SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Hezký den pánové.Mám takový dotaz.Vím že existují invertry na 230V ,ale jelikož mám k dispozici 2 fáze a chtěl bych je využít ,chtěl jsem se zeptat jestli se v současné době dá pořídit (něco jako např KIT 2200 u které jsou nutné 3 fáze) svařečka co2 pouze na sdružené napětí 400V ,které máte ověřené a jsou spolehlivé.
Svařovat se budou sem tam nějaké plechy a sem tam menší kovové konstrukce.Velmi moc moc děkuji za radu a Váš čas.
Fronius TransSteel či EVM Picomig??? od Lukas44
Mal som iskravar mig 210l. Nieje to invertor ale klasicka odbocka. Kupoval som ju preto lebo sa dala pripojit na 1 a aj 3 fazy. Ak bola pripojena na 3f pripojku tak ta to pustilo zvarat vacsimi prudami. No ale ked som si presiel schemy v navode tak vlastne tato zvaracka brala z 3f zasuvky len dve fazy (zdruzene napatie). Kazdopadne by som ti ju neodporucil. Nieze by bola zla ale dnes je doba invertorov a rovnaku (aj lepsiu) sluzbu mi spravila zvaracka na 1fazu. Pri invertoroch je vsak na mieste otazka zivotnosti. Ten iskravar bude sluzit desiatky rokov urcite....
210L od iskravaru mam uz 10r stale funguje tak ako ma,do dielne ok ale keby kupujem teraz tak jedine invertorovu a ako uz napisal pat staci na 230V
Akože máš len dve fázy?Nejak my to nejde do hlavy.Nikde som nevidel že by bol spravený dvojfázový rozvod.
Hezký večer.Moc moc děkuji za Všechny odpovědi.Zřejmě fakt je doba invertoru.2 fáze mám k dispozici protože mám 2 garáže vedle sebe s odpočtovýma elměrama(garáže jsou rozfázované a cvakat Eonu novou přípojku se mě nechce.Když už jsme u těch invertoru nevím jak teď ,ale jelikož se zabývám elektronikou tak už jsem viděl u 3 kusů totálně vysmažené zakladové desky.Takže proto trochu odporu k tomu.Zajímalo by mě jak je na tom ta elektronika teď ,protože fakt bych chtěl něco spolehlivého kde neshoří deska cca po 3 letech.Hodlám s tím opravdu jen okrajově vařit nějakou plechařinu atd .Určitě to nepojede 4 hodiny denně.A ještě tedy poprosím o jeden dotaz na závěr.v případě invertoru charakteristika B stačí na jistič nebo je potřeba C popř D (motorák) v případě 230V
Editoval Luděk-5 (03-03-2019 18:15:38)
Záleží, jaký máte jistič. Počítejte zhruba 1A na jističi = 10A svařovacího proudu, tj. ze 16A jističe dostanete 160A. Chrakteristika by měla stačit B.
Výrobce tuto hodnotu většinou udává.
Pokud chcete mít spolehlivý invertor, fungující dlouho a dobře, kupujte osvědčenou značku. Pokud se zaměříte na levné multifunkce z Číny, musíte mít trochu štěstí, aby to přežilo záruku a hodně štěstí, aby se tato svářečka dožila více než pěti let a pokud se stane zázrak může překonat i hranici deseti let. Největší dobrodruzi nakupují tyto čínské zázraky v Polsku, čímž ušetří pár korun,ale zbavují se možnosti jakékoli reklamace. Zajímavé je, že jen zcela vvjímečně odchází silová část invertorů, ale obvykle porucha nastane v řídící desce a ta se velice obtížně opravuje.
Já to beru z toho pohledu, že koupím levnou věc, pokud funguje dobře a až fungovat přestane, tak jí vyhodím. Když to napíšu blbě, těším se, až mi odejde Sharks a já si koupím něco lepšího, ale on zatím funguje. Stejně to mám s Plazmou z Lidlu.
Mam tiga od berlanu tak 8 let a plazmu 6 let oboje funguje k me naproste spokojenosti a je to třeskutá čína.
Podívej se na huawei ...... sám Trump nyní napsal , že amerika je několik let pozadu za china .... Je to tzv. černé na bílém .... Takže kraviny jenom čína si strčte do p r d e l e . Amerika za ní zatím! kulhá jenom o dva roky .....
Niekedy mam dojem, ze pokulhava aj zdravy rozum........