SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
kluci ještě je v kuse ale má cca 5 metrů a pětitunovej bejk si neškrtá :-DDD
5 metrů délky, to je moc. Zrovna dneska jsem šel kolem místního hřiště a tam válec na hřiště, od oka 50 centimetrů v průměru, mají. Akorát je dlouhý tak 2 metry nebo něco méně.
bourač napsal(a):
Radim napsal(a):
A nedá se to místo likvidace prodat třeba vesnickým fotbalistům na válcování hřiště?
I Ty Radime?? Ocelový válec průměr 500mm, má každý běžný metr váhu cca 16q ! Chtěl bych vidět ten traktor který by to po fotbalovém hřišti utáh a jak by ten trávník vypadal.
Výpočtem mi vyšlo 1541,34 kg/metr. Teda pro nelegovanou ocel, jinak to bude víc. Ten bourač to buďto počítá, nebo má sakra přesnej odhad.
![]()
Ten traktor = tomape s...
tomape napsal(a):
... s kamarádama ...
Trávník bych pak vidět nechtěl !!!
![]()
Editoval JARDA V (13-03-2013 12:31:27)
vlan napsal(a):
No bodejť, má to skoro 8tun, teda pokud je to nelegovaná ocel, jinak i víc.
![]()
Editoval JARDA V (13-03-2013 12:32:16)
My máme zatím metr široký válec plný vody. Když vezmu, že je v něm kubík vody, dále samotná ocel- 5 chlapů to nezvedne (vezmu tak 50kg na osobu s tím se hne, tj asi 250kg). Výsledek je tedy přibližně 1,25tunový válec. Občas to plní i pískem- a to je ještě těžší. Docela by jsme jej brali- můžeme jej odvést na tatře. Uřízneme si to klidně sami. Pokud by nebyl problém, koupili by jsme od vás celý válec a ten by jsme si potom opravili sami- z pěti metrů by bylo okolo 3-4 válců. To by stačilo i okolním klubům......
tomape napsal(a):
My máme zatím metr široký válec plný vody. Když vezmu, že je v něm kubík vody, ......
To znamená vnitřní průměr cca 1,13 m pokud je úplně plný. To máte dost velký válec, jak to taháte ??
tomape napsal(a):
... koupili by jsme od vás celý válec ......
bourač napsal(a):
Ocelový válec průměr 500mm, má každý běžný metr váhu cca 16q !
vlan napsal(a):
bourač napsal(a):
... dnes železo stojí 7.-Kč...
kdyby mi někdo nechal hřídel 50cm průměr jen za zbourání všeho nechám a hned tam jedu
5m x 1,6t x 7000Kč/t = 56000 Kč. To jen aby bylo trochu jasno. Proč by třeba bourač hned jel.
![]()
JardoV díky za osvětu ale je to marný, jeto marný, jeto marný... jak si místní grafomani vezmou něco do hlavy nenechaj toho ![]()
tomape už sis koupil pořádný hadice? ![]()
Bourači, hadice bych měl (rok starý)...... Ložiska by byly též- i s odpovídající hřídelí pro navaření. Vlan: kdy si pro to můžeme přijet? Máme kontejner a navyják- nějak to tam snad dostaneme ne?
:-DDD já chtěl poradit jak na něj ne jak se ho zbavit...omlouvám se, ale na hřišti si budete muset poradit jinak:-) jestli chcete hodně chlapskej válec v č budějcích ve fastu leží asi 15 válců je to taky 5 metrů dlouhý metr dvacet široký 3 cm litina a dá se naplnit celej vodou...ať to tedy válí :-D buldozer na tahání se taky v kopřivách ještě dohledá... jsem samotnej zvědavý jak to pujde rozpálit, zas zajímavá zkušenost:-) jo a ty válce ve fastu by chtěli asi rozžezat... jde to sice fuchsem lámat ale je to maso vždy něco na mašině rozbijou....maj prý asi 6 tun prázdný...tak jestli má někdo doma hodně dospělou plazmu co dá cca 3 cm litiny nebo hoooodně moc trubiček tak šup tam :-)
Editoval vlan (13-03-2013 23:31:33)
U nás mají vedle toho malého válce i velký, to je válec, zřejmě přední z parního silničního válce. Průměr nějak metrpadesát, šířka taky tak nějak a kolem dokola rám z mohutných traverz, asi pozůstatek původního uchycení z toho parního válce, za který se to tahá po hřišti. Zřejmě traktorem....
Tolik k tomu trávníku. ![]()
My to taháme Zetorem (Supřík). Aby jsme neničili trávník, tak na zadních kolech máme udělanou dvojmontáž... ![]()
já nevím co vymýšlíte. takový válec dokážu fušnout tak za 2 směny. Není to nic pracného a jde to snadno, zkružit tabuli plechu a pak vypálit čela. 1/2 dne svařování a je válec na světě.
Jak silný plech jsi schopný zkružit? Na mém pracovišti zkružím max dvojkový plech o potřebné šířce.
asi tak 20 ale to trvá moc dlouho. Nejraději dělám do 10mm - dobře se předehýbají konce. Proč se ptáš.
Editoval franišek (14-03-2013 19:46:01)
Tak to máte dobrý! My děláme max. dvojkovej. Jinak si je musíme nechat ohybat v sousední firmě.
Tak co, už jsi to sešrotoval? Šdoka tak velkých papíren, jako byly Loučovice.......
Stránky: 1 2