SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
zdravím, prodám tuto svářečku předělanou na euro koncovku a el.mag ventil plynu. Cena 5000 nebo dohoda viz inzerát https://stroje.bazos.cz/inzerat/8106660 … ka-co2.php
Aký je tam podávač drôtu ? Povodný plastový malým motorčekom z autodráhy alebo nový posuv motorom velkosti stieračového z auta ? Inak na plynový ventil treba novú ELEKTRONIKU na ovládanie , a už aj posuv by tam bol vhodný robustnejší na EURO-koncovku ... Aj keď to má mizerný zatažovatel to AL-trafo ...
Prosím smazat :-)
atishajn: Je veľký rozdiel pri trafe OMI 165 vs eihell (okrem toho že jedno je hliníkové a druhe medene) ?
Uvažujem o výmene a neviem či to nieje zbytočná investícia , tak by som potreboval poradiť ... .
Do nedávna som s tým varil a šlo to celkom v pohode.
V lete mi začalo vyhadzovať hlavný istič na poslednom stupni po dlhšom zváraní a od vtedy furt problém.
Dal som preč kondenzátory , tak už to nevyhadzuje .
Ale výkon je slabý .
Trafo premerané a napätie dáva rovnaké ako za mlada.
Uvažujem , či som ten hlavný istič neprehrial.
Na predlžovačke sa mi až roztavil vypínač.
Prip. Skúsim inú fázu .
Hlavný istič mám 3 X B20
Na zásuvku C16 (ten ani raz nespadol) .
Uvažoval som aj o OMI 205 , ale po prečítaní príspevkov na fore mi je jasné , že ten istič bude padať tiež.
Tak že výkonovo sa vyššie aj tak nedostanem ...
Ešte skúsim postaviť ten soft start a dať naspäť kondenzátory.
Evil , nedavál by som tam to trafo z OMI , pokial tam nebude velký podavač . Na malý povodný plastový zabudni !!! prerobit EINHEL nemá význam , len tam prerobiť riadenie posuvu aby to ako-tak stabilnejšie podával drot ... Je to zlepšenie tak o 20-30% , čo bude menej prskať ... Softstart je pri delenom vinutí vedľa seba zbytočné , to spínam triakom AL vinutie takej hračke . Kondenzátor som tiež skúšal , a posúva stupne a viac sa zahrievajú káble ...
Vďaka za rady .
Ja to asi cele vyhodím a kúpim druhý stroj...
Ta OMI 205 nevieš aký istič potrebuje , aby fungovala v plnom rozsahu?
Cau měl byti stacit 16A jiístič moje svařěčka Tiger 205 normalne svaruji na plny knedlik na 10A jstiči a ješte ani jednou nepadl leda když nastejnou fazi se rozjel i kompresor co mam v dilne tak teprve vypadla 1 faze. Mám tam ty stare bakelitaky na hlavnim privodu do rodineho domku je jistič 24A už ten novy bečkovy ten se mi podařilo vyhodit starou svařečkou einhel co jem měl než jsem udělal softstart ze 2 stykaču a 2 odporu pak jsem již nikdy jistič nevyhodil, ale 3F svařecka je jine kafe ma vykon dostatečne velky a hlavně velké civky dratu. Aktualne svařuji 1 dátem ikdyž je protu svařěčku předepsaná jen 0,8 drat svařuje to v pohodě svaářečka stihá v pohodě a moc se nehřeje. Jen to má jednu nevyhodu na stěhování naložit ji doauta je dost těžká ma cea 60 kg pišu o svojem stroji jinak jsem velmi spokojeny, ale už pošilhávam i ponejakem inventorovem řešeni co2 asi nejakou multifungci a velkou svařečku si nechám jen do dilny..
alll: Vďaka za info .
Ja som ešte pozeral po poľskom 3 F stroji MAGNUM 250 , ale bojím sa toho že to bude nejaký šrot .
Navyše je ešte drahší než ta OMI 205.
Ale je to invertor .
Potrebujem som stroj , ktorý dokáže bez problémov zavariť aj 10 mm hrubý plech....
Na Bazoši jsem viděl ESAB 250 a ETP 208.....obě jsou odbočky-ani jedné bych se nebál.
Potrebujem som stroj , ktorý dokáže bez problémov zavariť aj 10 mm hrubý plech.... to ta OMI 205 I muj TIGER 205 takovy plech svarí...
Potrebujem som stroj , ktorý dokáže bez problémov zavariť aj 10 mm hrubý plech....
Dost málo informací ...
Ale jakou rychlostí / proudem / kolik metrů než se přehřeje ... jestli se má přehřát ...
Stránky: 1