SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj,
mám svářečku Einhell SGA 190 Turbo a chci jí upravit, abych k ní mohl propojovat hořák ZHM - 315 používaný u WLSP 315. Věděl by někdo, kde sehnat protikus k tomuto hořáku, konektory a solenoidový ventil na CO2? Nemu se jednat o nové díly.
Tento kabel s hořákem mám.Ventil pro CO2 mám z pračky(na vodu).Vytočil jsem na soustruhu váleček s dírou uprostřed,do kterýho nasunu kabel a přišroubuju dvěma šrouby M6
Pokud jde o ZEZ horak tak se da vytocit protikus na soustruhu(sam to tak mam)Ventilu se daji sehnat mraky zalezi na napeti a na funkci treba z pneusystemů.
Zdravím, nebudu zakládat zbytečně nové téma. Mám menší problem u wlsp315, mám podavač kitin. při svařování po vypnutí tlačítka hořáku stykač pořád "visí" a drát je pod proudem, vypne někdy po 3 sekundách někdy po minutě. Ale ted se stane že visí i po vypnutí stroje . Je to vubec možné?, jaká je chyba , stačí stykač pročistit, nebo vyměnit, popřípadě kde se dá sehnat ? tuto funkci jsem si udělal na omi 165 pro bodování :-D ale u wlsp to nevyžaduju. díky
Editoval jakobt (06-07-2017 13:11:26)
Nejspíše už budou hodně opálené kontakty v tom stykači a proto se lepí, jelikož mezi nimi hoří oblouk, který je právě zalepí k sobě. (přiboduje). Nevím jaký tam je typ stykače, ale asi by šlo použít jakýkoliv, který seženete v elektroprodejně. Jen musíte dodržet napětí a proudy co jsou uvedeny na stykači.
jakobt, a čo ten stýkač spína? Hadám nie hlavný teda zvarovací prúd o stovkách ampér?
Spina privod ke svarovacimu transformatoru stacilo by ze podivet na schems tohoto stroje.
Senior: Spínaní hl. svářecího proudu stykačem jsem viděl jen jednou, ale to je vyjímka. Všude se spíná primár hl. trafa.
Tak kouknu na stykac jakej je to typ.
Honza007 napsal(a):
Spina privod ke svarovacimu transformatoru stacilo by ze podivet na schems tohoto stroje.
Ja viem čo sa má spínať. Ale akosi som porozumel, že tu zostavu si jakobt skladal sám. Tak len preto sa pýtam, či to zapojenie je košer.
senior napsal(a):
Honza007 napsal(a):
Ja viem čo sa má spínať. Ale akosi som porozumel, že tu zostavu si jakobt skladal sám. Tak len preto sa pýtam, či to zapojenie je košer.
Ne je to originál. jenom novej podavac
Pokud je to originální provedení, které nikdo nepředělával, tak tam bude s nejvyšší pravděpodobností stykač Elektropřísroj Modřany. Stále fungují a lze od nich získat odpovídající náhradu popř. i s montážní redukcí, která zjednoduší opravu. Mohu doporučit.