SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim vsechny kutily i profiky.
Nikde jsem nenasel nic o tomhle Cinskem kramu(dale jen VCV-vytecny Cinsky vyrobek).
Pri procitani fora jsem narazil na zminku o VCV,at uz Gude,Einhell,atd.a vedel jsem do ceho jdu vyberem toho nejlevnejsiho a ze vsechno je to vlastne stejne.Jelikoz jsem v bazarech nenasel nic levnejsiho.
Nasel jsem tedy to nejlevnejsi.Oranzovou krabici Sharks.
Dorazilo to v krabici ze ktere se vyvalil smrad Vietnamske trznice znamy z ostatnich VCV uz od kazetaku International,First,atd.Jedno chabe kolecko bylo uz upadle na dne bedny...nevadi su dobytek,ktery vali naradi po dilne,potreba vetsi kola a vozik i pro bombu.Ten jsem spichnul z toho,co dum dal behem 2hodin,ale normalni svareckou a ne timto zazrakem.
Kabel pro pripojeni dlouhy asi 1m ma koncovku 5x16A ve ktere jsou dve faze a zem.Svarecka neni delana na 230V, i ventilator uvnitr a trafko"elektroniky" je na 400v.Kabel+koncovku na 5x32A+pruchodku jsem predelal jeste pred pripojenim.Po pripojeni jsem sel vyzkouset jestli VCV ma zapojeny vsechny odbocky primaru-prepinace jsou 2-jeden popsany 1-2 a druhy min-max.Pri prepnuti 2+max a sepnuti trafa jsem nekolikrat vyhodil jistic 3x25A/B,takze primar je dost na tvrdo a bez softstartu tohle neprojde.Docela jsem litoval Cinske rele velikosti zednickeho palce,ze tohle dava:-).
Jelikoz vysmaty pan na navodu i v eshopu na fotce hlasa,ze to vyzkousel ve vlastni vyrobe,tak jsem to chtel zkusit take.
Horak s ventilkem v rukojeti netesnil uz od prvniho zmacknuti-nastavim 1-min a jdu na to.No tak posuv vyladit nejde-necekane.Drat kope a hlavne na nejnizsi proud je to uplne nepouzitelne.Divne to prska-aha napeti naprazdno je 20V...Zkousim rozsahy vyssi,tady je to malinko lepsi.Nejvyssi rozsah opet neudrzi 3f jistic.Co se nejvic zahriva je usmernovac(12diod) a o hodne min tlumivka,trafo na kterem je tepelka je behem pokusu studene uplne-je na nem prakticky namacknuty ventilator,ktery tim padem nefouka dal a stejne jen hrci a prd fouka.
Takze jdem nato:Jednotka ven a misto ni trafo s vystupem 22v/6A usmerneno,vyhlazeno,spiname plyn ventilem(nasel jsem),spiname trafo stykacem,posuv ridime PWM dle navodu zde z fora(soucastky mirne upraveny pro pouziti origo potenciometru 10k).Motor se napajen z toho pomocneho trafa a ne z usmernovace.Mam nachystany dofuk,ale diky konstrukci horaku a netesneho ventilku netreba:-)
Zlepseni svarecky o 100%-zacina byt pouzitelna.
Je potreba udelat neco s tim prskanim-vse je plne kulicek hlavne na minimalnim rozsahu.Volba padla na usmernovac obdobny UDA160-vyzkousel jsem mustek(2xdvojita BYV255v200-proste protoze jsou),kondenzatory 4x1500uF/400V(protoze jsou),vybijeci odpor rusky 15W,s tlumivkou jeste laboruju(mam 3 kandidaty).
Svarecka vari krasne jen to syci,nic neprska,zapaluje krasne.
Ted problemy,ktery bych rad odstranil:Na minimalni rozsah se velmi zvetsil pruvar-ja potrebuju na minimum bodovat 1mm plechy,ve skrini me dochazi misto pro dodatecne komponenty a netusim jak vyresit chlazeni.
Je to muj prni prispevek a nevim jak dat obrazek toho VCV.
já to dělám tak, že si uložím obrázek na plochu, pak kliknu tady nahoře na liště na "Moje obrázky", tam se najde ikona obrázku z plochy, dá se použít (nebo tak nějak), to vygeneruje odkaz který se zkopíruje a vloží sem do příspěvku
zdenab2 napsal(a):
...nevim jak dat obrazek toho VCV.
nahoře v tom fialovém pruhu je kolonka "Moje obrázky"
Když si zadáte nahoře do "Hledat" Sharks, najdou se vám témata kde se o něm píše, zkuste něco najít třeba tady
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 36&p=1
Tohle je ale jiny stroj, odkaz je na shk477 ;-)
tak to se omlouvám, myslel jsem že je v prodeji jen jeden typ
Tak pokud jste cekal neco lepsiho od toho nejlevnejisiho tak jste docela blazen.
Hledat v bazarech jeste neco levnejisiho nez tuto i kdyz podobne kousky jsou zadarmo za trest no nevim.
Ale po upravach koukam to bude varit jak profi 300A inventor
JimBeem napsal(a):
Tohle je ale jiny stroj, odkaz je na shk477 ;-)
JB: Nemas pravdu ani ty Jees dal link na 447 https://svarecky.heureka.cz/sharks-250- … bt-shk447/
Sharkov je viac znacka typu Kraft&Dele ale v oranzovom...
To co si kupil zdenab2 za 6 ceskych kolikov je 3 tlacitkova klasika na 400V, ked mu to staci tak preco nie....
Editoval ihlan (16-04-2017 18:38:16)
No ukliknout se na telefonu snad mohu?! :-D navic sem na koste vina.....
Fotku dej tak : http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=4044