SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, snad nebude vadit když se zeptám tady. Jde na CO2 použít i RV na dusík? Čistě jen na propojení láhve se svářečkou a kontrolu množství plynu v láhvi. Na průtok mám měřák na hubici.
2 sec hledání na zdejším svarfóru:
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2008040901
Děkuji za odkaz, já hledal hodinu a nic o dusíku nsem nenašel. Takže kdomě závitu bych ho mohl použít?
Ano, až na závit.
Závit, resp. převlečná matice, jde vyměnit, ale na těch čínských bývají manometry a přívodní trubka zalepené nějakým maglajzem a drží to docela fest - je riziko zničení RV při pokusu to povolit.
Povolit šla v pohodě, bude to kvalitní RV mám ho z práce Jen mě zarazilo že mezi tou trubičkou a ventilem není těsnění, jen malé sítko. Nemá tam být nějaká gumička nebo něco?
v 99% je tam mosazný konus .
mezi maticí/ventilem je těsnění
Taky existuje redukce pro připojeni Ar ventilu na CO2 láhev. Cena je ale kolem 200 Kč.
Výrobní hodnota 20kč. Právě jsem v práci odfrézoval kapsou na té převlečné matici W závit a udělal G3/4. 5min práce
Takže tu trubičku stačí jen pořádně dotáhnout. Na konci k láhvi těsnění je tak by to mělo být Ok. Díky za rady.
Editoval Topper (01-03-2017 20:29:40)
jirkati - Tvoja rada vyššie - 2 sec hledání na zdejším svarfóru: je síce pekná vec, ale nie moc platná. Z vlastnej skúsenosti viem, že pokiaľ nenapíšeš 100% presne názov témy, tak ju nenájdeš. Ak by som hľadal napríklad redukční ventil a napísal redukčni ventil s krátkym "i" tak danú tému nenájdem.
Také hľadanie je len pre toho, kto pozná presne názov témy. A ten, kto ho pozná si tú tému nájde aj bez toho, aby sa doprosoval o radu. Ak by sa vylepčilo - zdokonalilo vyhľadávanie, určite by to nebolo na škodu veci.
To máš pravdu Juraj, já jsem opravdu poctivě hledal. Vím že se tady spoustu témat opakuje, ale někdy to prostě jinak nejde. Tímto chci moderátorům a všem co se snaží pomoct poděkovat za trpělivost a že i po několikáté odpoví a pomůžou. Moc si to cením.
Honza007 napsal(a):
Redukční ventil na kyslík musí být100% bez stop mastnoty (staci i kozene tesneni obsahujici tuk) ,kde mate zaruceno ze na nebo v jine lahvi nemuze byt tuk ktery muze zpusobit vybuch.Jinak by co se funkcnosti tyka nemel byt problem.
už je tady zas ta mastnota no nic, jen bych řek že lahev corgonu bude stejně zamaštěná jako láhev kyslíku...
Caute ,
Pisem mimo tema aby som nezakladal zbytocne neake vlakno koli par odpovediam, otazka znie mam plavakovy redukcny ventil s ohrevom 42V na CO2 starsi typ ale ak pustim plyn tak plavak mi vyleti na nastavenu hodnotu ale hned padne a nevidim aky mam nastaveny prietok az ked zvaram tak mi ukazuje prietok a akonahle prestanem zvarat opat padne, je to normalne pri plavakovych red.ventiloch alebo je nieco nanom chybne ?
Dakujem za info..
No protože to měří průtok, tak to ukazuje jenom, když odebíráš plyn. Po prvním napuštění ti vyletí a pak až když svařuješ - odebíráš plyn. Pokud by si měl odpojenou hadičku od svářečky, tak ti bude plyn unikat a "plovák" ukazovat nastavený průtok. Takže to funguje tak jak má.
JimBeem napsal(a):
No protože to měří průtok, tak to ukazuje jenom, když odebíráš plyn. Po prvním napuštění ti vyletí a pak až když svařuješ - odebíráš plyn. Pokud by si měl odpojenou hadičku od svářečky, tak ti bude plyn unikat a "plovák" ukazovat nastavený průtok. Takže to funguje tak jak má.
Presne aj to som skusal ze som odpojil hadicku a skusal nastavovat prietok a vtedy to drzalo na nastavenej hodnote..OK takze vsetko je v poriadku, opat zlyhal clanok medzi pocitacom a stolickou