SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
tka uz tyzdne mam doma prepusteny argon a som sa nevedel dockat kedy budem mat cas to vyskusat a tu is vysledky.lenze neviem ako sa tu vkladaju obrazky:(
Klikni na Galerie obrázků tam je to popsaný
a je normalne ze sa az do cervena zohreje ta keramicka hubica ale som som velky prud preotzesom zvaral so 150A a elektroda bola 1,6
fastrac8250 napsal(a):
tu elektrodu mas zhorenu. vobec tak nema vyzerat a navyse sa ti zagulatuje, potrebujes ju mat nabrusenu... pozri tento clanok o elektrodach - http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2006111201
a zabudol som, 150A je dost vela. daj si elektrodu 2,4
+ pokial chces zvarat TIGom a chces mat pekne zvary, zvarane plochy musia byt co najlepsie ocistene od hrdze, spiny, farby, mastnoty.... prietok plynu cca 7 - 8l, na mensiu hubicu aj menej.
Editoval 780622 (21-06-2009 18:06:50)
Skoda argonu na takovou zrzavou bestyju!! Elektrodou by to bylo aspon provareny a rychlejsi.
no toto bola skuska iba mam to na zvaranie nerezu a o tej elektrode viem ved som ju dvakrat bol nabrusit lebo som mal maly prietok plynu
no já bych řek že problém bude v tom že používáš láhev od CO2 pokud jsi tu láhev neměl někde kde Ti jí vyčistili a jen jsis udělal redukci z argonu na tuto láhev je zde problém protože láhev nebude úplně čistá a napuštěný argon bude kontaminovanej zbytkovým CO2 to odpovídá i obrázku opálené elektrodě na svařování TIGem je potřeba čistý agron maximálně směs s heliem přes to nejdede vlak... podle mě napouštění argonu do vyřazených lahvý od hasičků je pouze mrhání tímto plynem.. ![]()
Snad se na mě nikdo nebude zlobit za off topic, ale když čtu a vidím některé příspěvky, divím se že uživatelé mají ještě čím psát!
(prsty)
A pokud jde o CO2 nedavno jsem vyhazoval starý hasicí přístroj - dvě bomby velikosti jako klasické autogení láhve na stejném podvozku. Do hutí takové uzavřené nádoby neberou, obecně žádné nádoby (sudy apod.) Může v nich být napršená voda a při vysypání do vysoké pece dojde k explozi a výstřiku roztaveného železa - viz nedávno smrtelný prac. úraz Králův dvůr.
Tak tedy láhve s CO2 jsem naplno otevřel a mohutně z nich ucházel plyn. Po chvíli došlo k ztuhnutí obsahu natolik, že stlačený plyn změnil skupenství na pevné! Když jsem lahve autogenem přeřízl (aby mi je vzali v kovošrotu) vysypal sem z nich tzv suchý led kusy cca 10cm. trvalo do druhého dne než zcela "vysublimovaly".
Při vhození takového kousku do kýble s vařící vodou dojde k mohutné tvorbě efektní mlhy.
Suchý led - pevný CO2 má povrchovou teplotu asi -60°C.
bourač, mohol si to predať do miestenej diskotéky ako stroj na dym ![]()
no ale mne potom uz nic nerobilo s elektrodou nabrusil som ju a zvarala krasne bez problemov tak neviem
takze tu je ta slubena fotka lenze je dost nekvalitna lepsia sa mi nepodarila