SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Ahoj, potřebuji poradit. Mohu na jedné konstrukci svařovat více svářečkami ??
Např. 2 "céóčka" a jeden inventor?
Ano. Viz čsn 060530
Ano, teoreticky. Poznam pripad z praxe, kde na jednom obrobku zvara invertor a "cocka". Ked zacne zvarat prvy invertor, "cocka" ide do chyby. Opacne to funguje.
Jinak uz se mi stalo že Tig odpalil ridici jednotku Mig/Mag svarečky .Nicmeně myslite že na třeba zaoceanske lodi muže svaret jen jedna svařečka?
Nemušíš chodit až na moře. Vždyť i u nás, když se vyvařovaly koleje tramvají, sedělo několik svářečů za sebou na jedné koleji.
Při stavbě potrubí (plynovody, teplovody ap) běžně sváří více svářeček na jednom potrubí. Při sváření vysokotlakých parovodů provádějí jeden svár dva svářeči proti sobě. Viděl jsem zajímavý pořad, jak prodlužovali zaoceánskou nákladní loď o 35m tak že loď rozřízli a vsadili předem připravený mezikus, který přitáhly po moři z jiné loděnice. Vyrovnali a vevařili. Kde to šlo tak automatem pod tavidlem, jinak MAG. Stihli to za 5 týdnů od přistavení lodě do vyplutí. Tam pracovalo najednou svářeček!
https://www.youtube.com/watch?v=NBFSfyZoX-o a svářeči nebudou mít co žrát
Jak jste si mohli všimnout mají profi šmoulíky z čech .
https://www.youtube.com/watch?v=rN9r2hfvHB4 taky hezké .. ta domací cnc plazma ...
Editoval Juggernault (09-03-2018 11:59:20)
já jsem si tedy asi nevšiml
Řekl bych za prvé, že běžná svářečka nemusí mít ochranu proti pronikání rušivého napětí směrem od svařovaného předmětu a přes sekundár do řídicího obvodu svářečky. Stačí podle mne nevhodně navržený obvod zpětné vazby.
Za druhé jedna svářečka může mít proti druhé přehozené síťové přívody, potom přes svody svářečky může být svářečka s výrazně menším svodem na některém místě izolace namáhána až dvojnásobkem síťového napětí.
No a pak jedna z těch svářeček může dopadnout takhle:
Jsou to odpálené IGBT z TIG invertoru, který si nesedl s jinou svářečku na jedné konstrukci... Pokud se svařuje svářečkami stejné metody neměl by být problém, horší to je se svářečkami různými...
a tusim sa nesmie zvarat striedavym prudom (AC).......
Editoval rcp (10-03-2018 17:25:22)
Stránky: 1