SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den. Důkladně jsem to zde prolezl ale přeci ... doporučte prosím svařovací invertor který zvládne i karosařinu na materiál od 0.8 až po 3mm.... něco co pěkně vaří a nemá problém se slabým materiálem. Kdysi jsem svářel a byl majitelem svářečského průkazu. Dnes už jen hobby koníček ... V hledáčku mi uvízlo několik svářeček od Polska po Chobolu v cenách 7 - 13 tis. Rád si nechám poradit od zkušených protože praxe s CO2 mi chybí.
díky Jirka
tady odkaz na jednu z možostí: http://www.chobola.cz/svareci-invertor- … ich-kabelu
Editoval JirkaF (04-07-2019 17:22:19)
Pokud to budu brát podle vzhledu, tak je to to samé jako toto https://rellik.rajce.idnes.cz/Twinmig_200-IG a vnitřek stejný jako toto https://rellik.rajce.idnes.cz/Powermat_ … MA_MIG_MAG A to "žluté" je za poloviční cenu...
Rellik napsal(a):
Pokud to budu brát podle vzhledu, tak je to to samé jako toto https://rellik.rajce.idnes.cz/Twinmig_200-IG a vnitřek stejný jako toto https://rellik.rajce.idnes.cz/Powermat_ … MA_MIG_MAG
A to "žluté" je za poloviční cenu...
Díky za info. Někdo tady psal že ten žlutý POWERMAT má problém se slabými plechy ... prý začíná dobře vařit až tak od 70A. Mezitím jsem objevil mašinku co by mohla vyhovovat jak na slabý plech tak i na lehce silnější materiály . MIG 210 Easy synergy Magnum. Rozsah 20-200A. Hrne se to sem z Polska stejně jak ten POWERMAT. Zastoupení pro ČR někde za Ostravou a podle recenzí nic moc přístup k zákazníkům. Nejspíš to zkusím. Na youtube docela spokojené video ...
Jasně budeme tu svařovat na 50A co na 50A pujdeme i níž, musí stačít i 40 možná 35A přecijenom Parkside MAG je moc silnej.
Zachvilku tu budou řešit svařování mikroplazmou na rezavejch Feldách xD možná by stálo za uvahu i nějakej amatérskej pulzní laser.
stejně je levnějíší IPA jen nesmí blafnout kára.
Já ten MIG 210 synergy Magnum mam (bz toho Easy ) a plechy v pohodě. Auto jsem s tím sice nesvařoval, ale pozinkovaný střešní plech nebo sud se tím vařit dá bez problémů.
Charon napsal(a):
Já ten MIG 210 synergy Magnum mam (bz toho Easy ) a plechy v pohodě. Auto jsem s tím sice nesvařoval, ale pozinkovaný střešní plech nebo sud se tím vařit dá bez problémů.
Mohu se zeptat kde jste ten MIG 210 koupil ? České ,,zastoupení,, to má u Ostravy v Rychvaldě ale komunikace nulová. Telefon nezvedají a mail taky nic. Nedovedu si představit co bude následovat při případné reklamaci.
Jirka
Editoval JirkaF (08-07-2019 13:16:31)
S nulovou komunikací při reklamaci jsem počítal. Platil jsem při předání zboží a okamžik na rozbalení krabice risknul. Navíc jsem kovanej v elektrotechnice s běžným vybavením dílny. Dva roky pryč a svářečka šlape, tak se vyplatilo. Za další dva roky se to nevyplatí ani opravovat, jak jde technika dopředu a ceny padají. Už ted se prodává skoro za polovinu. Je levnější díl koupit než platit poštovné na reklamaci s nejistým výsledkem. Ty časy kdy se kupovalo s tím, že to vnuk, zdědí jsou pryč.
Editoval Charon (08-07-2019 14:52:59)
Charon napsal(a):
S nulovou komunikací při reklamaci jsem počítal. Platil jsem při předání zboží a okamžik na rozbalení krabice risknul. Navíc jsem kovanej v elektrotechnice s běžným vybavením dílny. Dva roky pryč a svářečka šlape, tak se vyplatilo. Za další dva roky se to nevyplatí ani opravovat, jak jde technika dopředu a ceny padají. Už ted se prodává skoro za polovinu. Je levnější díl koupit než platit poštovné na reklamaci s nejistým výsledkem. Ty časy kdy se kupovalo s tím, že to vnuk, zdědí jsou pryč.
Děkuji za info ..... Takže kupováno v Rychvaldě ? Tedy Elektrospaw.cz ale má to i koncovku .eu ale také svarecky-velkoobchod.cz ... je toho víc a vše Rychvald.
https://www.svarecky-velkoobchod.cz/Sva … c1_0_1.htm
V Rychvaldu žádný elektrospaw.cz není! Je to vymyšlené. Mám to kouseka nikde jsem tam takovou firmu nenašel.
Juggernault: Vy jste těch aut asi moc neposvařoval, že?
varok napsal(a):
V Rychvaldu žádný elektrospaw.cz není! Je to vymyšlené. Mám to kouseka nikde jsem tam takovou firmu nenašel.
Juggernault: Vy jste těch aut asi moc neposvařoval, že?
Vím .... viděl jsem na mapách ten ,,zahradní domek,, s nápisem Potraviny. Odkud jste tedy kupoval ?
JirkaF napsal(a):
Děkuji za info ..... Takže kupováno v Rychvaldě ? Tedy Elektrospaw.cz ale má to i koncovku .eu ale také svarecky-velkoobchod.cz ... je toho víc a vše Rychvald.
https://www.svarecky-velkoobchod.cz/Sva … c1_0_1.htm
Ano, koupeno přes internet v elektrospaw.eu, platba v Kč. Vše co jsem objednal tam bylo, nové, originál zabalené. Já mu napsal že chci sadu co měl vystavenou ale bez některých věcí jako redukční ventil, ten že chci na hasičák. Psáno trochu obrázkově s jeho jinýma nabídkama včetně CZ nebo angličtiny(již si nepamatuji) a google překladu do polštiny . On odepsal co nemá, poslal rozpis cen toho co má, já to proškrtal, sečetl a plácli jsme si. Se vším co poslal jsem spokojen.
Dle mého funguje jako čínské obchody (ebay, aliexpes). Chce obchodovat, budoucnost neřešit, záruku neposkytovat, když zboží sežene tak obchod uskuteční, pokud zboží nesežene tak to dál neřeší. Prostě minimalizuje náklady a podle toho se mu daří nabídnout cenu. Nikde jsem neslyšel, že by poslal cihlu místo zboží, ale pokud zboží bylo vadný tak to byl problém a stálo to dost nervů (dle recenzí na Heurece).
Taky ji mám už více jak dva roky a spokojenost. S Charonovo slovy souhlasím. O Magnumech tu jsou dvě stránky, tam si to naštuduj.
Pánové díky ... hrabu se tady v tom týden a je mi jasný jak to je. Už mne to prolézání docela unavilo a jdu objednat MIG 210 easy synergy. Alespoň bude nějaký adrenalin.
JirkaF: Já mám Powermat který nechcete, kupoval jsem v Petřvaldu u Karviné.
Osobně bych u toho podvodníka poláka nenakupoval. Třeba vám zboží přijde, ale co případné reklamace?
varok napsal(a):
JirkaF: Já mám Powermat který nechcete, kupoval jsem v Petřvaldu u Karviné.
Osobně bych u toho podvodníka poláka nenakupoval. Třeba vám zboží přijde, ale co případné reklamace?
Ten Powermat (někdo tady psal) vaří špatně slabé plechy ... což je u karosařiny blbý ... samozřejmě že se mi k polákovi moc nechce ... psal jsem mu mail a přišel jen odkaz na video a jinak ani slovo. Telefonů asi 5 a jen to po čase vytípne. Ale to co jsem nakonec vybral je fakt pěkný .. přesně co potřebuji. Sice riziko že bude problém ... ??!! Prostě pokus za sedmičku .. O reklamaci si iluze nedělám. Pár lidem co jsou tady objednávka přišla a mašina jede ... spíš si hodně lidí stěžuje že chybí komunikace a dlouho se čeká.
Však o tom Powermatu jsem psal já. No že vaří špatně tenké plechy je pravda, ale jak psal p. Rellík a jiní, je to i o umu. Sice jsem už povařil dost aut, ale mojí starou odbočkovou mašinou. S těmi invertory je to asi trošku jinak. Pro rýpaly to tady nebudu psát.
varok napsal(a):
Však o tom Powermatu jsem psal já. No že vaří špatně tenké plechy je pravda, ale jak psal p. Rellík a jiní, je to i o umu. Sice jsem už povařil dost aut, ale mojí starou odbočkovou mašinou. S těmi invertory je to asi trošku jinak. Pro rýpaly to tady nebudu psát.
uvidíme ... myslím že i pár lidí čeká jak ten trouba (já) s tím polákem dopadne .. tak je přeci nezklamu. a na rejpaly serem .... co ?
hezký večer všem
Editoval JirkaF (08-07-2019 20:46:24)
A jestli se mohu zeptat. Už máte nějaké zkušenosti s karosařinou?
jsem automechanik ne autoklempíř .... ale nějaké zkušenosti ano
Aha, tak alespoň trošku víte co potřebujete.
jen pro info ... nakonec jsem objednal Magnum MIG 208 ALU synergy od poláka .... tak uvidíme
Svářečka přišla třetí den po objednání ... zatím vše OK
Gratuluji, pokud je ted v pořádku tak mate nejhorší za sebou. Dejte pak vědět, jak se vám s ní vaří karosařina.
Prodávají se někde polotovary pro opravu, nebo je potřeba koupit třeba blatník z druhovýroby, z něj kus vyříznout a navařit do zrezlého místa?
Charon: myslíte přední nebo zadní blatníky? Některé díly se dají koupit i náhradní opravné plechy. Pro normálního slušného člověka ale spíše druhovýroba, protože u některých aut jsou originální díly tak drahé, že by jste se nedoplatil. Kolikrát i u auta starého 20 let.
Jestli myslíte přední blatníky, má cenu to vyvařovat? Raději bych dal nové, i kdyby druhovýrobu. Na jaké auto?
Jedná se o zadní blatníky na 5. dveřovou Mazdu 323. Je to jeden kus spojený se střechou. Přední blatníky jsou v pohodě. Přední nereznou a navíc se dají v pohodě vyměnit, jak píšete.