SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:     SVAR BAZAR      SVAR INZERT      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARBAZAR - internetový bazar svářeček      SVARINZERT - akční nabídky svářecí techniky      SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 09-07-2016 06:18:03

bebik
Člen
Registrovaný: 09-07-2016
Příspěvky: 5

compact 230 vypalené kondíky

Zdravím chlapy, mám starší cočko compact 230, Stalo se mi, že u stykače mi vyhořely ty kondenzátory a bohužel nemám jejich parametry (shořely dokonale). Jsou tam 3x větší a 1x menš (C1, C2, C3, C4) í propojené se stykačem, Nemá prosím někdo servisní manual(schéma zapojení) nebo mi nemůže napsat parametry těch kondíků. Děkuji za pomoc.

Offline

 

#2 09-07-2016 06:33:47

ZDENÁL
Člen
Registrovaný: 03-01-2009
Příspěvky: 948

Re: compact 230 vypalené kondíky

Odrušovací kondenzátory. Nemají vliv na funkci.

Offline

 

#3 09-07-2016 09:25:25

bebik
Člen
Registrovaný: 09-07-2016
Příspěvky: 5

Re: compact 230 vypalené kondíky

to je sice pravda, ale stykač moc nevydrží big_smile

Offline

 

#4 09-07-2016 09:56:49

Petoopel
Člen
Registrovaný: 29-02-2016
Příspěvky: 33

Re: compact 230 vypalené kondíky

Servus mne odišli tiež ti kondiky v mojej masine mám niekde foto tých kondikov.


Etp compact 209,autogen,ZU_315-22,alfin pegas 200ac/dc pulse ovo,GAMA 1900L pfc

Offline

 

#5 09-07-2016 11:26:00

Honza007
Člen
Místo: Český ráj 294 11
Registrovaný: 10-12-2011
Příspěvky: 2295

Re: compact 230 vypalené kondíky

bebik napsal(a):

to je sice pravda, ale stykač moc nevydrží big_smile

No tak tam dej silnejsi;)


Jak šel čas KS250 Triodyna WLSP315 Unimig 400 Trafo po dědovi, invertor telvin,gama,autogen a dalsi.Dnes Migatronic Pilot2400 Flex330 Alfa-in 350 a 250 plazma Cebora Fronius 1400 Speedglas 9100XX a doma pro radost BWIG 180 BSP-40 WMP 200 s  AEK 024
Prosím než se zeptáte nebudte líní HLEDAT www.google.cz  http://cs.wikipedia.org  a hlavně používat mozek wink Lidi nebuďte líní přemýšlet a číst.

Offline

 

#6 09-07-2016 12:24:53

Carcharot
Člen
Registrovaný: 17-07-2015
Příspěvky: 172

Re: compact 230 vypalené kondíky

ZDENÁL napsal(a):

Odrušovací kondenzátory. Nemají vliv na funkci.

A proč tam teda jsou? Jako ,,kurvítko"? wink

Offline

 

#7 09-07-2016 13:48:21

pavol.sk
Člen
Místo: Prievidza
Registrovaný: 21-04-2010
Příspěvky: 2474

Re: compact 230 vypalené kondíky

no su tam na odrusenie...aby sa napetove spicky nesirili dalej po vedeni a nerusili radiovy prijem

Online

 

#8 09-07-2016 18:45:48

bebik
Člen
Registrovaný: 09-07-2016
Příspěvky: 5

Re: compact 230 vypalené kondíky

takže, aby to bylo jak má být má někdo prosím ty parametry, nebo servisní manual?? Děkuji

Offline

 

#9 09-07-2016 20:41:02

Tono78
Člen
Místo: Rišňovce
Registrovaný: 11-08-2013
Příspěvky: 72

Re: compact 230 vypalené kondíky

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/4992_img_20160709_201946.jpg
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/4992_img_20160709_201830.jpg

Neviem ci ti to pomoze ale ja som mal tieto v compact 250 a neni ziadny problem aj bez nich

Editoval Tono78 (09-07-2016 20:43:00)


TRITON 220 AC/DC PowerSinus , ETP COMPACT 250

Offline

 

#10 10-07-2016 10:24:28

Radim
Člen
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 17-12-2008
Příspěvky: 2766

Re: compact 230 vypalené kondíky

pavol.sk napsal(a):

no su tam na odrusenie...aby sa napetove spicky nesirili dalej po vedeni a nerusili radiovy prijem

Taky by mohly podle zapojení snižovat napěťové špičky - jiskření na stykači.
Je ale divné, že vyhořely. Třeba ten TSK25 je třídy X2, neboli je sice na trvalé připojení k síťovému napětí 250 VAC, ale právě kvůli bezpečnosti by měl vydržet nejméně 1000 voltů.
Jedině že by tam výrobce použil levné padělky nesplňující třídu X2.

Editoval Radim (10-07-2016 10:25:03)

Offline

 

#11 17-07-2016 16:14:50

bebik
Člen
Registrovaný: 09-07-2016
Příspěvky: 5

Re: compact 230 vypalené kondíky

takže parametry už jsem sehnal: stykač je  EP1C253 a pak tam jsou tři odrušovače TSK25 a jeden odrušovač TC250. A ted jsestě to zpojení, nemá někdo doma tohle cočko, prosím o foto, nebo to schéma, nebo užitečná rada, děkuji

Offline

 

#12 17-07-2016 19:12:58

Radim
Člen
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 17-12-2008
Příspěvky: 2766

Re: compact 230 vypalené kondíky

TC250 se mně zdál nějaký známý, tak jsem kouknul a on to je starý teslácký typ.
Ta svářečka musí být stará tak 25 let, aby tam mohli u výrobce dávat tyto kondíky.

Já bych doporučil místo starých typů s metalizovaným papírem koupit novější typy těchto odrušovacích kondenzátorů s metalizovanou polypropylénovou fólií.

Například ostravský výrobce kondíků vyrábí jako náhradu TC 250 kondenzátor C333T a nejbližší hodnotu k 5n - 4,7n  má zrovna v doprodeji za 17 kč.
Místo TSK25 = TC253  má kondenzátor C323. Hodnotu 250nF má taky v doprodeji, ale jen 1 kus, za 19 , nejbližší hodnoty 220nF tam má  k prodeji 3 kusy a 330nF dokonce 37 kusů.
https://www.es-ostrava.cz/index.php?pag … mp;lang=cz
http://www.es-ostrava.cz/pdf/katalog_cz … Y2C333.pdf
http://www.es-ostrava.cz/pdf/katalog_cz … 03-323.pdf

Teď koukám, že to odesílají za 170 Kč poštovného, pro drobné zásilky nic moc.
Dříve jsem si u nich kondíky z výprodeje kupoval a domluvil si osobní odběr. Měl jsem to zadarmo až na cestu do Ostravy. Že by už osobní odběr u nich nešel?

Editoval Radim (17-07-2016 19:24:16)

Offline

 

#13 30-07-2016 06:55:16

bebik
Člen
Registrovaný: 09-07-2016
Příspěvky: 5

Re: compact 230 vypalené kondíky

jj děkuji co tam má být jsem už pořešil, ale jak mi to vyhořelo tak nemám zapojení jak to propjit s tím stykačem, nemá někdo to schéma, nebo nemůže mi to vyfotit jestli ji někdo doma má. děkují moc

Offline

 

#14 10-07-2019 15:49:10

navratom
Člen
Registrovaný: 10-07-2019
Příspěvky: 1

Re: compact 230 vypalené kondíky

jestli ještě někdo bude potřebovat manuál se schematem zde je: https://uloz.to/!h76Oi5JonRPN/zvaraci-p … uzitie-pdf

Offline

 

#15 11-07-2019 10:59:32

Kramlik
Člen
Registrovaný: 21-08-2010
Příspěvky: 611

Re: compact 230 vypalené kondíky

Tono78 napsal(a):

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 201946.jpg
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 201830.jpg

Neviem ci ti to pomoze ale ja som mal tieto v compact 250 a neni ziadny problem aj bez nich

no u tebe problém nieje ale u susedou tě proklínají respektive neví koho ale prská jim to v rádiu nejde jim televize a až se naserou tak zavolají na radiokomunikace ti přijedou z radarem a během pěti minut ví kdo to prská a to sou pak hodně mastné pokuty, takovéhle sousedy naštěstí nemám protože jeden nemá nic a druhý ikdyž svářečku a jiné přístroje má tak je to uvědomělý člověk a navíc elektrikář takže ví co je možné udělat

Offline

 

#16 11-07-2019 17:32:05

Adamw140
Člen
Registrovaný: 12-03-2019
Příspěvky: 131

Re: compact 230 vypalené kondíky

Ale tak svarecku pokud se tim nezivi pouzije chvilku no tak zrovna nepujde televize

Offline

 

#17 11-07-2019 18:16:19

senior
Člen
Registrovaný: 14-10-2011
Příspěvky: 832

Re: compact 230 vypalené kondíky

Dneska sa už analogovo nevysiela a digital to neovplyvní.

Offline

 

#18 11-07-2019 19:51:18

Adamw140
Člen
Registrovaný: 12-03-2019
Příspěvky: 131

Re: compact 230 vypalené kondíky

Tak to bych si nebyl tak jistej. Zrovna ze bych zkousel kurvit svarecku to ne ale pokud ma nekdo antenu na strese tak rusive vlivy funguji porad.

Offline

 

#19 11-07-2019 21:03:59

Tono78
Člen
Místo: Rišňovce
Registrovaný: 11-08-2013
Příspěvky: 72

Re: compact 230 vypalené kondíky

Živím sa zváraním ale doma len občas zváram keď je niečo treba okolo domu. Mne samému to rádio v dielni neruší a nemyslím že by niekomu inému.


TRITON 220 AC/DC PowerSinus , ETP COMPACT 250

Offline

 

#20 12-07-2019 09:11:50

senior
Člen
Registrovaný: 14-10-2011
Příspěvky: 832

Re: compact 230 vypalené kondíky

Adamw140 napsal(a):

Tak to bych si nebyl tak jistej. Zrovna ze bych zkousel kurvit svarecku to ne ale pokud ma nekdo antenu na strese tak rusive vlivy funguji porad.

Musíš si naštudovať, ako funguje digitálny prenos.

Offline

 

#21 12-07-2019 10:32:12

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2560

Re: compact 230 vypalené kondíky

Seniore, FM se stále vysílá. DAB má na SK jen asi 5 nebo jen něco málo víc stanic. A moje oblíbená stanice na FM Jazz (slovensky Džez) mezi nimi není. Ale i FM je na poruchy méně citlivé. Citlivé je jen při slabém signálu, kdy nejsou úplně amplitudové složky plně ořezány.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#22 12-07-2019 12:13:46

senior
Člen
Registrovaný: 14-10-2011
Příspěvky: 832

Re: compact 230 vypalené kondíky

Radio to áno, ale moja reakcia o digi vysielaní bola na #16 "Ale tak svarecku pokud se tim nezivi pouzije chvilku no tak zrovna nepujde televize" A televízia sa dnes šíri iba digitálne.

Offline

 

#23 12-07-2019 13:16:03

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2560

Re: compact 230 vypalené kondíky

No jo, zase jsem to pořádně nečetl. Já jsem rušení vztahoal spíš na FM radio. Kdysi jsem poslouchal Hricův Twist, když to sním přes licenci takhle sehráli, tak dokud nezačalo vysílání radia Jazz (jak dlouho to asi vydrží? a navíc je tamtrochu "pře_Lipováno.), nebylo na př. při štípání dřeva co poslouchat. Ty přiblblé kecy na komerčních radiích se opravdu, ale opravdu poslouchat nedají. Jak na SK, tak na CZ stanicích. Takže si tam převezu internetové rádio. Abych potěšil zdejší klub příznivců LIDL shopu, tak jsem ho koupil u Lidla. Trochu bakelitový zvuk, ale inak funguje dobře, jak na internetu, tak DAB ale i FM.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#24 12-07-2019 14:38:47

Ikovlabs
Člen
Registrovaný: 16-02-2017
Příspěvky: 83

Re: compact 230 vypalené kondíky

Na ruseni neni citliva pouze televize ale veskera elektronika. Ja doporucuji tam ty soucastky dat - kdyz uz je tam vyrobce instaloval mel proto duvod.


Berlan BPS 40,BWIG 180,BMIG 140

Offline

 

#25 14-07-2019 08:24:32

Radim
Člen
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 17-12-2008
Příspěvky: 2766

Re: compact 230 vypalené kondíky

Taky doporučuji  odrušení doplnit. 
Když  už  by se nechtělo tento  filtr kupovat, protože pro  proudy invertoru  ta cena bude pár stovek, tak  aspoň  zbastlit. Jednotlivé  kondenzátory třídy X2 a Y2 se dají  buď vybrat z  vraků  nebo  ve výprodeji  občas levně koupit,  feritové  jádro  se dá  vybrat  z  nějakého  vraku  třeba toroid z sekundáru  PC zdroje. Namotat káblíkem 2.5 mm2 symetricky 10 - 15 závitů  a tlumivka pro  filtr je na světě.
Příklad  zapojení odrušovacího  filtru  je třeba tady:
https://www.es-ostrava.cz/pdf/katalog_c … 00_016.pdf
https://www.es-ostrava.cz/pdf/katalog_c … 00_024.pdf
Ještě doplňuji, že na rušení  je  citlivé  nejen  analogové vysílání  rozhlasu a televize, ale i  digitální. U digitálního obecně snižuje kvalitu,  hlavně u příliš slabého  nebo u příliš silného  signálu nebo  u  rozladěného  vedení. U spotřebičů  s mikroprocesory může vytvářet  nestabilitu,  buď se budou  samy vypínat  nebo samovolně měnit nastavení.

Offline

 

Zápatí

REKLAMA na SvarFóru

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 137  -  2019


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče  ♦  Svářečky MIGO a ELDYS