SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
jak nastavit Picomig puls 180 na svařování drátem 316LSi 0,8mm plyn Argon/CO 2,5% ?
Díky
zkuste se zeptat v Benešově, tel 724543954
Dobrý den,
jak nastavit Picomig puls 180 na svařování drátem 316LSi 0,8mm plyn Argon/CO 2,5% ? Ak mysliš program tak 34.
Hmm, když otevřete kryt, na vnitřní straně je tabulka proměnných, vyjde Vám program 34, ten navolíte na čelním panelu, můžete zvolit impuls a zkorigujete V,napětí až Vám to bude hezky svářet, při impulsu bzučet.Vše se Vám bude automaticky dopočítávat podle zvoleného proudu, tlouštky,nebo posuvu drátu.....zdravím
Hmm, když otevřete kryt, na vnitřní straně je tabulka proměnných, vyjde Vám program 34, ten navolíte na čelním panelu, můžete zvolit impuls a zkorigujete V,napětí až Vám to bude hezky svářet, při impulsu bzučet.Vše se Vám bude automaticky dopočítávat podle zvoleného proudu, tlouštky,nebo posuvu drátu.....zdravím
Super vysvetlenie.Ja by som Vás poprosil keby ste mi popísala ako nastaviť Picomig,pri tig zvaraní.Nerez alebo železo do 2 milimetrov.Program 127 ale potom ostatné nastavenia.
Hmm, zmáčknout naváděcí tlačítko tlumivky na 5 sec.nastavit předfuk GPR 0,5 sec,start proudISt 10%,doba náběhu tuP 1 sec,doba poklesu tdn 1,5 sec,proud kráteru Ied cca 20%, přejíždíte mezi hlavním knoflíkem proudu, pak znovu zmáčknout naváděcí tlačítko na 5 sec, pro opuštění prog. dofuk pak nastavíte plynem na 3 sec.........zdravím
Ďakujem.A na tig s pulzom su ešte sú ešte tri nastavenia Fre,IEd a FrE.Pozdravujem
picomig vie pulz v tigu?
Ano vie.
Navody pre Picomig 180 Puls a novsi Picomig 180 Puls TKG nespominaju nikde nastavenie pulzu pre tig. Je tam teda pulz ale je pevne nastaveny alebo ?
picomig 180 pulsTKG na strane 49 tig standart alebo impuls
na strane57 ručne zvaranie obalenou elektrodou ,standart alebo impuls
na strane38 mig mag standart alebo impuls
Tak to asi pozerame rozdielne navody.
Picomig 180 Puls https://www.svarecky-obchod.cz/dokument … 0-Puls.pdf
Picomig 180 Puls TKG https://ewm-group.com/upload/099-005545-EW512.pdf
Máš pravdu,su rozdielne.Ja som mal dva navody pri zvaracke ale kazdý iný.Keby som Ta nasiel facebuku tak Ti to pošlem.Tuna to neviem.
No ahoj ,už som sa to naučil.Neviem či sa to dá prečítať.Ale je tam ako sa zapína puls na tig a obalenú elektródu.Prve tri sú na tig,je tam aj podmenu ako nastaviť parametre.Potom dva obrázky sú,obalená elektróda aj nastavenie parametrov.A posledný obr,je moja zváračka aj s vozíkom s AL ,vlastná výroba.
Dakujem za odfotenie navodu! Na FB niesom registrovany, tak dakujem za ochotu. Toto je velmi zaujimave s tym picomigom. Kedy si zvaracku kupoval ? Predpokladam ze sa jedna uz o model s dvoma displejmi (TKG) . Ak to nieje tajomstvo, tak od koho si ju vlastne kupoval?
Dakujem za odfotenie navodu! Na FB niesom registrovany, tak dakujem za ochotu. Toto je velmi zaujimave s tym picomigom. Kedy si zvaracku kupoval ? Predpokladam ze sa jedna uz o model s dvoma displejmi (TKG) . Ak to nieje tajomstvo, tak od koho si ju vlastne kupoval?
Ja mám picomig ,jeden a pol roka.Má ešte jeden displej, ale zelený.Kupoval som ho v Martine.Veľmi ochotný,do konca mi ho požičali na jeden týždeň na skúšku.Ja som z Námestova .Neviem odkiaľ si ty ale keby,že bývaš bližšie mohol by si si ho vyskúšať.Neviem šo znamená TKG.Ty nevieš.
Ja mám picomig ,jeden a pol roka.Má ešte jeden displej, ale zelený.Kupoval som ho v Martine.Veľmi ochotný,do konca miho požičali na jeden týždeň na skúšku.Ja som z Námestova .Neviem odkiaľ si ty ale keby,že bývaš bližšie mohol by si si ho vyskúšať.Neviem čo znamená TKG.Ty nevieš?
Tak dnes som zistil čo znamená TKG,za označením ,Picomig 180 puls TKG.Je to prenosný plynom chladený.
Dobry den,chcem sa opytat,ci tu ma niekto prerobeny picomig 180 na velke cievky a ako mu to funguje.Mam kupeny drziak cievky,a vzadu na masine,je aj predprirava na dieru kadial bude vedeny aj drot,ak sa nemylim.
Dobry den,chcem sa opytat,ci tu ma niekto prerobeny picomig 180 na velke cievky a ako mu to funguje.Mam kupeny drziak cievky,a vzadu na masine,je aj predprirava na dieru kadial bude vedeny aj drot,ak sa nemylim.
Ked to prerobíš, pošli fotku.
Dobrý deň pani Evita. Minule som skušal picomig v tigu ale železo.nejak mi to nejde.Nerez v pohode.Čo by som mal ešte urobiť?
Diky.
Hmm, no dělaj na to drát třeba Welco 1612, 1630 ale já na ty malý opravy používám nerez drát, nepění to a nedělá vám to v přechodu vroubek, ten nikl to hezky vyrovná,svařovat jakýmkoli tigem černý není moc ekonomický a bublá to občas......
ˇJa viem ,že to nie je konomické,ale jedná sa mi aby to bolo uhladné.Ďakujem za radu.Vyskúšam.
obrusit okuj/hrdzu/spinu do "kovoveho lesku" - u trubiek aj vnutro trubky - potom to uz nepeni, nebubla a nerobi zapal po okraji zvaru - ani pri pouziti "cierneho" drotu
drot staci obycajny "cierny" od esabu - GI113, alebo nieco podobne od bohleru, atd.
v krajnom pripade ide pouzit aj drot pre plamen (ESAB G104)
zaujimavy moment - napisat v jednej vete upozornenie, ze zvaranie cierneho materialu tigom je neekonomicke a nasledne napisat doporucenie, aby si pouzival nerezovy drot na zvaranie cierneho materialu ... - to ta ekonomika bude v tomto pripade v pici²
a co tie kilometre cierneho potrubia, ktore sa dnes bezne zvaraju tigom? to by nas nemci rychlo nakopali do p_r_d_e_l_e, az by sme to zacali zvarat nerezovym drotom .......
EDIT/JOKE:
este ma napadlo, ci to nebude zvarackou ,fronius to s bohlerackym drotom dava takto:
alebo:
EVITA: ak ste nahodou opat na fotkach nenasli flasu s plynom, tak hladajte pod zvaracskou bundou ....... asi je to nejaka "uchylka" tie flase pred vami na fotkach schovavat .......
Editoval rcp (24-02-2019 23:41:38)
krasna robota rcp smekam klobuk...