SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:     SVAR BAZAR      SVAR INZERT      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARBAZAR - internetový bazar svářeček      SVARINZERT - akční nabídky svářecí techniky      SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 15-06-2016 06:48:26

worm6666
Člen
Registrovaný: 15-06-2016
Příspěvky: 110

HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

vcera som bol pre plazmovy rezak PC 40 od firmy Solution. za prijatelnu cenu sluboval HF start a rezanie az do hrubky 16mm a to vsetko pri obycajnom vzduchu z bezneho kompresora.

problem je, ze sice vidim HF iskru (kukla mi reaguje kedze pouzivam aktivnu aj na zvaranie TIG) ale nenabieha mi obluk. z 20 X sa mi podarilo zapalit obluk plazmy tak 4 X - aj to som musel okefovat horak a ocistit material.

skusal som rozne tlaky vzduchu a ampere - nevedel som najst nejaky rozumny dovod preco to nechyta. skusal som kontaktny start, bezkontaktny, skrtom, na hrane, do plneho materialu zacat - absolutne nechapem preco to raz chyta a povacsinou nie... :-(

moze niekto poradit ? malo by to bez priblizenia k materialu davat pilotny obluk ? alebo iba pri tesnom priblizeni ? ked je tam HF iskra ?

dufam ze ten link nebude vadit... http://www.predajzvaraciek.sk/produkt/solution-pc-40

Editoval worm6666 (17-08-2016 10:11:55)


TIG: IDEAL TECNOTIG 220 AC/DC PULSE, KUKLA: Kowax 730, PLASMA CUT: SOLUTION PC 40

Offline

 

#2 15-06-2016 09:05:13

Juggernault
Člen
Místo: Karlsbad
Registrovaný: 19-12-2010
Příspěvky: 778

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

HF zapalování a Pilotní oblouk jsou dvě rozdílné věci.Tak jde oto jestli to pilotní oblouk má.(asi ne)
Při správném tlaku vzduchu by to mělo zapálit u materiálu oblouk.Tlak nastavit na to co píšou v návodu.
Barva vadí vice než trocha rezu ale mělo by to jít také.
Pokud je to nové da se to snad reklamovat ?proto se to kupuje nové ...

už se dá řezat 16mm při 40A ... to ja kupoval 60A na 12mm big_smile za pár let bude pokrok tak daleko že to bude na tužkové baterky.


Chtel bych nějakou hobby svářečku do garáže na smrkání prahu u auta a nejaký výfuk ale rád bych aby stím šel i nerezový a možná taky hliník a kolejnice vařit. Cloos MC3 333 ,Kemppi Minarc Evo 150,Cut60 ,Powwel 130P,
Na prodej:Powcon 400A,

Offline

 

#3 15-06-2016 09:38:55

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2132

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

Tahle řezačka nemá pilotní oblouk. Řezání slušné kvality do cca 8mm, oddělení materiálu do cca 12mm. Zapalování jak píše Juggernault. Jde řezat i lakovaný plech, ale zapálit se musí na čistém plechu.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#4 15-06-2016 13:46:01

bourač
Člen
Místo: Doksy, Máchovo jezero
Registrovaný: 01-06-2009
Příspěvky: 2708
Web

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

worm6666 napsal(a):

nechapem preco to raz chyta a povacsinou nie... :-(

no a co dofuk vzduchu? Vzduch slouží k přenosu plasmatu do řezu ale také k chlazení trysky (a elektrody) po skončení řezu vzduch ještě několik sec. proudí - dochlazuje řezák, při tom nejde oblouk znovu zapálit.


Likvidace ocelových konstrukcí. Excelentní paliči železa.

Offline

 

#5 16-06-2016 17:32:27

Tigem
Člen
Registrovaný: 25-03-2016
Příspěvky: 135

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

bourač napsal(a):

no a co dofuk vzduchu? Vzduch slouží k přenosu plasmatu do řezu ale také k chlazení trysky (a elektrody) po skončení řezu vzduch ještě několik sec. proudí - dochlazuje řezák, při tom nejde oblouk znovu zapálit.

Zdravím -bourač-,

moje první čínská plasma, přesně tak jak píšeš. Během dofuku nelze znovu zapálit, byla bez pilotu. V bývalé práci Hypertherm a doma český stroj (oba pilot) a u obou lze během dofuku znovu zapálit.

Záleží na typu. Nevím jestli to nějak souvisí...

Díky.

Offline

 

#6 17-06-2016 02:01:59

Juggernault
Člen
Místo: Karlsbad
Registrovaný: 19-12-2010
Příspěvky: 778

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

u mojí CUT60 jde bezproblému zapalít i při dofuku.


Chtel bych nějakou hobby svářečku do garáže na smrkání prahu u auta a nejaký výfuk ale rád bych aby stím šel i nerezový a možná taky hliník a kolejnice vařit. Cloos MC3 333 ,Kemppi Minarc Evo 150,Cut60 ,Powwel 130P,
Na prodej:Powcon 400A,

Offline

 

#7 17-06-2016 05:55:23

Honza007
Člen
Místo: Český ráj 294 11
Registrovaný: 10-12-2011
Příspěvky: 2246

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

Mozna se to bude zdat jako kravina ale me tohle u jedne plazmy delal spatny zemnici kabel a blbe ocistene zemnici misto.


Jak šel čas KS250 Triodyna WLSP315 Unimig 400 Trafo po dědovi, invertor telvin,gama,autogen a dalsi.Dnes Migatronic Pilot2400 Flex330 Alfa-in 350 a 250 plazma Cebora Fronius 1400 Speedglas 9100XX a doma pro radost BWIG 180 BSP-40 WMP 200 s  AEK 024
Prosím než se zeptáte nebudte líní HLEDAT www.google.cz  http://cs.wikipedia.org  a hlavně používat mozek wink Lidi nebuďte líní přemýšlet a číst.

Offline

 

#8 17-06-2016 11:33:10

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2132

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

worm: z dotazu je vidět, že o plasmových řezačkách mnoho nevíš. Myslím si, že že se domníváš, že se oblouk zapálí v jakékoli vzdálenosti trysky. Ve specifikaci tohoto hořáku se píše, že zapalování kontaktní HF. Pro začátek trysku polož na řezaný plech a mírně nakloň. Pokud je správný tlak vzduchu, očištěný plech- stačí jen v místě zapalování oblouku a připojení kleští, tak pokud je vše v pořádku, tak musí zapálit. Pak si vyzkoušej trochu zvětšit vzdálenost trysky (0,5-1mm). Pokud to takhle nepůjde, je to na reklamaci. Co se týká možnosti zapálit při dofuku nevím, Myslím si, že to zapálit jde, protože při řezání jsem neměl potřebu něco takového řešit.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#9 17-08-2016 10:25:39

worm6666
Člen
Registrovaný: 15-06-2016
Příspěvky: 110

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

tak podla vsetkeho to bolo cele o jednoduchej chybe - dlha hadica od kompresoru - aj som tu u kohosi v tomto fore cital - ze tiez nova plazma a nezapalovala - ale bolo treba zvysit tlak na kompresore aby to na konci na horaku malo spravny tlak :-D

takze dakujem vsetkym zucastnenym - snad to niekomu pomohlo aj takto :-)

p.s. lenze uz sa teda pozeram po silnejsom kompresore... predsa len to zere dost vzduchu a ten co mam je dost hlucny - preto ta dlha hadica...


TIG: IDEAL TECNOTIG 220 AC/DC PULSE, KUKLA: Kowax 730, PLASMA CUT: SOLUTION PC 40

Offline

 

#10 18-08-2016 04:20:40

Aleš_
Člen
Registrovaný: 13-05-2008
Příspěvky: 372

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

Když tam dáte hadici s pořádným vnitřním průměrem, můžete mít kompresor třeba ve sklepě. Pokud nemáte na kompresoru výstup před regulátorem, doporučuji dodělat a zapojovat plazmu na něj - plazma Berlan (prakticky to samé jako Solution) má regulátor (i s odkalovačem) vlastní, připevněný vzadu z vnější strany. Pokud nemáte regulátor na plazmě, doporučuji dodělat. Je to lepší, než regulovat už od kompresoru.

Offline

 

#11 18-08-2016 07:39:16

worm6666
Člen
Registrovaný: 15-06-2016
Příspěvky: 110

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

Aleš_ napsal(a):

...plazma Berlan (prakticky to samé jako Solution) má regulátor (i s odkalovačem) vlastní, připevněný vzadu z vnější strany. Pokud nemáte regulátor na plazmě, doporučuji dodělat. Je to lepší, než regulovat už od kompresoru.

dakujem za tip. tusim to aj bolo v dodavke - tak to tam asi aj namontujem - doteraz som behal do "strojovne" jak blazen kym som nasiel spravny pomer medzi BAR a AMP aby mi to aj dobre zapalovalo a aj nevyhadzovalo istic.
kedze je to stary barak kde mam dielnu, bola to celkom fuska zladit starty kompresoru a plazmy - musel som to dat na dve vetvy 230V nezavisle - inak som za 5 minut vypalil 4 poistky :-D a uz som skoro siel plazmu vracat spat ze cosi nieje v poriadku.

ale nakoniec to spravilo zvysenie tlaku na kompresore a znizenie amperov na plazme - a celkom v pohode som upalil jednu celkom velku platnu slzickoveho plechu (cez 3 m rezu - hrubka 5 mm) - vyhoda nizkych amperov bola ze to vobec nehrialo pistol - musel som totiz cistit tu vnutornu elektrodu lebo nechytalo obluk (plazmu) - pouzil som jemny ihlovy pilnik plochy (nemal som po ruke smirglovy papier)

foto platne upalkov a rezu: https://goo.gl/photos/VMx9NkJo99tEsgZL8

a ked som skoncil (asi hodina papracky) tak mi z hadice normalne voda vytiekla... :-) vyzera to tak ze ten odkalovac tam pojde ASAP ! :-D

inak ten rez bol robeny "v ruke" bez sablony podla ciary - a ako amater na 2-hy pokus s malo amperami - tak sa mi moc nesmejte :-D ale furt lepsie ako zbrusit 20 reznych kotucov :-D :-D :-D inak nasiel som si celkom dobry sposob - mozno to nejakemu amaterovi v zaciatkoch (ako ja) pomoze trocha - nedrzat to krcovo, staci jemne (a nezatinat zuby pri tom - ono to moc neprska) - a po kazdych 5mm som si to polozil a posunul ruku o kusok - zase zdvihol - a tak dokola - a slo to potom celkom pekne lahucko - a na samostmievacej kukle som to mal na najnizsich hodnotach stmievania (mam tu s dvoma rozsahmi prepinacom). taktiez poriadne bagandze a nehorlave nohavice - aj zasteru som si dal lebo fukal dost silny vietor tak mi to prskalo zospodu aj pod bluzu obcas.

Editoval worm6666 (18-08-2016 07:50:38)


TIG: IDEAL TECNOTIG 220 AC/DC PULSE, KUKLA: Kowax 730, PLASMA CUT: SOLUTION PC 40

Offline

 

#12 18-08-2016 17:00:38

jirkati
Moderator
Místo: Liberec
Registrovaný: 07-12-2007
Příspěvky: 3377

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

Používáte na hořáku dodaný distanční kroužek, který se nasazuje na hořák a kroužek pak táhnete přímo po plechu, máte zajištěnou stálou vzdálenost hořáku a neunaví se ruka?

Offline

 

#13 18-08-2016 21:01:36

worm6666
Člen
Registrovaný: 15-06-2016
Příspěvky: 110

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

ziadny distancny kruzok nebol dodany. uz som to pozeral na nete ale problem je ze neviem ci sa tam bude dat pripevnit. na keramik hlavici nieje drazka. mozno by sa to dalo zapnut za tu keramicku hlavicu lebo ked sa dotiahne je tam ca. 1mm medzera ale asi to skusim vyrobit najskor z nejakeho vhodneho drotu. len neviem ci to bude dobre zapalovat...


TIG: IDEAL TECNOTIG 220 AC/DC PULSE, KUKLA: Kowax 730, PLASMA CUT: SOLUTION PC 40

Offline

 

#14 19-08-2016 19:23:36

Aleš_
Člen
Registrovaný: 13-05-2008
Příspěvky: 372

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

S tím pilníkem opatrně. Elektroda je celá měděná kromě malého stříbřitého terčíku na špičce. To je speciální kov - Hafnium (pokud vím, toto je jediné širší využití tohoto prvku). Po chvíli použití se hafnium mírně zataví do elektrody a udělá se malý důlek v kterém se může udělat vrstvička skla jako je na svarech po COčku. V tom přiípadě je možné to vyškrábat ostrou jehlou. Ale nemám s plazmou ještě moc nařezáno, a tak je možné, že se to stalo, protože jsem měl nastavený špatný tlak nebo proud nebo jsem udělal jinou chybu a normálně by se to stávat nemělo.

Vlhkost tlakového vzduchu má naprosto zásadní vliv na životnost elektrod. Někteří používají kromě kvalitních odkalovačů i vysoušeč - buďto profesionální a velmi drahý vymrazovací nebo mnohem levnější na principu silikagelu, často podomácky udělaný. Je to v podstatě jen tlaková nádoba naplněná silikagelem - když natáhne vlhkost, dá se do trouby vysušit a jede se znova.

Různě distanční pomůcky, vykružováky a podobně se dají vyrobit , pokud má člověk trochu cit pro techniku a trpělivost. A nebo koupit profi hořák s vodítkem, kolečky, vykružovákem atd., kde už to výrobce vyřešil.

Offline

 

#15 22-08-2016 09:28:59

worm6666
Člen
Registrovaný: 15-06-2016
Příspěvky: 110

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

takze nakoniec jedno zistenie, ktore som uz spominal - najvacsim problemom bolo asi "ocudenie" (okadenie, oslahnutie,...) vnutornej elektrody - pozrite si seriu obrazkov, ktore som pridal (https://goo.gl/photos/VMx9NkJo99tEsgZL8) - ako to vyzeralo pred a po cisteni elektrody jemnym pilnikom a ocelovou kefou - ale ziadne extra tlacenie (!!!) - len velmi zlahka a jemnucko prebehnut - aby sa to ocudenie stratilo - a potom to zapaluje ako ma hned na prvy (druhy) pokus - na druhy preto ze asi musi dojst k jemnemu poklesu tlaku na prevadzkovu hodnotu - hned prvy fuk je silny - potom uz to drzi na nastavenej hodnote (doinstaloval som original odkalovac s tlakovym ventilom na zadnu stranu plazma krabice)

inak elektroda vobec neubuda ak sa s tym pali s citom (ktosi spominal ze mu polovica odpalila) - to skor dostava zabrat ta capicka koncova - hlavne ked som skusal palit do plneho materialu a nie z kraja - lebo som potreboval dieru spravit (ale to som skusal iba - vravim si - obetujem jednu capicku nech viem ako to ide - a verte mi ze do 5-ky nerezu uplne v pohode spravite dieru (prepal) na necelych 30 A a potom mozete rezat jedna radost) - ostatne som spravil ale inak - narezal som si to flexou zboku a pokracoval plazmou a ten prierez som potom vyvaril - asi istejsie ako nicit horak plazmy :-)

takze zhrnutie:

1./ spravny tlak vzduchu (podla navodu k plazme)
2./ cista elektroda (bud nova, alebo cistena smirglom alebo pilnickom jemnym)

dufam ze to pomoze dalsim hobby palicom :-)

a dakujem vsetkym zucastnenym za rady :-)

Editoval worm6666 (22-08-2016 09:29:41)


TIG: IDEAL TECNOTIG 220 AC/DC PULSE, KUKLA: Kowax 730, PLASMA CUT: SOLUTION PC 40

Offline

 

#16 22-08-2016 11:23:37

jole
Člen
Místo: Ústí nad Labem
Registrovaný: 26-05-2010
Příspěvky: 365

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

Při vypalování díry do plného materiálu je potřeba hořák držet nakloněn pod určitým úhlem k materiálu, aby roztavený materiál, který ještě nemůže proudit na druhou stranu byl odfukován pryč od hořáku a nezalepil trysku. Až teprve po propálení se hořák narovná kolmo na řezanou plochu a pokračuje se v pálení.
Elektroda sama o sobě neubývá, pozvolna se vypaluje uprostřed stříbrné Hafnium. Pokud je již vypálené do hloubky (ze zkušenosti zhruba 3mm) je nutné elektrodu vyměnit. V opačném případě může dojít k tomu, že se Hafnium vypálí úplně a potom dojde k hoření oblouku mezi zbylým tělem elektrody (měď) a řezaným materiálem. Tím dojde k utavení lektrody, v lepším případě, v horším případě k vypálení hořáku. To, že se Hafnium dostává do kritického stavu se pozná podle toho, že plazmový oblouk začíná mít nazelenalou barvu. Znamení okamžité výměny elektrody. Některé plazmové řezačky mají proti tomu ochranu. Pokud je Hafnium již hodně vypálené, oblouk se nezapálí. Jole.

Offline

 

#17 23-08-2016 07:35:16

m.evil
Člen
Registrovaný: 22-10-2007
Příspěvky: 1688
Web

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

Podľa fotiek:
Elektróda je na zahodenie .
Jediná vec ktorá sa na nej opotrebuje , je ten terčík v strede.
Ako náhle sa v ňom urobí jamka , je potrebné elektródu vymeniť.
Tryska má mať len maličkú okrúhlu dierku v strede .
Ako náhle sa dierka vypáli do strán , je potrebné trysku vymeniť.
Tlak nastaviť na  4 - 6  atmosféry.
Nikdy sa nesmie zapínať plazma pri nízkom vstupnom tlaku vzduchu (ak napríklad zabudneme že sme vypli kompresor ).
Trysky a elektródy sú spotrebný materiál.
Tieto veci sa nečistia , nepilujú ale vymieňajú za nové ...
S prúdom to tiež netreba preháňať.
Má totiž vplyv na opotrebenie elektródy .


BERLAN BWIG 180 , Plazma DEDRA DESPi40, TMB-125, POWERMAT S-MAT 160

Offline

 

#18 27-08-2016 07:01:49

worm6666
Člen
Registrovaný: 15-06-2016
Příspěvky: 110

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

tak mam kupene brusne runo a ocelovu kefu - uvidime ako to bude cistit tu elektrodu

co sa tyka terciku hafnia ten ubytok nebol az taky vazny - pockam este kolko to popali - zas nerezem kazdy den - potom pomeram s novou elektrodou a uvidime kolko ho tam vlastne bolo.

inak ak by niekto mal nejake pekne foto beznej elektrody v reze - celkom by som to uvital. mozno by stacil aj schematicky obrazok - ze do akej hlbky je to hafnium... ?


TIG: IDEAL TECNOTIG 220 AC/DC PULSE, KUKLA: Kowax 730, PLASMA CUT: SOLUTION PC 40

Offline

 

#19 02-05-2017 09:51:21

worm6666
Člen
Registrovaný: 15-06-2016
Příspěvky: 110

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

mala aktualizacia

takze vcera som palil nejaky nerez (3mm a 4mm) - cisty a hladucky - dal som si aj vodiacu listu, lebo koliecka z Ciny este nedorazili - ale kedze tlak vzduchu a cistota materialu boli super - tak to slo ako po masle - nemusel som cistit elektrodu ani raz - zapalilo vzdy - a dokonca viac krat po sebe bez problemov - kedze slo o dlhe rezy.

sem tam som potiahol rychlejsie - vtedy neprepalilo uplne - ale to naschval, aby mi odpaleny pas plechu nedrbol na nohy :-D - potom som to pekne iba na 2x pohybal hore/dole a sa to krasne ulomilo v ciare rezu.

rovinnost bola dostatocna - troska som zavahal lebo som tahal po materiali, a trosicka to drhlo, ale vyrobca tvrdi ze je mozne aj tak palit - pri miernom nakloneni tam bola predsa len nejaka minimalna medzera

to ze to drhlo troska aj ked bol ten nerez cisty sposobuje medenna hlavicka trysky - je to makky kov - predsa len to ako keby brzdi na tom podklade = ten pohyb je taky raz rychlejsi raz pomalsi podla toho ako ruka pritazuje ked sa opiera - ale da sa to cvikom natrenovat do dokonalosti

koliecka budu 100-pro lepsie, mozno az moc dobre :-D

ta lista sa osvedcila - neuhne vam to nikam - len si strazite naklon a rychlost


TIG: IDEAL TECNOTIG 220 AC/DC PULSE, KUKLA: Kowax 730, PLASMA CUT: SOLUTION PC 40

Offline

 

#20 02-05-2017 12:37:05

tarzan
Člen
Místo: Makov na Slovensku
Registrovaný: 20-06-2015
Příspěvky: 414

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

podarilo sa nakoniec najst celkom sikovny horačik na plazmu namiesto tej hroznej P-80, nova P-80.....
prišiel mi,  vypada naozaj celkom pekne ale ešte som ho neskušal. za tie peniaze si myslim že celkom fajny:
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/6533_untitled2455.png
https://www.aliexpress.com/item/New-P80 … 0.0.LTJhz5


kutil - zvarač začiatočnik, na pracu s drevom profik,
.MAHE Hyper MIG 400 DPS Plus-3..Hyper TIG CWK 400...
https://www.modrastrecha.sk/blog/martin … a-radost/#

Offline

 

#21 02-05-2017 12:51:17

huat
Člen
Místo: Komárno
Registrovaný: 17-06-2009
Příspěvky: 535

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

Neaký čas som mal problém so zapálením plazmy raz to zapálilo raz  nie alebo vyplo počas pálenia.Montoval som rýchlospojku na vzduch a pritom som nechtiac ohol kontakty na iskrišti (sú to len tenké pliešky s kontaktnou ploškou ako na termostate) a následne nastavil privelkú medzeru.Potom čo som to dal do poriadku už to zas funguje bez problémov.


malý PB autogen,kitin tig 170 LA,fronius transpocket 1500,magnum mig,mag 190II,tuson tucana 200 dc multi
+Všetko možné z Lidlu  a Obi a z blšáku

Offline

 

#22 22-01-2018 13:02:50

worm6666
Člen
Registrovaný: 15-06-2016
Příspěvky: 110

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

takze progress - najlepsie sa osvedcilo brusne runo (v principe jedno aka drsnost) a aku-vrtacka (utahovacka) big_smile

elektroda je zbavena cierneho obslahu a plazma chyta na prvy sup hned.

takze ziadna kefa ani pilnik - brusne runo smile

zdarec !


TIG: IDEAL TECNOTIG 220 AC/DC PULSE, KUKLA: Kowax 730, PLASMA CUT: SOLUTION PC 40

Offline

 

#23 22-01-2018 18:35:56

jirkati
Moderator
Místo: Liberec
Registrovaný: 07-12-2007
Příspěvky: 3377

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

I po půl roce mohou některé informace pomoci.

Offline

 

#24 22-01-2018 18:40:17

worm6666
Člen
Registrovaný: 15-06-2016
Příspěvky: 110

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

skusim to nafotit len musim ist opalit elektrodu, lebo som si vsetky ocistil big_smile


TIG: IDEAL TECNOTIG 220 AC/DC PULSE, KUKLA: Kowax 730, PLASMA CUT: SOLUTION PC 40

Offline

 

#25 29-01-2018 08:39:19

worm6666
Člen
Registrovaný: 15-06-2016
Příspěvky: 110

Re: HF start nefunguje ? ziadny pilotny obluk ?

Tak som spravil maly album ohladom toho cistenia...

https://imgur.com/a/uJzgU

Pred cistenim:

https://i.imgur.com/n4di0FV.jpg

Jeden koniec ocisteny:

https://i.imgur.com/PhTG0UV.jpg

Oba konce hotovo:

https://i.imgur.com/XBiUAf1.jpg


TIG: IDEAL TECNOTIG 220 AC/DC PULSE, KUKLA: Kowax 730, PLASMA CUT: SOLUTION PC 40

Offline

 

Zápatí

REKLAMA na SvarFóru

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 137  -  2018


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče  ♦  Svářečky MIGO a ELDYS