SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Nám zamrzal propan když nám lahev v plynárně přeplnili. Pak se otevřel kohout, ventil zamrznul někdy úplně a nešlo nic. Muselo se počkat a postupně upouštět obsah na rozumné množství kdy už proudění plynu ventil tolik neochlazovalo
...takže mohla tá jeho fľaša byť aj preplnená - tomu by nasvedčoval aj ten tlak cca 100barov. Takže mu vlastne Chobola dal za jeho peniaze viac! :-D
...a k tomu prietoku plynu - ja ho nastavujem podľa požiadavky výrobcu drôtu - on ten drôt namiešal do nejakých konkrétnych podmienok. Samozrejme nejakému no-name to je fuk, pretože tam nie je zaručené nič - hlavne aby to zváralo...
No u větších mašin se nastavuje třeba 15l/min, ale tady bylo mnohokráte psáno a učil jsem se to i nedávno na svařečáku, že v pohodě stačí nastavovat průtok plynu asi 10x průměr drátu. Tedy na 0,6ku asi 6L, na 0,8ku asi 8L a tak dále. To je hlavně u čistého CO2. U směsi prý dokonce stačí i méně, ale když není v dílně průvan.
Při práci venku jsem měl radši (vítr) nastaveno 15, možná až k 20l/min a nic mi nezamrzalo
Stránky: 1 2