SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Nevíte, z jaké slitiny jsou vyrobené klasické vodovodní fitinky, konena, T a podobně? Údajně to nejde svařovat autogenem a tak jsem to vyzkoušel pomocí CO2. Prskalo to jak sopka, ale housenku jsem na to navařil. Mam z podobného materiálu L profily a v budoucnu bych je rád svařil.
Není to náhodou nějaký typ Litiny? Vím že to hodně póruje, když se to svařuje běžným postupem. Na takové věci bývají návarové mufky apod.
Jedná se o tzv. temperovanou litinu. Nezdá se mi, že by L profily byly ze stejného materiálu. Jsou to odlitky?
L profily nejsou odlitky, jen to na pohled vypadá stejně a hlavně to nerezne. Při svařování to prská podobně nebo trochu míň.
Předpokládám, že zdejší článek https://www.svarbazar.cz/phprs/view.php … 2008010302 jste pečlivě pročetl. Fitinky jsou zhotovené zpravidla z temperované litiny. Ta se dá rozumně svařit snad jedině s přídavným materiálem z čistého niklu.
Pěkný článek a díky za informace.