SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:     SVAR BAZAR      SVAR INZERT      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARBAZAR - internetový bazar svářeček      SVARINZERT - akční nabídky svářecí techniky      SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#26 02-01-2014 18:28:41

MartinSimak
Člen
Registrovaný: 31-12-2013
Příspěvky: 14

Re: tig 30

Kramlik napsal(a):

evik napsal(a):

no zustanu asi u toho lepení elektrodami ktéré se mi ale míjejí a nové už jaksi nemohu sehnat, (v esabu mi na dotaz řekli  že ukončili výrobu bez náhrad) navíc je to s těmi elektrodami hnusná smradlavá a vubec blbá práce, proto ten nápad s tim TIG 30, no vidim teda že zcestný nápad.. jo eště k tem elektrodám, kamoš mě donesl odkuďsi nejaky činsky potvory a to když se člověk nadýchá toho smradu tak pěkně bolí kokoska jak po opici a struska je žíravá eště hůř jak u tech českých, stačí jeden struskový vměstek a svar i s okolním materiálem se během několika dní degradoval na bílý prášek, takže tak..

Takže to co prodávají na:
http://www.svarecky-elektrody.cz/esab-o … kg/d-1103/

Myslíte že mám brát jako doprodej zásob?

Na stejném webu nabízejí k prodeji i ty elektrody:
http://www.svarecky-elektrody.cz/bohler … kg/d-1006/

Po pravdě jsem až dnes zjistil a do dnes si myslel, že hliník se obalovou elektrodou svařovat ani nedá, že se to dá jedině pod ochranou atmosférou v Argonu. Až okolo toho kšeftu zase pojedu, pár elektrod na hliník zkusím zakoupit a vyzkoušet jak mi to na tom starém trafu TMB + usměrňovač bude dle Vás ,,lepit´´.

Offline

 

#27 02-01-2014 19:26:42

Michal01
Člen
Registrovaný: 05-07-2011
Příspěvky: 316

Re: tig 30

...on hliník tak dobře v MMA svařovat nejde.Někdy jsem s elektrod určených na svařování hliníku odstranil obal a používal je jako příd.mat. při Tigovém svařování;jde to rozhodně lépe.Převážně elektrody E-B 641 nebo 642.


MIG/MAG - WLSP 315si ; WTU 315-34 MIG + MIG 30 ; GCE autogen - C2H2+O2 ; PB + O2 ; navařovací souprva NPK-1;RSOMA řezací stroj
MMA - Triodyn RK 320 ; WTU 500-3 ; WTU 315-3 ; UTA-200-1
TIG - MA 315 AC/DC ; Triodyn TIG 30 (DC)
CUT - PLASMA CUT 40 - 70(pro ruční) ;  CNC vypalovací automat (plasma/autogen) 3000 x 8000 mm (PLASMA CUT 120)

Offline

 

#28 02-01-2014 21:48:05

Kramlik
Člen
Registrovaný: 21-08-2010
Příspěvky: 651

Re: tig 30

MartinSimak napsal(a):

Kramlik napsal(a):

evik napsal(a):

no zustanu asi u toho lepení elektrodami ktéré se mi ale míjejí a nové už jaksi nemohu sehnat, (v esabu mi na dotaz řekli  že ukončili výrobu bez náhrad) navíc je to s těmi elektrodami hnusná smradlavá a vubec blbá práce, proto ten nápad s tim TIG 30, no vidim teda že zcestný nápad.. jo eště k tem elektrodám, kamoš mě donesl odkuďsi nejaky činsky potvory a to když se člověk nadýchá toho smradu tak pěkně bolí kokoska jak po opici a struska je žíravá eště hůř jak u tech českých, stačí jeden struskový vměstek a svar i s okolním materiálem se během několika dní degradoval na bílý prášek, takže tak..

Takže to co prodávají na:
http://www.svarecky-elektrody.cz/esab-o … kg/d-1103/

Myslíte že mám brát jako doprodej zásob?

Na stejném webu nabízejí k prodeji i ty elektrody:
http://www.svarecky-elektrody.cz/bohler … kg/d-1006/

Po pravdě jsem až dnes zjistil a do dnes si myslel, že hliník se obalovou elektrodou svařovat ani nedá, že se to dá jedině pod ochranou atmosférou v Argonu. Až okolo toho kšeftu zase pojedu, pár elektrod na hliník zkusím zakoupit a vyzkoušet jak mi to na tom starém trafu TMB + usměrňovač bude dle Vás ,,lepit´´.

no ze zvědavosti sem po delší době (žádné elektrody totiž nekupuju, mám jich naškudleno pro všelijaké materiály některé ani nevím naco jsou, například jakési měděné elektrody, ale jestli sou na měď to nevím, možná jsou na litinu, nebo různé "nerezky" bez označení..) no navštívil sem teda stránku ESABu přídavné materiály a k mému překvapení elektrody na hlinik tam mají: http://products.esab.com/Templates/T095 … ode=Alumin ale určitě je tam asi tak před dvěma roky neměli, nebo kde já přišel k tomu že se nedělají to teda nevím.. takže pardon elektrody na hlinik jsou

Editoval Kramlik (02-01-2014 21:58:19)

Offline

 

#29 08-06-2015 02:17:32

cernokavu
Člen
Registrovaný: 08-06-2015
Příspěvky: 13

Re: tig 30

Chci se poradit  o zařízení TIG 30  a o jeho koupi . Mám UTA200-1 a potřebuji svařovat plechy na autě. ( 0,6 - 1,35 mm)  Ve schematu TIG30  mne  odrazuje  užití součástek někdy z roku 1975. Užity jsou staré typy křemíkových tranzistorů KF, KU,KD,KC tehdy z Tesly Rožnov,  jež jsem v ltech 1974  užíval jako student ke kutění a u nich  poruchovost byla dost veliká. Cena  za kterou se dostane koupit nové,  nepoužité TIG30 nejspíš  s těmito součástkami je nyní 4000 Kč.  Pokud se objevila nová konstrukce s moderními prvky, prosím, opravte mne, vyšel sem ze schemat zde zveřejněných.

Chci zeptat na chlazení hořáku u  TIG 30. Předepsáno  je chlazení vodou a já bych se rád dozvěděl,  zda stačí na to chlazení u TIG 30 dva kbelíky, horní a dolní s vodou a nebo skutečně je nutné TIG 30 napojit na vodovodní řad.

Navíc myslím že u dnešních strojů, a pokud se mýlím, opravte mne,  není napojení na vodu potřeba.

Dnešní svářečky na TIG jsou asi za 8000 Kč  a TIG30 je za 4000 Kč , je to méně, ale není to moderní mašina  a spíš ta cena využívá toho , že jsou mezi lidem staré stroje UTA a další.

Docela by mne tedy zajímalo nějaké srovnání s modernějšími stroji,  hlavně co se týče toho  chlazení  vodou a taky kvalit svaru. Přece jen TiG 30 byl vyvinutt v roce 1986  a to je před 29 lety.   Třicetletá mašina za 4000 Kč , no to je dost o váhání.
Děkuji za rady .
comodity@email.cz

Offline

 

#30 08-06-2015 05:54:01

bobobo
Člen
Registrovaný: 20-08-2009
Příspěvky: 3118

Re: tig 30

Ať tě součástková základna nechá v klidu . Naopak , čím novější díly , tím většinou horší kvalita . Elektroniku vám opraví kdekdo , jelikož je schema . Spousta číňanů má problémy s ionizací a pokud se nejdná o čínu s českým popisem , tak i neopravitelná . Zeptejte se někoho , kdo tuto opravu absolvoval , kolik stála . Soukromě to na méně než ty čtyři tauzendy neodhaduji . Cena opravy výše uvedeného zařízení taková nebude . Ale vůbec , pokud je vyrobeno tehdá či přesně podle původní dokumentace , tak je předpoklad průmyslového provedení bez nějakých omezení , hlavně výkonových či časových . Narozdíl od dnešních hraček . A pokud použiješ chlazení , tak se určitě prodlouží životnost hořáku .

Offline

 

#31 08-06-2015 06:17:33

Evita
Člen
Registrovaný: 27-05-2015
Příspěvky: 915

Re: tig 30

No, tohle zařízení z hlediska svařování, jak jsem zkoušela a zeptala se normálně fungluje, je to plně nastavitelné, předfuk, dofuk, náběh, doběh,,časy, HF, jen se to nastavuje potenciometrama.Jen při ukončení svař.cyklu a menší vzdálenosti wolframové jehly vám někdy nezhasne oblouk dík konstrukci UTA, na ten vodou chlazený hořák stačí nádobka zavěšena výše, bez čerpadla, stačí se to chladit samotíží.Komplet je těžký,nekompaktní, tu cenu bych akceptovala jen s redukčním argonovým ventilem, viděla jsem to na bazaru a na burze do koliku, ale jen bedýnku, zdravím, na opravu auta bych šla do invertoru Mag, argon je drahej.

Offline

 

#32 08-06-2015 08:23:21

Juggernault
Člen
Místo: Karlsbad
Registrovaný: 19-12-2010
Příspěvky: 947

Re: tig 30

Já mám na prodej Wigatron W315.11 k WTU .Nastavit lze Předfuk/Dofuk/proud a snad i pulz nečím ? a nechce to nikdo ani za 700kc :C Veliký je to jak 300A invertor a  vodou chlazená cívka HF zapalování jak 2/3 dnešního invertoru big_smile
Chce to někdo aspoň na bastlení k domácímu invertoru ? Do šrotu na měd to mužu dát taky.

Na auto Mig/Mag


Chtel bych nějakou hobby svářečku do garáže na smrkání prahu u auta a nejaký výfuk ale rád bych aby stím šel i nerezový a možná taky hliník a kolejnice vařit. Cloos MC3 333 ,Kemppi Minarc Evo 150,Cut60 ,Powwel 130P,
Na prodej:Powcon 400A,

Offline

 

#33 04-07-2015 19:19:09

cernokavu
Člen
Registrovaný: 08-06-2015
Příspěvky: 13

Re: tig 30

Rád bych požádal o radu zkušené, mám UTA200.1 a k tomu TIG ovšem bez kabelů a hořáku. S kabely si snad nějak poradím, ovšem  hořák ZHT315  co byl s tigem 30 distribuován asi už neseženu. Neví někdo, který hořák bych si k tomuhle TIG 30 mohl dokoupit z dnešního výběru hořáků co se nyní prodávají ,aby věc byla funkční ?

Offline

 

#34 04-07-2015 20:17:31

Evita
Člen
Registrovaný: 27-05-2015
Příspěvky: 915

Re: tig 30

No ten hořák byl vodník, vám stačí obyč SR17 spínač plynem chlazenej, 3kolík voj. zásuvka a redukce na závit, zmáknou Vám to ve Svartechniku v Perníkově nebo v Thermacutu aj jinde.....zdravím

Offline

 

#35 05-06-2019 18:32:14

matobabetak
Člen
Registrovaný: 01-06-2019
Příspěvky: 16

Re: tig 30

mam zu 130.11, da sa tig 20 alebo 30 pouzivat s tymto ? ak nepasuju kable alebo koncovky by nevadilo s tym si poradim ale ci to bude spolupracovat ?

Offline

 

#36 05-06-2019 19:28:37

Rellik
Člen
Registrovaný: 20-09-2011
Příspěvky: 2186

Re: tig 30

Když už vzpomínáte TIG30, tak bych jeden měl na prodej (případně za lahvinku smile ).
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/3218_tig30.jpg
Kdo by měl zájem může si přijet. Funkce neznámá, ale dle informací byl před odstavením plně funkční... smile
Pouze osobní odběr...


JET TIG II + Parker SGT 18, Speedglas 9100X, KOWAX 730ARC, PARTNER TIG 200 DC PULSE, Spartus MASTERMIG 200 + LORCH ML2400
Není nic co by nebylo možné, stačí jen najít tu správnou cestu.
http://dv-foto.cz https://rellik.rajce.idnes.cz/

Offline

 

#37 05-06-2019 20:58:17

matobabetak
Člen
Registrovaný: 01-06-2019
Příspěvky: 16

Re: tig 30

Rellik napsal(a):

Když už vzpomínáte TIG30, tak bych jeden měl na prodej (případně za lahvinku smile ).
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … _tig30.jpg
Kdo by měl zájem může si přijet. Funkce neznámá, ale dle informací byl před odstavením plně funkční... smile
Pouze osobní odběr...

poslal som email

Offline

 

#38 06-06-2019 12:53:29

FEROCH
Člen
Registrovaný: 17-11-2010
Příspěvky: 17

Re: tig 30

Také jsem včera navečer reagoval na TIG30 p.Rellika  emailem....

Editoval FEROCH (06-06-2019 12:54:05)

Offline

 

#39 06-06-2019 18:44:17

Rellik
Člen
Registrovaný: 20-09-2011
Příspěvky: 2186

Re: tig 30

Soudruzi, kolegové. TIG 30 opustil hranice této země a je tudíž už nedostupný. Děkuji "kupujícímu" za dobrou a tvrdou měnu... smile
Tímto se můžete s dotazy přesunout na původní obsah...
Koho by pak zajímalo jak to v tom TIG 30 vypadá, je tu dočasné album https://photos.app.goo.gl/SaEtqqnzZM6eBqz38

FEROCH: sorry kolega byl rychlejší...

Editoval Rellik (06-06-2019 18:45:24)


JET TIG II + Parker SGT 18, Speedglas 9100X, KOWAX 730ARC, PARTNER TIG 200 DC PULSE, Spartus MASTERMIG 200 + LORCH ML2400
Není nic co by nebylo možné, stačí jen najít tu správnou cestu.
http://dv-foto.cz https://rellik.rajce.idnes.cz/

Offline

 

#40 06-06-2019 20:08:43

FEROCH
Člen
Registrovaný: 17-11-2010
Příspěvky: 17

Re: tig 30

To: Rellik
Neda se nic delat.To je zivot.Ale moc jsem ho chtel.....
Snad priste.

Offline

 

#41 17-07-2019 21:29:29

matobabetak
Člen
Registrovaný: 01-06-2019
Příspěvky: 16

Re: tig 30

taka teoreticka otazka, ma vyznam opravovat TIG 30 ? nejde HF a po zapnuty sa 2 rezistory zacnu prehrievat ....pripadne poradite kdo by bol takuto opravu schopny urobit ?

Offline

 

#42 07-08-2019 13:48:20

Adam Krńávek
Člen
Registrovaný: 07-08-2019
Příspěvky: 2

Re: tig 30

Ahoj, nemá tady někdo jakoukoliv dokumentaci, nebo návod na obsluhu k WTU315 a WTU200.
Předem díky smile

Offline

 

#43 07-08-2019 18:59:03

Rellik
Člen
Registrovaný: 20-09-2011
Příspěvky: 2186

Re: tig 30

Adam Krńávek: K čemu nějaký návod na obsluhu? Na ten jeden "potenciometr"? Prostě si nastavíš proud a je hotovo... wink


JET TIG II + Parker SGT 18, Speedglas 9100X, KOWAX 730ARC, PARTNER TIG 200 DC PULSE, Spartus MASTERMIG 200 + LORCH ML2400
Není nic co by nebylo možné, stačí jen najít tu správnou cestu.
http://dv-foto.cz https://rellik.rajce.idnes.cz/

Offline

 

#44 08-08-2019 06:54:49

Adam Krńávek
Člen
Registrovaný: 07-08-2019
Příspěvky: 2

Re: tig 30

Rellik: Potřebuji to do práce, děláme návody na obsluhu snad ke všemu smile tak zkouším hledat, kde se dá smile

Offline

 

#45 09-08-2019 15:57:16

Kramlik
Člen
Registrovaný: 21-08-2010
Příspěvky: 651

Re: tig 30

Adam Krńávek, jak děláte návody?

Offline

 

#46 09-08-2019 19:20:24

Juggernault
Člen
Místo: Karlsbad
Registrovaný: 19-12-2010
Příspěvky: 947

Re: tig 30

Normálně se veme ten čínský a hodí se do google translátoru. Co nedává smysl tak se smaže aby se ušetřil papír a je to .


Chtel bych nějakou hobby svářečku do garáže na smrkání prahu u auta a nejaký výfuk ale rád bych aby stím šel i nerezový a možná taky hliník a kolejnice vařit. Cloos MC3 333 ,Kemppi Minarc Evo 150,Cut60 ,Powwel 130P,
Na prodej:Powcon 400A,

Offline

 

#47 09-08-2019 19:48:08

rcp
Člen
Registrovaný: 28-08-2010
Příspěvky: 2148

Re: tig 30


Fronius MagicWave 3000 Job + FK 2500 FC + TTW 3000AF
Fronius MagicWave 230i + CU600t + THP300i + TTB300A/P
Fronius TransSteel 2200 + MTG 2100
Fronius Vizor 4000 AIR Professional, Fronius Vizor 3000 AIR Professional, Speedglas 9100XXi

Offline

 

Zápatí

REKLAMA na SvarFóru

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 137  -  2019


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče  ♦  Svářečky MIGO a ELDYS