SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 16-04-2017 07:36:41

TabulaRasa
Člen
Registrovaný: 04-09-2016
Příspěvky: 10

Mezinárodní svářečský praktik IWP

Chci se zeptat na kurz Mezinárodní svářečský praktik IWP - tento člověk pak může dělat svářečský dozor pro svařování železničních kolejových vozidel dle EN 15085-2 (úroveň C dle kapitoly 5).( samozřejmě ještě s nějakým IWI apod)

Obsahem kurzu jsou svařovací procesy a všechny technologie, materiály a jejich chování při svařování, konstrukce a navrhování svařovaných konstrukcí, výroba a aplikační inženýrství. Což mě přijde jako poměrně dost látky v relativně krátkém čase, v nabídce kurzu píší 146 hodin (4 týdny) dá se to vůbec naučit ? Dále pak tam je ještě určitě i nějaká praxe. nemá s tím někdo nějakou zkušenost ?

nemluvě o to že člověk dostane ještě certifikát instruktora svařování, myslíte že za tak krátký čas bude dotyčný po absolvování kurzu opravdu adekvátně připraven tak aby případně mohl vézt lidi ve svářečské škole ?

Editoval TabulaRasa (16-04-2017 07:38:49)

Offline

 

#2 16-04-2017 17:51:13

jirkati
Moderator
Místo: Liberec
Registrovaný: 07-12-2007
Příspěvky: 4392

Re: Mezinárodní svářečský praktik IWP

Něco málo o těch kurzech vím.
V té normě  EN 15085-2 je potřeba daný odstavec dočíst do konce a pak se zjistí, že pro každou svařovací dílnu musí mít výrobce jednoho IWP nebo IWS. IWS by se mohl případně i přezkoušet pro svařovací dozor úrovně B. U obou kvalifikací jsou při auditu dozorové přezkoušeni.
Pro nastoupení do příslušných kurzů je vždy požadováno potvrzení příslušné délky praxe, které je u nabídky kurzu specifikováno. Dá se to vyhledat i na CWS-ANB.cz. Úspěšnost zakončení těchto kurzů (IWP, IWS) na první pokus je nad 70%, takže se to zřejmě zvládnout při troše zájmu dá.
Certifikát instruktora svařování je pro svářečskou školu jen menší část na začátku. Někde je požadováno ještě pedagogické minimum a pak samozřejmě svářečské certifikáty na té nejvyšší úrovni.

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče