SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím chtěl jsem se jenom zeptat někoho kdo tuto svářečku má při jak vysoko nastaveném proudu začne vyhazovat jistič 16A/b protože jištění jsem někde četl 20A a nebo 25A jistič což se mi zdá i trochu předimenzované, jde o docela dobrou svářečku a dá se sehnat za cca 8500Kč je to sice asi polka s čínským vnitřkem ale prý je dobrá?
Ja mám Magnum 205L ale výkonovo je to rovnaké 208. Na 16B ističi mi to ide na plno a na 10B asi tak do 120A.
jarinox napsal(a):
Okrem Sharka, Shermena 200 a Magnuma 208 som mal v rukách ešte
invertorových mašín Pegasa 200 man
Jarinox ho ma - nedavno otom napisal pomerne vela ale najst ten prispevok je ako ihlu v kope sena hladat.
Chvilku pockaj mozno sa uvolni od nedelneho obeda a napise ti alebo mu napis ty.
A budes to mat z prvej ruky.
Editoval ihlan (06-11-2016 12:37:22)
Ja robím s hrúbkou materiálu cca 2-4mm s 0,8mm drôtom a s prúdom do max. 140 - 150A. Väčší prúd som ani neskúšal, lebo som nemal dôvod. Avšak pri celodennom záťažovom zváraní klietok (istenie 16A, B charakteristika) s prúdom od 70A do 160A na 30m - 1,5mm predlžovačke nebol žiadny problém okrem zamrznutého ventilu. Keď pôjdem do dielne môžem niekedy skúsiť väčší výkon.
Len tak na okraj, informačne: Na 3kW elektrocentrále som skúšal zváranie s cca 53A(19,3V), išlo to bez problémov, aj keď elektrocentrále sa to veľmi nepáčilo (napätie skákalo medzi 190 - 242V). Vyššiu zátaž som si nedovolil skúsiť....
Stránky: 1