SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 05-07-2017 13:17:56

JaroslavPavel
Člen
Registrovaný: 03-07-2017
Příspěvky: 397

CEMONT S3200 oprva invertoru , taky označen COLT 13

Dobrý den vážení čtenáři, členové a autoři příspěvků na stránkách svarfora.
Před dvěma týdny jsem při hledání informací o stroji S 3200 byl odkázán taky na Vaše stránky.Tam jsem hledal nějakou informaci k tomuto stroji.
A protože jsem nebyl registrován a neměl v úmysl se registrovat neviděl jsem Vaše rozpravy , ale přece jenom nějaký Váš kolega mě navedl na ruský web , kde jsem získal nějaké informace ke stroji COLT 150 a o něm byl prohlašováno, že je velmi podobný tomu mému S3200.
Informace jsem použil, případné rozdíly mezi stroji našel ( aspoň doufám ) a chtěl bych touto cestou poděkovat , za to že jste mě pomohli opravit uvedený stroj.
A protže si taky uvědomuji, že jsem použil Vašich informací , respektive informací z Vašich stránek , tak za Vámi poskytnuté informace děkuji a na revanš nabízím poskytnutí informací , které jsem získal ke stroji S3200.
Tedy obrázky , schemata zapojení a případné výsledky z provedené opravy měniče. proto jsem se zaregistroval , abych mohl toto provést .
Taky bych uvítal, když budu moci vyhodnotit výsledek práce as někým zkušenějším se svařováním . Domnívám se totiž, že ten stroj by mohl mít lepší vlastnosti .Ale to zřejmě vyplyne z případného hodnocení svářecích vlastností, kterých jsem dosáhl.

Vzhledem  k tomu, že jsem nepostřehl nějaké poučení o tom, jak mám na Váš web zaslat obrázky a v jakém formátu a velikosti, tak prosím poučte mě jak se to na těchhle stránkách dělá .
Zatím zkusím zobrazit jak stroj vypadá .........................snažil jsem se vložit obrázek přímo....nejde to ,




Nezeptal jsem se na to , zda je toto moje snažení vůbec žádoucí?
ANO /   NE

  Tady je další pokus s vložením obrázků:

http://svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/7964_s3200_1.jpg  http://svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/7964_s3200_2.jpg




  Pokus o nahrání fotek stroje :    https://www.ulozto.cz/tam/_XX6vQYZUYiDW
https://www.ulozto.cz/tam/_QlYXVYwETmwX
https://www.ulozto.cz/!Kw0yLIJ0Xjit/fotky-pdf


  kupodivu funguje mi :

SCHEMA po dílech , aby byla lépe "čitelná" podle mého názoru, před poučením od pt.kbely

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/7964_sch_1_w.jpg  http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/7964_sch_2_w.jpg http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/7964_sch_3_w.jpg

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/7964_sch_3_w.jpg http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/7964_sch_4_w.jpg http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/7964_sch_5_zdroj_w.jpg



Toto by byly obrazy zapojení hlavní desky a následně SMD PWM řízení stroje na přídavné desce.
Samostatně je vykreslen zdroj napájení měniče, protože je vyroben technologií VIPER ..což stojí za zvláštní pozornost.
Po úpravě fotek dodám ještě rozložení součástek.
U těchto zobrazení mám problém , že kreslím popis do fotek stroje a tudíž je pak výsledný popis špatně čitelný.
Neuměl jsem toto seriózně vyřešit . Potřeboval bych tip, na něco takového jak jsem mívali ve škole , kdy se trubičákem pracovalo černou tuší na pauzáku , ale zde bych potřeboval pro změnu tuš bílou .
Poraďte prosím jak na to .

  OPRAVA CHYBY:     COLT není 13 ale 150   omlouvám se za tuto chybu.

Děkuji pánové za reakci.
Je opravdu vidět , že jsem na Vašich stránkách totální nováček.
Ale to mě vede k tomu, jak jsem uvedl v úvodu, že opětovně děkuji za Vaši pomoc s tím ,že jste mě navedli i na ruský server a získal jsem tam schemata , i když už jsem je jako blbec nakresli taky.
Přece jenom je tam taky vykresleno to.... no odlišnosti od toho původního ruského , včetně aplikace spínaného zdroje VIPER 100. Taky se omlouvám , že jsem si nesehnal schemata z anglicky mluvících www. stránek---patřím mezi ty, pro které byla angličtina i němčina přitěžující okolností ( doby nedávno minulé )
A tak se omlouvám ale  ....." I do not speak Englisch."  i za komárů jsem tvrdil, že ti s..k.....ní kapitalisti se budou muset naučit česky , když se budou chtít se mnou domluvit............no a tak dnes se ti kapitalisti domluví s kdekým a já zůstal ....bl...., co dodat ?


A protože jsem při poděkování slíbil , že doplním taky rozložení součástek, což ti rusové neudělali , tak to provedu po částech ...ale teď.
Než však provedu nahrání desek na Váš server,tak prosím  napište mi ( na tyto stránky )  , jak bych měl postupovat , aby to zobrazení bylo pro pohled z Vaší strany co nejlepší a s vhodným rozlišení.
Jsem člověk který s počítačem moc neumí, a tak potřebuji Vaši pomoc a radu , jak to udělat aby to k něčemu bylo , když už tomu ten čas věnuji.

A teď ty obrázky rozložení součástek .
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/7964_zdroj_popis_w.jpg   A ještě celková deska :http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/7964_deska_stroje_w.jpg



  Kontrola mé práce
Bohužel se omlouvám , ale když si dám zobrazit to co jsem Vám poslal, tak je tam prd vidět.
Prosím o nějakou pomoc ve formě poučení , jak mám ty obrázky zpracovat a v jakých programech, a jak a kam je správně poslat , aby to pro Vás mělo nějakou vypovídací cenu.
Myslí tím ty z Vás, pro které to může mít nějakou cenu a kteří jsou na tom jako já a nemohou a neumí si to přečíst v originále jako jeden z Vašich kolegů .
Vidím ,že značení součástek .... no nelze přečíst .
Takže prosím o radu.co s tím?
JaroslavPavel.

Ještě něco.........vidím , že jsem opravdu velmi nepozorný i nyní.
Pan ptkbely   sdělil, že se snažím o něco co už na těchto stránkách je a tudíž vlastně jsem objevil objevené.( podíval jsem se na ty Vaše odkazy ,a tam je již vše řečeno..takže se snažím o něco co je navíc. )
Takže se omlouvám .( Mohl bych Vám tedy nabídnout aušus GUDE GX100 ve stejném provedení  ---schemata a popis rozložení součástek na desce---to jsem dělal spolu s S3200 ---ale myslel jsem si že S3200 je zajímavější mašina   ------možná Vám ji nabídne (GUDE GX100 ) ten pán co louská ty anglické weby ...ale tady to je německý stroj )

Děkuji panu  ...ptkbely  za  poučení jak na to , aby obrázky byly lépe vidět.
Formát *.djvu nejsem schopen zatím zpracovat nemám příslušné programy . Až mi je kolega nainstaluje , pak zkusím i tenhle formát.

-------------------------------------
  K poznámce pana styles :  
Jste velmi pozorný ke stylu vyjadřování ( vzhledem k tomu, že jsem na těchto stránkách 4 dny i s cestou , tak si musím dávat pozor na to co a jak řeknu ...ale jo budu ), ale v tom odstavci  jsem neměl původně na mysli žádnou úpravu a tedy pokud jsem hovořil o lepších vlastnostech , tak ve srovnání s jinými stroji např GUDE GX100 , kterou jsem měl taky právě po ruce a taky po opravě .
Ale jinak stejně jsem k tomu vylepšení přistoupil , provedl je  a to s kladným výsledkem. Posuďte sám !
O co šlo?
Zkusil jsem svařovat jak strojem GUDE GX 100 a strojem S3200. Použil jsem pro oba případy elektrodu EB121 2,5mm
s tímto výsledkem:

Gude GX 100 velmi citlivá na zapálení oblouku , a po zapálení je oblouk krátký, a šlo udělat svár cca 1,5cm a ž 2cm, pak už se nedal oblouk udržet.
Z projevu ventilátoru je patrně slyšet , jak kleslo vnitřní napájecí napětí elektroniky což taky vedlo k rozhašení PWM řízení.

Naproti tomu S 3200  měla méně citlivé zapálení oblouku (ochotněji zapalovala oblouk ) a po zapálení oblouku šlo udržet oblouk cca 5cm , tam už jsem skončil, šlo by jej udržet i déle.
Ale např v porovnání s UTA 200, nebo taky JS90F které používám osobně byl i tento stroj s krátkým obloukem.
A tak jsem usoudil ( stroj mi ležel v regále cca 4 roky ) , že bude dobré dát do zdroje za soft start ještě jeden elyt. tak jsem tam dal 480uF na 450 V .
Následek byl evidentní, nejen , že jsem mohl přijít svařovat i po "opici" , ale udrží se oblouk i když se mi klepou ruce ( no znáte to , člověk už má nějaký ty roky ), ale taky jsem se propracoval k provaření Jakelu , ba dokonce k propálení , a to jsem byl na pouhých 80 A.
  Takže toto považuji za vylepšení , kterého jsem dosáhl         ....a to musíte uznat i Vy , že toto je neoddiskutovatelný fakt....................Mě to funguje .
Jó a ještě pro porovnání do toho GUDE jsem strčil taky elyt 680uF , ale tam to bylo na prd .
Prostě je to aušus mašina ., ale to Vy víte , protože už samotný napájecí obvody jsou v té mašině "odrbaný". není tam soft start a jsou tam i  další zjednodušení , aby stroj byl pořízen za co nejmenší náklady.  Taky to podle toho svařuje. nebo jsem se dopustil nějaké chyby u tohoto stroje?   Pane styles?   Co Vy na to  ?
Kdyby jste chtěl tvrdit že ty elyty byly taky starý, tak vám od nich můžu vyobrazit nákupku .
--------------------------------------

Ale i tak jsem rád , že jste mě neodsoudili ani tak za to, že jsem z Vašeho webu sebral nějaké informace a použil je pro sebe, ale že jsem se Vám chtěl revanšovat nevhodným způsobem, něčím co už dávno znáte a všichni máte.  Mohl bych to nějak napravit?
-------------------------------------
Myslíte, že je ještě vhodné, abych popsal závadu, kterou jsem na stroji S 3200 měl a co jsem zjistil za příčinu a jaké součástky odešly jako následek .? 
ANO /Ne  uvidím Vaši reakci
-------------------------------------
Ty schemata jsem Vám slíbil, tak se je budu snažit dodat tak, aby byly čitelný.

POZNÁMKA: k popisu schemat
V případě, že mi nešlo přečíst číslo součástky , tak používám pořadí o 100 vyšší.
Takže odpory...R20, R21.................jsou z původního značení na desce
                      R100, R101 .................................jsou moje číslování , protože nešli odečíst
--------------------------872017


  Pokus o nahrání fotek stroje :    https://www.ulozto.cz/tam/_XX6vQYZUYiDW

zdá se, že jsem úspěšně uložil připravené fotky pro web do úložiště na ulozto.cz ,
teď prosím , jak a co Vy vidíte , jak mám upravit fotky , aby byly s dobrým rozlišením?
Prosím o posouzení mé  práce .
----------------------------------------------872017

Tady je něco po další úpravě------ nahráno v 15:39 hod

https://www.ulozto.cz/tam/_QlYXVYwETmwX

Jak se Vám líbí provedení těchto fotek ?

Díky za rady , trochu mi trvalo, než jsem zareagoval , ale doufám že výsledek by měl už odpovídat.

a taky doplnění ve formátu .pdf....https://www.ulozto.cz/!Kw0yLIJ0Xjit/fotky-pdf
https://www.ulozto.cz/!Kw0yLIJ0Xjit/fotky-pdf


Veliké díky panu  ptkbely  
jinak bych se snažil něco k Vám poslat a ono by to stejně nefungovalo.
Pod jeho vedením se mi podařilo zpracovat formy , jak mi je uvedl.
( kromě té jedné, ale o té nemám nejmenší potuchu----- pokud se bude jednat o vektorové zobrazení, pak se budu snažit je taky naučit.
Díky pane ......JaroslavPavel

---------------------872017/972017

Editoval JaroslavPavel (09-07-2017 21:59:09)

Offline

 

#2 07-07-2017 12:04:12

Atlan
Člen
Registrovaný: 18-07-2011
Příspěvky: 1400

Re: CEMONT S3200 oprva invertoru , taky označen COLT 13

Bl zly zdrojs viper?

Offline

 

#3 07-07-2017 14:37:12

pt.kbely
Člen
Registrovaný: 26-12-2011
Příspěvky: 885

Re: CEMONT S3200 oprva invertoru , taky označen COLT 13

Nechci, aby můj příspěvek vyzněl jako kritika, nakreslit schéma muselo dát dost velkou práci. Vkládání větších schémat sem dost často narazí na nízké rozlišení, proto by bylo lepší uložit větší obrázek na např. ulozto.cz -  pokud je obrázků více, uložit je najednou do formátu *.djvu nebo *.pdf, nebo klidně i zazipovat do jednoho souboru a sem dát jen odkaz. Vkládat text do obrázků v jakékoliv barvě umí např i aplikace Malování (je součástí Windows), Paint.net aj.
Jinak, částečné schéma colt150 je na https://www.svarbazar.cz/phprs/download … mp;sekce=3
částečné schéma colt1300 a pár obrázků je http://svarka.rv.ua/image/Italy/COLT%20 … orColt1300[1].pdf
I zde se to už řešilo, např http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=3847

Oprava, je potřeba zkopírovat, bez uvozovek:
"http://svarka.rv.ua/image/Italy/COLT%201300/invertorColt1300[1].pdf"

Editoval pt.kbely (07-07-2017 14:46:17)

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče