SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Preco by sa mi tato praca nemala pacit? Ako by si to urobil ty? Tak isto ako ja alebo by si to urobil ,,skokovo,, jeden ram vyssie a jeden ram nizsie + drevene dielce, co som ja samozrejme nechcel. Nechapem co sa tu vyvysujes a dehonestujes moju robotu , ja sa vyrobou bran nezivim ale robim ich pre seba aby splnali ucel. Este doplnim jednu vec: ano chyba mi tam jakel do uhlopriecky to si uvedomujem, ale nahradil som to tak ze to drevene vnutro som pripevnil skrz jakle.
Ještě bych se vrátil k té mé otázce. Je nutné pro ty panty např. http://www.umakov.cz/pant-zn-m16-s-kont … 61-c-1304/ vyvrtat do plotu/zdi díru? Myslím si, že asi ano, protože při zmenšování vzdálenosti mezi rámem a plotem se ten šroub v pantu někam musí zasouvat...
muisa - pre tento pant treba spravit akukolvek dieru pre sroub. Ten isty pant som pouzil aj ja. Dieru som vypalil do profilu plazmou len tak od ruky, ako sa podarilo..
To jsem si myslel, plazmu nemám, tak to si asi budu muset nějak vyvrtat...
Žial plazmu nemám ,tak otvory do stľpikov pre tieto pánty vypalujem elektródou.Ona tá prírubka je dostatočne velká aby nerovnosti rezu zakryla.Pekne si to narysujem a čiaru rezu ojamkujem aby to bolo v kukle vidieť.Treba tam otvor asi D30.
jafi napsal(a):
Preco by sa mi tato praca nemala pacit? Ako by si to urobil ty? Tak isto ako ja alebo by si to urobil ,,skokovo,, jeden ram vyssie a jeden ram nizsie + drevene dielce, co som ja samozrejme nechcel. Nechapem co sa tu vyvysujes a dehonestujes moju robotu , ja sa vyrobou bran nezivim ale robim ich pre seba aby splnali ucel. Este doplnim jednu vec: ano chyba mi tam jakel do uhlopriecky to si uvedomujem, ale nahradil som to tak ze to drevene vnutro som pripevnil skrz jakle.
To neni povysovani ale konstatovani hole skutecnosti...
Jen to co je vidět z malé fotky:
- Asi málo latí že nevyšlo na kraje a prostředek...
- Někomu se nechtělo řezat že latě vlevo jsou o dost vyšší nežli vpravo...
- Rám v pravo je výš než rám levý...
- Sloupky - každý jinak vysoký
- Díra pod rámem (mezi zemí a rámem) to je příšernost + po čase se latě zkroutí, mají moc velký přesah a to teprve bude nádhera
Takže asi tak. Pokud neuneseš kritiku tak se nechlub
to: Honzakovo
Pocuvaj ma pepiku blbej, ked uz ti tak musim povedat!
Sekas tu strasneho frajera a niesi tu ani polroka!
Presne kvoli takymto ludom ako si TY trpi cele forum .
Teraz k veci: Ked si uz taky odbornik tak by si vedel ze je to sikmy teren. Po dalsie. ramy su v rovine, mozno to vidno zle z tej fotky ale ramy su v rovine. Na to mozem dat krk.
Po dalsie, je to za domom tak nemienim investovat peniaze na nejake slavne brany, nakolko je to u rodicov a ja si idem stavat svoj vlastny dom.
A nakoniec, takyto clovek ako ty ma nerozhadze, skor lutujem tych tvojich brigadnikov akeho maju sefa,
skoda slov na teba
Editoval jafi (14-03-2015 04:02:06)
Kdyby napsal co se mu nelíbí hnad a nefrajeřil s brigádníkem.Dal svou podobnou fotku lepšího řešení.Na druhou stranu myslím že je jedno jak dlouho je někdo na fóru.Čas není relevantní veličina v tomto , viděl jsem super práci od mladíků i zmršenou od staříků kterí se ,,tím živí celý život". Honzakovo dej sem fotky svojí práce ať můžem posoudit, Tedy pokud se nebojíš.
jafi napsal(a):
to: Honzakovo
Pocuvaj ma pepiku blbej, ked uz ti tak musim povedat!
Sekas tu strasneho frajera a niesi tu ani polroka!
Presne kvoli takymto ludom ako si TY trpi cele forum .
Teraz k veci: Ked si uz taky odbornik tak by si vedel ze je to sikmy teren. Po dalsie. ramy su v rovine, mozno to vidno zle z tej fotky ale ramy su v rovine. Na to mozem dat krk.
Po dalsie, je to za domom tak nemienim investovat peniaze na nejake slavne brany, nakolko je to u rodicov a ja si idem stavat svoj vlastny dom.
A nakoniec, takyto clovek ako ty ma nerozhadze, skor lutujem tych tvojich brigadnikov akeho maju sefa,
skoda slov na teba
Klasická reakce ušlápnutého ega
Když nemám argument začnu urážet, nadávat a hledat jiné důvody viz délka regnutí zde, trpící lidé na fóru...
Šikmý teren je jen výmluva nic víc! Je problém vzít krumpáč a trochu to srovnat? Co se oháníš penězma stačilo málo, částečně srovnat teren, použít jiné panty a celý rám protahnout níž nad zem.
Zdůvodnění že je to jedno když je to za barákem je na poblití, jasně když to není vidět tak to můžu odfláknout??? Jestli budeš stavět ten dům stejně jako tu branku tak potěž koště
Tolik tvuj oblíbenec blbej pepik
lukkin napsal(a):
Kdyby napsal co se mu nelíbí hnad a nefrajeřil s brigádníkem.Dal svou podobnou fotku lepšího řešení.Na druhou stranu myslím že je jedno jak dlouho je někdo na fóru.Čas není relevantní veličina v tomto , viděl jsem super práci od mladíků i zmršenou od staříků kterí se ,,tím živí celý život". Honzakovo dej sem fotky svojí práce ať můžem posoudit, Tedy pokud se nebojíš.
Máš pravdu že jsem to napsal poněkud tvrději ale taková "práce" mne dokáže nadzvednout. Další pravdu máš že práci dokáže zmršit jak starý "řemeslník" tak mladý učedník a o hezké práci to platí stejně. Pár kutilů si ke mne vozí věci na žárový zinek a dost z nich udělají lepší práci než dost "profesionálů", takže paušalizovat nejde.
Jak jsi chtěl pár fotek mojí práce, kritika a připomínky nevadí, jen tak se mohu posunout dál:
A něco mimo brány:
Zákazníci měli sopouch vysoko a nechtěli mít dvě kolena a trubku za kamny, takže prodloužit kamna o 474mm.
Editoval HonzaKovo (14-03-2015 11:27:04)
To: Honzakovo
Po prve, urazat a dehonestovat moju robotu si zacal prvy TY!
Keby si si vsimol na mojej fotke este na prvej strane, je pekne vidno kolko bolo zeminy odkopanej aby sa to aspon nejako dalo urobit.
Vobec si neukazal svoje riesenie ako by si to urobil, iba si napisal ako by si co odkopal, ach jaj
Tvoje fotky co si poslal su skoro na uplne rovnom terene.
A este jedna vec, taky plot ( skokovo 20 cm vyssie) mi ide za cely dom, cize kvoli terenu a celkovemu vzhladu sa to urobit inak nedalo.
S tebou sa je vsak zbytocne hadat, pretoze mas stale svoju pravdu.
Tu je priklad aku som robil branu na rovnom terene,bohuzial momentalne nemam inu fotku
jafi napsal(a):
To: Honzakovo
Po prve, urazat a dehonestovat moju robotu si zacal prvy TY!
Keby si si vsimol na mojej fotke este na prvej strane, je pekne vidno kolko bolo zeminy odkopanej aby sa to aspon nejako dalo urobit.
Vobec si neukazal svoje riesenie ako by si to urobil, iba si napisal ako by si co odkopal, ach jaj
Tvoje fotky co si poslal su skoro na uplne rovnom terene.
A este jedna vec, taky plot ( skokovo 20 cm vyssie) mi ide za cely dom, cize kvoli terenu a celkovemu vzhladu sa to urobit inak nedalo.
S tebou sa je vsak zbytocne hadat, pretoze mas stale svoju pravdu.
Když dáš na veřejné místo fotku odfláknuté práce musíš počítat s tím že se někdo ozve, nepleť do toho urážení. Urážení by bylo pokud napíšu že jsi blbej čobol což jsem nikde nepsal, narozdíl od tebe...
Napsal jsem pouze pravdu, že ta brána je hnus a velkej je pouze konstatování holého faktu! Prostě je to odfláknuté a tečka, je to o to horší že to děláš pro svoje rodiče...
Píšež že jsi kus odkopal, mno evidentně málo... no když se chce aby práce vypadala pěkně, občas z toho bolí ruce. Zbytek plotu se běžně dělá "skokově".
Urobit jinak se to dalo, ale to by se muselo chtít
Ty práce (první dvě fotky)rozhodně nejsou na skoro rovném terénu, tohle je až po srovnání. Byl tam skoro stejný sklon jako u tebe, jenže předělaná zámkovka i s chodníkem + podhrabové desky a vypadá to kapánek jinak...
Hádat se můžeš jak chceš ale argumenty proti nemáš... njn chce to mít koule přiznat si že jsem to odfláknul - zvoral.
A nešlo by tu velkou díru (20 mm) pro ten reg. pant vyvrtat menším vrtákem (10 mm), ale udělat víc děr vedle sebe? Díra by nebyla přesná, ale to by zas tak nevadilo. Podle mě by to bylo lepší řešení než kupovat 20mm vrták na jedno použití...
Ono 20mm je asi málo.Neprečnieva tam iba skrutka M16 ale aj teleso samotnej nastavovacej matice ,ktorej masívna časť je práve z vnútra.Určite by to išlo vrtať dookola ako píšete.Vyvrtať a sekáčom vyseknúť.Len je to tak dosť pracné.Je dobré si presne narysovať rozteče odvartávaných dier aby nebolo vela sekania.Na takéto väčšie otvory je lepší stromčekový vrták.
Editoval Robi G (14-03-2015 14:09:21)
muisa - prispevok cislo 30 tohto vlakna. Len miesto palenia elektrodou to proste odvrtas.. akokolvek.. tu naozaj na krase nezalezi, pretoze tu dieru prekryje priruba pantu.
HonzaKovo - jafi - Niekedy je lepsie sa zahryznut do jazyka a nevypisovat tu na seba zbytocne urazky nech je v prave ktokolvek. Admin nema najmensi problem Vam obidvom kvoli tomuto udelit BAN. Naposledy to bola myslim dvojica Killer vs. zdeště.
to muisa: Keď už chceš vrtať nie je problém len použi skôr malý vrták 3-5mm. Jamkárom označíš diery potom sa dajú vrtať tesne vedľa seba a vysekať sekáčom. Je to síce viac vrtania,ale výsledok je dobrý a koniec koncov navrtať 10 dier nemôže byť problém. Začistiť sa to dá frézkou do vrtačky čo však ani netreba. Nakoĺko však budeš zvárať prečo to jednoducho nevypáliš elektródou dá sa to spraviť jednoducho (teda pokiaľ hrúbka stľpa nie je veľká)? Natrénuj si to na nejakej joklovine. (pokiaľ si navrtáš jednu dieru z nej ľahšie začneš vypaľovanie )
Těch 30 mm jsem přehlédl. To je opravdu nutná taková díra? Pant jsem ještě nekoupil, tak nevím jak vypadá v reálu, ale podle obrázku mi přijde, že za přírubou pantu vykukuje jen ten šroub 16 mm... http://www.umakov.cz/pant-zn-m16-s-kont … 61-c-1304/
Velmi dobré jsou na to vykružovací bimetalové vrtáky- díra jak vymalovaná a rychle.
muisa napsal(a):
Těch 30 mm jsem přehlédl. To je opravdu nutná taková díra? Pant jsem ještě nekoupil, tak nevím jak vypadá v reálu, ale podle obrázku mi přijde, že za přírubou pantu vykukuje jen ten šroub 16 mm... http://www.umakov.cz/pant-zn-m16-s-kont … 61-c-1304/
Tento pant s plotnou 80x80 od umakovu pouzivame. Bohate staci prumer do zdi/sloupku 20mm. Plotna je tvarovana a protikus matky nepresahuje pres plotnu.
Pardon tohle je navarovaci, tam tu velkou diru potrebujes. Dej si bacha pokud to budes varit na trubku, kraje se dokazi stahnout ze potom neotocis serizovaci matici.
Editoval HonzaKovo (14-03-2015 14:45:14)
muisa napsal(a):
Pri tomto pánte je aj výkres ako to celé vyzerá.Presahujúca časť má 23mm. http://www.umakov.cz/pant-na-branu-zn-m … 98-c-1304/
Editoval Robi G (14-03-2015 16:05:57)
http://www.enaradinastroje.cz/eshop/mdl … ykruzovaky no to je fakt palba to by mohlo někoho fin, položit.
Jde i o to, že když si koupíš přípravek na každou, i jednorázovou, činnost, budeš mít zanedlouho za dílnou 2x3m sklad nářadí 30x50m a nebo to budeš muset rozdávat sousedům. Budou tě mít ale zase rádi.
Ale přiznám se, že o těch vykružovácích na železo jsem do teď nevěděl, takže za mě dík za info
Podla mňa sa nič nestane ak sa to vyreže do štvorca karbobrúskou.Veď tie dve diery si tolko pozornosti ani nezaslúžia...
Tady nejde o to, že koupíš vrták na jednu díru, ale koupíš průměr, který využiješ. Potom přikoupíš další atd. Ono pořád platí: dobré nářadí dobrá práce.
Na tom obrázku uvádějí průměr té příruby 53 mm. To bude asi problém, protože plot (sloupek) je z jeklu 50x30, takže by pant na každé straně o něco přesahoval...