SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím,
mám půjčenou svářečku Güde 155/4/A na vyvaření auta a mám s ní následující problém, jsem amatér, tak pokud se ptám na hovadinu, nebičujte mě , prosím :-D
Takže k mému problému. Když zapnu svářečku, pustím plyn na láhvi a než se připravím na svařování (cca 30 sekund), tak do té doby začne někde na redukčním ventilu něco syčet. Potom udělám první bodový svar, stiskem tlačítka na pistoli uvolním tlak a syčení přestane. Pokud do dalších 30 sekund neudělám další svar, tlak opět naroste a zas to syčí. Dále se mi stalo, že praskla hadice na plyn v pistoli v místě napojení na ventil už dvakrát. Prostě sem měl puštěnej plyn, chvíli sem nevařil a najednou rána. Takže sem ten kus s dírou ustřihl a znovu napojil. Zatím to řeším tak, že když třeba i jen krátkou chvilku nevařím, vypnu lahvový ventil a odpustím tlak přes tlačítko, ale je to blbost, takhle se to přeci nedělá. Ale kdybych měl pořád stříhat a poposazovat hadici, tak za chvíli bude krátká a musel bych měnit celou.
Setkal se s tímto problémem někdo?Je to syčení normální? Nebo může být problém v nastavení tlaku? Či jiný problém v redukčáku?
Děkuji za nápady
ahoj,
měl jsem tento zázrak doma rok, než jsem si pořídil lepší stroj. Mne utíkal plyn skrz hořák kolem spínače, pak uvnitř svarecky, uvnitř kabelu od hořáku. Řešení jsem našel jediné a to vyhodit celou svarecku do popelnice. Mohl bych ti tady napsat dvě A4 toho, co jsem musel vyměnit, aby stroj aspoň maličko svaroval a stejně to bylo o ničem!
Doporučuji vrátit majiteli a zaplatit řemeslníka, který to svari. Ustetris si čas a dokonce i peníze.
Forest1350 napsal(a):
svařování (cca 30 sekund), tak do té doby začne někde na redukčním ventilu něco syčet.
ten redukční ventil je v hájzlu, uvnitř je gumová membrána která ten tlak reguluje + ventilek s teflonovým pouzdrem který ten velký tlak z láhve zavírá, tento ventilek je kaput a "velký" tlak z láhve se ti dostává až do hadice - ta to nevydrží. Ventilek propouští jen pomalu takže když vaříš stihne se to spotřebovat - tlak neroste, nevaříš tlak roste až do destrukce.
pouzdro = sedlo
Editoval bourač (04-06-2017 22:51:52)
Stránky: 1