SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím, prosím o radu-pomoc s co2 Einhell SGA 175 turbo. V sobotu jsem svařoval-bodoval a zničeho nic něco prsklo-luplo ve svařečce. Od té doby svářečka prská a nesvařuje. Prosím o pomoc, radu. děkuji
Vypadá to na vadný usměrňovač, ale může to být samozřejmě i něco jiného - bez základního proměření vám tady asi nikdo žádnou přesnější radu nedá.
Na to orientační proměření stačí i nějaký levný multimetr.
Je to rozbitý
Pokud jste dobrý a zkušený elektronik tak mašinku rozeberte, diagnostikujte závadu a opravte. Poklud elektronika není váš obor, tak směr servis. Každý neodborný zásah totiž zvyšuje následnou cenu opravy až o tisíce Kč.
Jenže tohle je stará odbočková verze, ne invertor. Jestli je špatný usměrňovač nebo jiný díl, tak ho vymění a opravené, ne? U tohoto typu mašin se zase tak moc zkazit nedá, i když jsou i lidé kteří to dokážou.
Elektrikářova moudra ...................
je tu někdo z okolí blanska, brna co by poradil? děkuji
Pan mistr bobobo vám to určitě opraví. Ten umí všechno.
Nebo Štěpánek!
Varoku, buď neumíš číst, nebo nevíš, co je to elektronika. Každý tranzistor, dioda, tyristor, integrovaný obvod a mnoho dalších, běžně používaných součástí, jsou součástky elektronické. Pokud znáš nějaký stejnosměrný svařovací stroj, který se bez takových součástí obejde, sem s ním. Pokud jsi slyšel v takové souvislosti jen o invertorech, tak jsi špatně poslouchal, nebo jsi na základce při fyzice nedával pozor.
jirkati napsal(a):
Pokud znáš nějaký stejnosměrný svařovací stroj, který se bez takových součástí obejde, sem s ním.
tak že varok nedokáže přidělat ani poličku nad ponk to už víme, a že není elektrikář má i v popisu
moderátore co dynamo z tanku? To by nešlo použít jako zdroj (bez elektroniky)
Víš bourači, já myslel, že mě varok odpálkuje třeba triodynou. Dynamo s cizím buzením, honěné elektromotorem, jsem kdysi taky vyráběl. A kupodivu to svařovalo docela přijatelně. Bylo to dynamo 24 V z autobusu. Buzení, tedy svařovací proud, bylo regulované primitivním PWM regulátorem, takže zase ta elektronika. To byla Triodynka lepší.
Já sem na vojně svařoval -zdroj ze 4ks tankových baterek ale oblouk tak půl vteřiny,takže spíš bodování,jinak se to snažilo upálit i kleště.
waltr a jirkati:Tak si přečtěte moje příspěvky v tématu svářečka na baterky a uděláte klidně 20cm housenku na jeden zátah bez elektroniky!
jirkati napsal(a):
Varoku, buď neumíš číst, nebo nevíš, co je to elektronika. Každý tranzistor, dioda, tyristor, integrovaný obvod a mnoho dalších, běžně používaných součástí, jsou součástky elektronické. Pokud znáš nějaký stejnosměrný svařovací stroj, který se bez takových součástí obejde, sem s ním. Pokud jsi slyšel v takové souvislosti jen o invertorech, tak jsi špatně poslouchal, nebo jsi na základce při fyzice nedával pozor.
Jestli to berete takhle tak potom ano. Jenže je rozdíl opravovat třeba usměrňovač kde je pár diod, navíc ty novodobé už asi nemá cenu ani opravovat, spíše výměna kus za kus. Deska s elektronikou mívá pár kusů součástek. Invertory mají vícero desek plných součástek, v řádek desítek, nebo možná i stovek.
Tahle diskuze je zase oničem, před par lety jsme tady dopodrobna probirali podobné svařečky a jejich opravy včetne linku na nahradní dily dnes je to diskuze oničem.. dotazovatel potřebuje stroj opravit....
Tady je samej chytrak ale nikdo neporadí, nepomůže. Svářečka dnes odvezena do servisu. Až budu vědět co tomu bylo napíšu to sem.
Když by jsi to uměl diagnostikovat ptát se nebudeš.Stejně tak opravit .
Nevím co tu každej chce luštit na dálku z křištálové koule ale je to asi jako vyvsvětlovat někomu kdo tomu nerozumí po telefonu jak udělat program v C++ .Je to téměř nemožné, časově nekonečné a po prvním pokusu každej normální ví že uplně k ničemu protože rychlejíší je tam těch 200km doject a to ještě příští týden.
Servis je dobrá volba pokud pro ně není 2roky starej strojek už kničemu nebo si neberou 1500/h s tím že to ani neotevřou a rovnou říkaji neopravitelné.
Prsknutí je diagnostika stejná jako že to nejde.Auto nejede,Slunce nesvítí a vítr zrovna nefouká ale možností je asi tak 100 od upadlého drátu v zástrčce po drát na zemáku.
Servis to určitě pořeší.
AHOJ LIDI MAM SVAŘEČKU EINHELL EURO SGA 150 TURBO DOSTAL JSEM JÍ OD TCHANA MAM PROBLEM JE MOŽNÉ ŽE JDE PROUD I KDYŽ NEZMAČNU NA HOŘAKU TLAČIDLO JSEM AKTIVNÍ SVAŘEČ CO2 NA PROFI STROJÍCH ALE TUTO HOBBY MĚ DOSTALO MÁTE NĚKDO RADU CO TO MŮŽE BÝT JE TAM DRA 0.6 JESTLI JE TAM PŘEKLEP TAK SORRY
Editoval PIDA (04-05-2017 19:18:38)
Tuším,že se ke spínání používá silový kabel+1. Stačilo by ke spínači natáhnout dvoulinku.
ČAGO TO JE TEN SILNEJ DRAT CO JE PŘIPOJENEJ NA HUBICI A DVOU LINKA BY MĚLA JÍT ODKUD CO JDE TEN SILNEJ ?
Buď nebuď línej a schema si zde jinde najdi , nebo to dej do servisu .
Stránky: 1