SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Máte niekto skúsenosť z OMI 385? Už som na 90% rozhodnutí ju zobrať ale ešte nejaké rady by nezaškodili
ano je to velmi dobry stroj když si jej koupite neprohlupíte.
Ma ji někdo??? Nějaké nové postřehy??
zkouším ještě jednou..... má někdo nějakou zkušenost???
V porovnani s českou konkurencí má nejvyšší výkon a nejnižší pořizovací náklady....
Editoval worech85 (02-02-2018 18:43:10)
worech85 napsal(a):
zkouším ještě jednou..... má někdo nějakou zkušenost???
V porovnani s českou konkurencí má nejvyšší výkon a nejnižší pořizovací náklady....
hlavně měděné vinutí transformatoru...
Ano, měděné vynutí to má...
No, pokud chcete svářečku s vyšším výkonem tak bych dnes spíše zvažovala vodníka s pulsem.......no záleží na množství a skladbě svářečských prací což neuvádíte......zdravím
Jenže svarecka s vodnikem o +- stejném výkonu stojí 2x tolik..... a to je dost podstatný cenový rozdíl.... a navíc... jak často používáme vic než 200A ..... to už je na těžkou hutní výrobu....
Však psali i jiní, nemáte uvedeno, na jaké práce to chcete používat.
vodni chlazeni lze do vyrobit cena cea okolo 5000,-kč+ hořak ten nestojí také malo..
Na mašinu s pulzom by musel riadne prihodiť, nová OMI385 stojí cca 1200€, na niečo s pulzom by to chcelo tak 4-5x navýšiť rozpočet
By som sa skôr spýtal či je naozaj treba tú "OMI385"
a co tak QINEO MICRO PULSE 200
http://www.cloos.de/de-de/produkte/qine … pulse-200/
Cenovka by mala byt okolo 2400e bez dph.
michal84 napsal(a):
a co tak QINEO MICRO PULSE 200
http://www.cloos.de/de-de/produkte/qine … pulse-200/
Cenovka by mala byt okolo 2400e bez dph.
Je to strasne slabý, strasne drahy a navíc je to nějaká no name znacka.
No zrovna cloos by som nenazval noname znackou. Cena je podla mna adekvatna kedze napriklad od froniusu dostanes za tu cenu skoro to iste ale bez pulzu. Ked ti to je slabe, maju aj vyssie rady s pulzom ale tam ta cena stupa o dost. Tak ako pisal ivko.
Brat omi tak to uz radsej invertor http://www.chobola.cz/svareci-stroje/mi … ig-350-j93 urcite to bude lepsia volba ako ta omi a za porovnatelne prachy + je aj silnejsia verzia s vodou chladenym horakom ked sa drzime tej lacnejsei cenovej urovne
Nemám rad CHOBOLU ..... je to cinskej prekupnik.... spatne zkušenosti...
Kopil jsem si tam kuklu za 4tis.... za pul roku mi nebyli schopni prodat rozbity šroub na kukle a když mi vnutili nový kříž, tak nepasoval a řekli mi, at si upravim masku ( převrat a vypilovat )
Čínskej invertor nebo našetřit na něco lepšího s vodníkem.Pokud se vaří jen s CO2 tak je pulz k ničemu .
Vařím jen směsi 92% ARGON a 8% CO2......
Omi 385 je klasická odbočková mašina vyráběná zde v ČR. F.OMIKRON. Má všechny výhody robusních spolehlivých strojů. Je velice dobře opravitelná a prakticky nezničitelná. Svařuje velice dobře. Pokud Vám nevadí její rozměry a hmotnost, pak vůbec neváhejte a jděte do ní. Invertory svařují sice o trochu lépe, ale mají omezenou životnost a problematický servis.
No prave..... spoleham se na českou kvalitu a servis.... k čemu mi je čínská s...čka, kterou mi za 3roky nikdo neopravi....
Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci....
Tak na tu cesku kvalitu by som sa az tak nespoliehal ! Omi 385 je zalostne lahka na taky vykon-si pozri kolko kg ma taka stara poctiva WLSP 315 a porovnaj to. Mam jednu omi 259 slape dobre ale pouziva sa na garazove zvaranie ale nie na dlhodobejsie zvaranie ale trafo je mensie oproti takej starsej poctivej formike 250. A ked som porovnaval pri zvarani tak za take prachy radsej toho jasika-par ludi ma taky stroj v dielnach a zatial bez problemov a keby mam ist do trafa tak radsej hladam starsiu malo jazdenu formicu alebo podobne predimenzovanu masinu
Vychvalujete Formicu a její trafo..... ze je to poctivá masina.... ale když srovnam váhu forMic 320 a OMI 335, tak je tam rozdíl 14kg..... tudíž je formica o tech 14kg lehčí...... to nevypadá na predimenzivany stroj....
A k tomu Jasicu..... vidím to podobně jako s autem..... když budu srovnávat audi a hyundai.... taky to ma 4 kola, klimatizací atd..... ale stejne to bude navždy hyundai mrdka....
Porovnam nové zboží se zárukou......
Audi má lepší interier než Hyundai, ale co motory? A slovní spojení - česká kvalita, to mě vždycky tak rozesměje :-D