SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Prajem pekný deň
Mal by som záujem o kúpu novej CO2 zváračky do strojárskej dielne.
Podmienkou
- 2 horáky 1 vodou chladený a druhý plynom dlhé 5metrov
-Postačujúci výkon zváračky na dlhé zvary
-Dobrá kvalita zvaru pri použitých materiáloch o hrúbke 1-30mm iba železo výnimočne nerez
-Kompaktné chladené vodou
-Ľahká údržba
-Ľahko nastaviteľná - synergia nieje podmienkou
Omicron OMI 410W -510W
Máte niekto skúsenosti ?
Páči sa mi prevedenie týchto mašín - jednoduchá konštrukcia, dobrý prístup k chladiacej jednotke..
Čo na to hovoríte ??
Alebo radšej niečo iné?
Rozpočet do 2000€ s DPH
Ďakujem za každú odpoveď
Editoval Morpheus625 (14-06-2019 15:21:26)
To cheš len holostroj OMI410W ? Cena za OMI410W je 2210€ s DPH ... OMI510W 2470€ . Tak ten tvoj rozpočet je ako na blšom trhu zjednávaním ceny ...
To trafo se mi zdá celkem srandovní na ten výkon ale aspon je napříč vzduchu.
To je problém každej dnešnej odbočkovej zváračky, že je tam menšie trafo a priamo chladené vzduchom...
Doma máme starý poctivý ETP Compact 325, trafo je na spodu, nemá žiadnu tepelnú ochranu a ventilátory fúkajú na usmernovač na ktorom je tepelný snímač.
Druhý Formig 249 čo som si odkúpil z práce už má daleko menšie trafo, ventilátory fúkajú priamo na vynutie a na vynutí je už tiež snímač teploty
Kedysi dávno tu boli zavesené fotky nejakého Kuhtreibera, kde na trafe bol štítok s označením pre slabšiu zváračku, skrátka je lacnejšie pridať ventilátor na chladenie slabšieho trafa, ako tam dať trafo dimenzované na uvedený výkon