SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím všechny diskutující.
Po nějaké době bezproblémového používání uvedené svářečky mi začala při sváření prskat. O to hodně.
Jsem svářeč amatér ale hovím elektronice. Po elektrické stránce se svářečka jeví v pořádku.
Usměrňovač v pořádku,osciloskopem zobrazen průběh usměrněného napětí,půlvlny ok. I při zátěži 190A.
Děkuji za rady.
Spicka vymenena? Posuv je ok?
Co to znamená prskat?
Pro začátek doporučuji vyměnit bowden a dát nový správný průvlak (špičku) k danému drátu.
Zkontrolovat poháněcí kladky v podavači, správně seřídit přítlak. Správný přítlak je takový, kdy se silou nechá udržet drát na špičce při zmačknutém tlačítku posuvu. Větší i menší přítlak na kladkách způsobí různé cukání drátu.
Zkontrolovat správné utažení brzdy na kotouči s drátem. Musí jít dobře rukou odvíjet, ale musí se spolehlivě zastavit při zastavení posuvu. Kostra podavače a kotouč drátu musí být odizolované od kostry svářečky, protože na drátu je svařovací proud.
Pokud všechno mechanické selže, změřit usměrňovací diody v můstku.
To,co nám tu píšete znamená,že jste mimo možnosti svářečky co má max 140A. Na 190 jí napětí prostě nestačí
a tak jenom prská. Vraťte se k reálným hodnotám.
Děkuji za pomoc.
Potvrdil se můj amatérizmus.Po výměně průvlaku všechno v pořádku.
Pro kemppin: 190A jsem z ní dostal na umělé zatěži,samozřejmě krátkodobě,na nekolik vteřin,jen abych otestoval usmerňovač.
Ještě jednou dík za rychlé odpovědi.
Stránky: 1