SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Ďakujem za ochotu a vysvetlenie. Viem, je totu milionkrat písané... zatiaľ sa učím na hliníkových odrezkoch vyladiť to správne nastavenie. Pri poslednom varení vyzerajú zvary dobre, no namiesto kaloty, sa otupí elektroda do celej hrúbky.![]()
Editoval ttomash (07-01-2018 13:21:36)
ttomash: mam stejnou svarecku a tu frekvenci nenastavis, ta je jen na pulzni svarovani. frekvence je pevna 60Hz
ttomash napsal(a):
no namiesto kaloty, sa otupí elektroda do celej hrúbky.
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 882dc.jpeg
Odhaduju že používáš zelenou elektrodu - ta se nejvíc zakulacuje, jak píšeš "do celej hrůbky".
Zkus třeba zlatou, tam se dělá menší ta kulička. Pak to taky ovlivňuje balance - nižší hodnoty balance, elda je míň zatížená a míň se kulatí. Ale zas tu zlatou musíš kvalitně nabrousit (jemnej kotouč), jinak se místo pěkné kaloty na ní může udělat takový nevzhledný "koště".
s tou zelenou to muzu potvrdit, koupil jsem si ji taky na zkousku a byl jsem z toho dost nestastny. okamzite byla jako koule. a hlavne mi pak nechtel zapalovat oblouk, dokud jsem ji zase nenaostril (a zbrousil spicku), proste s kouli mi to nechytalo
Tady je o tom video i s ukázkami. Ten maník to podle všeho s hliníkem umí:
https://www.youtube.com/watch?v=-GJBESqEvLY
peprnik napsal(a):
Tady je o tom video i s ukázkami. Ten maník to podle všeho s hliníkem umí:
https://www.youtube.com/watch?v=-GJBESqEvLY
Ten je husty. Na toho koukam uz dyl
bude to chtit par let se mu vyrovnat ![]()
Tak ako z niekoho nikdy nebude fenomenalny gitarista, tak isto niekazdy dokaze krasne zvarat priam malovat. Na to netreba zabudat.
S tím nemůžu souhlasit. Sváření není umění (i přesto, že někteří by rádi své sváry vystavovali v galeriích). Sváření je řemeslo a jako takové se ho může naučit prakticky kdokoliv normální (postižené jedince tedy nepočítám). Samozřejmě, že každý máme různé predispozice, ale ty určují jen to, kolik času, tréninku a učení to danému jedinci zabere, aby se dostal na nějakou konkrétní úroveň. Je to stejné jako se studiem na VŠ - většina lidí je schopná vystudovat bakaláře. Problém je, že velká část z nich není ochotna tomu věnovat dostatek času a píle.
Aleš, máš pravdu svar jako takový asi nikoho neohromí .Celek sváření řezáni a tváření ale ohromit může. Někdy hledím co jsou někteří jedinci schopni vytvořit. Určitě to není jen o chtění a pílí. Že by zlaté ručičky?
Atlan, Pat, aleš, áno je to pravda, vždy sa nájde niekto, kto to robí lepšie, to je samozrejmé.
Klimbik, ty si iný jútuber 👍🏻 ( pásovka vyzerá dobre)
Editoval ttomash (15-01-2018 11:28:48)
ttomash napsal(a):
Atlan, Pat, aleš, áno je to pravda, vždy sa nájde niekto, kto to robí lepšie, to je samozrejmé.
Klimbik, ty si iný jútuber 👍🏻 ( pásovka vyzerá dobre)
Diky
snazim se. Brzo budu delat maly nerezovy projekt, svareni drzaku na rucnik ![]()
Klimbo, keď som dopozeral nejake videá a prelustroval svarforum, mi to príde, že robíš všetko ale dokopy nič. Neber to v zlom. Ak máš doma zariadené v steampunk alebo punk, tak ten držiak povar ako chceš, ale v opačnom prípade to podla mňa nevyužiješ a nepoužiješ a bude to strata času a energií. Toľko k tomu z mojej strany, nech ťa sila sprevádza.
Editoval ttomash (22-01-2018 00:09:20)
ttomash napsal(a):
Klimbo, keď som dopozeral nejake videá a prelustroval svarforum, mi to príde, že robíš všetko ale dokopy nič. Neber to v zlom. Ak máš doma zariadené v steampunk alebo punk, tak ten držiak povar ako chceš, ale v opačnom prípade to podla mňa nevyužiješ a nepoužiješ a bude to strata času a energií. Toľko k tomu z mojej strany, nech ťa sila sprevádza.
No ja si takhle hraju a obcas udelam i neco uzitecneho. A ucim se svarovat