SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#26 09-10-2016 21:11:54

Discovera
Člen
Místo: Olomouc
Web

Re: Prosím o radu s invertorem Alfa In PEGAS 200 MIG SYN PFC

jarinox: No tak to začíná být zajímavé a přemýšlím, zda jsem nenaletěl modrýmu zázraku...začínám pochybovat o servisu, že jej zkoušel. Elda v hořáku byla opálená ba dokonce poškozená špička a otázkou je jestli byla na sluníčku právě na mém Pegasu !

Editoval Discovera (09-10-2016 21:14:11)

#27 09-10-2016 21:19:13

varok
Člen
Místo: Havířov

AlfaIn prý bývaly dobré kdysy. Teď už to jde s kvalitou mašin dolů.

Omicron GAMA 1900L HF, Omicron GAMASTAR 176L, kukla BOHLER Guardian 62

#28 09-10-2016 21:26:30

jarinox
Člen
Místo: Bratislava

Discovera napsal(a):

jarinox: No tak to začíná být zajímavé a přemýšlím, zda jsem nenaletěl modrýmu zázraku...začínám pochybovat o servisu, že jej zkoušel. Elda v hořáku byla opálená ba dokonce poškozená špička a otázkou je jestli byla na sluníčku právě na mém Pegasu !

Musím na druhej strane skonštatovať, že mal som možnosť s ním robiť, ako MIG-MAG skutočne nevarí zle aj keď má svoje muchy. Veď to sám najlepšie viete. Ešte dodatok mimo tému, možno ma tu teraz ľudia ukameňujú za môj subjektívny názor, ale skúšal som minulý týždeň EWM Picomig a až tak výrazne nevarí lepšie, ako napríklad modrý zázrak. Očakával som pravdu povediac viac... :-)

EB MIG 200, FK - MIG 1700E, Sherman MIG 200Mng, Magnum MIG 208 K, Invertor PEGAS 160 T HF, plazma CUT 60, TEMOS PSPB III-A..

#29 09-10-2016 21:40:51

alll
Člen
Místo: ...

Discovera napsal(a):

Cau teba byti pan štepanek pomohl...

Parkside Pmsg 200 A1/ kukla ESAB origotech.

#30 09-10-2016 22:00:07

Evita
Člen

No, taky se v kursu při přezkoušení najdou jednotlivci kterejm to nějak nesedne, ale pan Discovera mezi ně nepatří, vařil s tím poprvé a vzorek bez chyby, takže ví, dál jen ruce a nastavení a to měl čistý CO2, prodejte to. není to spolehlivý.Tohle nám dělat při zkouškách......

#31 11-10-2016 15:59:03

Rellik
Člen

Discovera napsal(a):

Možná bych poprosil Rellika jestli mu jeho stroj bez problémů chytá?...

Tak jsem dnes chtěl vyzkoušet toho tiga na tom Pegasovi MIG-MAN. Až jsem všechno nachystal a téměř všechno připojil, tak jsem zjistil, že vlastně nemám ten správný konektor pro ovládání svářečky z TIG hořáku. Takže ji vlastně nejde zapnout (proud jako u MIG/MAG) a taky nepustí plyn... No tak jsem to zkusil na MMA, tam to chytá úplně parádně, jen ten plyn chyběl...
Takže jestli tvůj problém nespočívá v ovládání svářečky TIGovým hořákem... wink

Jinak na si na stroj alespoň co se MIG/MAG svařování týká, nemůžu vůbec stěžovat.... Parádně svařuje ocel, nerez, hliník - co víc si přát... Ještě mám pro vyzkoušení nachystaný i trubičkový drát, ale to až bude čas...

Editoval Rellik (11-10-2016 15:59:51)

JET TIG II + Parker SGT 18, Speedglas 9100X, KOWAX 730ARC, PARTNER TIG 200 DC PULSE, Spartus MASTERMIG 200 + LORCH ML2400
Není nic co by nebylo možné, stačí jen najít tu správnou cestu.
http://dv-foto.cz https://rellik.rajce.idnes.cz/

#32 11-10-2016 17:31:44

Discovera
Člen
Místo: Olomouc
Web

Rellik: Když jsem začal čuchat k TIGu měl jsem možnost svařovat se třemi LA strojky a všechny měli "živé" svorky, takže stačil dotyk eldou a svařovalo se.  U Pegase jsem udělal to samé a svařoval jsem tím třikrát čemuž nechtěl věřit ani technik z AlFaInu, že TIGovka je aktivní přes tlačítko hořáku. Pro mě to samozřejmost nebyla (dle tvrzení technika), protože v manuálu se o tom vůbec nepíše a v rukou mi zase tolik mašin neprošlo. A teď to začne být zajímavé....
Psal jsem tu před nějakým pátkem, že po odkrytování na mě kuknul SMD kondenzátor ležící na chladiči. Nenašel jsem od kud by mohl být a celou jsem jí rozdělávat nechtěl už k vůli záruce no a i když jsem ho schoval pro případné připájení už jsem ho nenašel. V neděli jsem využil jednoho pána již v důchodu co opravoval i svářečky a ač nechce být jmenován (chce mít už klid) bez problémů řekl, že se na ní mrkne a ještě ten den mi zavolal. No bylo to úsměvnější, než jsem si myslel. Místo kde kondík měl své místo byla podlouhlá kapka cínu od nožky odporu , která se dotýkala jednoho konce upadlého kondenzátoru. Podle něj v tom zapojení jde cesta na PCB k ovládání (regulace proudu, samotné tlačítko a napájení SpoolGan) a tohle byl důvod, proč mi to šlo před rokem. Neměl schéma a vrazil tam 100n a stroj nevykazuje chyby. Plošky byly mírně zoxidované a tudíž kondenzátor nebyl kvalitně zapájen ale stačilo to na zkratování, a jak jsem s ní často cestoval "utřepal se".  PCB jsou zalakované ovšem tohle místo nebylo zalito lakem a prošlo to kontrolou. Takže jsem vůl co nevěděl, že nové stroje jsou spínány tlačítkem hořáku (bezpečnost) a vím, že jsem vyfasoval né úplně ťip ťop stroj. Pán se usmál řekl si o stovku na pívo a konstatoval, že i tak ho fascinují místní výrobci. Od Číňanů už to bere, že ke stroji nic nedají, ale od našince to nechápe...prodávají stroj, kde ani v manuálu nejsou schopní dát schéma zapojení konektorů (já ho samozřejmě měl....z Alfinu mi ho na začátku poslali emailem za to díky...) a strohým manuálem to konče.  A taky je zajímavé, že na dotaz  jakou má hodnotu trimr regulace proudu jsem dostal odpověď od servisu NEVÍM.

Pegas svařuje v MIG/MAG nádherně a s nerez trubičkou ekcelentně (s jednokladkou je to na nic - náchylné na ohyby kabelu k hořáku a až dvojkladka vše vyřešila). S  MMA pěkně, ale moje AC/DC čínské rozhodně lépe, což mě překvapilo a na polaritu rutilek je náchylné dvojnásob. Ale i tak mě v samotném finále díky některým "zvláštnostem" na zadek neposadil....

http://svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/1176_screenhunter_01_oct_11_1752.jpg

Editoval Discovera (11-10-2016 17:54:25)

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla