SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#176 02-04-2013 17:57:08

pavol.sk
Člen
Místo: Prievidza
Registrovaný: 21-04-2010
Příspěvky: 3043

Re: Gama 1700L PFC

gamy su dost rozsirene a urcite nepatria k tomu najhorsiemu co je na trhu...prispievatel bol len sklamany zo spracovania a pouzitych suciastok,keby si dal vyrobca na tom trosku viac zalezat vznikol by stroj ktory by mal stalejsiu hodnotu,otazne je aka by bola jeho yvsledna cena,vela krat staci malo a zariadenie by bolo ovela spolahlivejsie ale preco by to malo niekoho zaujimat hlavne je nech to vydrzi zarucnu dobu co sa stane po nej je len plus pre vyrobcu,ked uz taky vyrobca automobilou akou je volkswagen priznava ze zaraba viac na predaji ND ako na predaji aut neni sa comu cudovat ze vo vyvoji ma specialne oddelenie ktore zabezpecuje aby to auto toho nevydrzalo zas az tak moc vela

Offline

 

#177 02-04-2013 18:11:52

Headman
Člen
Registrovaný: 02-10-2011
Příspěvky: 71

Re: Gama 1700L PFC

ivko jeste ze mi je jedno co to pro tebe  zustava  ... kritizovat umi kazdy a na to ze jsi to ani nevyzkousel a kydas na to spinu ... sak kdyt kupovat to nemusis ... snad uz to ani nebudu cist budu navstevovat jen ty temata kde ty nebudes jako prvni radu pro nekoho
kdo chce koupit svarecku psat at si koupi na bazosi deset let pouzivanou svarecku ( ac na ni neni nic spatneho to netvrdim) ale nekdo proste chce svarecku novou a trebas i invertorovou mig/mag a trebas i multifunkci ale ty ho stopro presvedcis at si koupi neco jineho a nekdo na to trebas i da ..... i kdyz asi vetsina ma svoji hlavu  a jde se zeptat jen proto jestli nedela uplne fatalni chybu pri vyberu


Kühtreiber tig 200 p ac/dc

Offline

 

#178 02-04-2013 18:28:29

Damos
Člen
Registrovaný: 28-08-2008
Příspěvky: 36

Re: Gama 1700L PFC

Pane josefc.
Musím skonštatovať že vám robí problém čítať z obrázkov. O písmenkách je to ešte horšie. Skúste si na rukách niekoľlkokrát prerátať prsty. Mám pocit že vo vašom prípade sa kľudne pokaždé dorátate k inému výsledku.
Nemáte pravdu! Nie je to RECENZIA! Je to len faktograficky zdokumentované niečo čo som si kúpil. Čiste technická stránka veci!

Pane napíšte rozdiel medzi cm3 a kg. Pretože tam sa písalo o objeme. Trend je stlačiť prenášaný výkon do čo najmenšieho objemu. Vidíte len to čo chcete.

Ventilátor drel po zapnutí a pri prenášaní invertera na popruhu pri stočení do strany. Je to tam jasne napísané. Stačí vedieť čítať. Nemusíde tu potom vyzerať ako hlupák.

Pád len spôsobil vybúleninu na kryte od tej "dobrej navrženej konstrukce s PFC ktera zvyšuje užitnú hodnotu stroje".
tak si to tu neprekrucujte podľa seba a držte sa faktov v úvode vlákna.

Kroužek na enkondéri je fajn. Šípka je logický nezmysel. Opakujem znovu pre vás LOGICKÝ NEZMYSEL. Pokiaľ ste uživatel vy a vám podobní tak pre vás je to luxusná pohodička...

Ano silikónje fajn. V dnešnej dobe sa tým fixuje kadečo. Keď si pozorne pozriete ten 2kw menič čo som tu ukázal tak je ho tam tiež dosť. Tam by som to aj prežil. Ale sú miesta v tomto stroji kde by som ho teda rozhodne nezniesol, pokiaľ je možné to spraviť technicky čistým spôsobom. Ten konektor a prisoplenie teplotných čidiel ku ktorým sa ešte znovu dostanem.

Izolačná fólia ma nejak znechutila z toho pohľadu že po lepšom náraze sa môže preraziť, a predstavte si pane jozefc, tie chladiče okrem chladiča graetzu su všetky živé. Až si ju rozoberiete tak si ju zapnite a pohladkajte naraz tie dva chladiče čo sú nad sebou. Prípadne si to skombinujte s držaním sa šasi stroja. Aspoň už nebudete mať problém s lúskaním písmenok a zisťovaním ich významu.

To máte pravdu, alfa a omega tohoto stroja je ventilátor. Ten poriadne chladí aj kapacitory. Keďže sú v jednej rade, ten prvý od ventilátora sa chladí najviac. tie v zavetrí menej. Osobne odskúšané. Rozdiel teplôt je ale malý.
Tie čo som ja nahádzal po krátkom čase do koša fungovali ako batéria kapacitorov v lineárnom zdroji pre zosilovač. Žiaden impulzný zdroj a pod. Myslím že sa tam mali výborne. Epcos ktorý ich nahradil parametrovo takmer zhodne si nesťažuje už 6 rokov!

Absolútne ma nezaujíma váš názor aký je najpoužívanejší ventilátor od sunonu. Ja vyberám podľa dasheetu, nie podľa výplodu niekoho ako by ste boli napríklad vy. Takže ja som si to osadil nie vetilátorom adda s peknými 122.921 CFM podľa vás.
Ja som si osadil sunon podla datasheetu s 200 CFM. A tiež to bol ranec! Akurát tento je rovný a nie čapatý už z výroby. Som nevedel že za čapatosť sa musí tak priplácať. Mám sa od vás čo učiť!

Vypodloženie cievky pre vzduchovú medzeru je fajn keď už sa nenakúpili priamo jadrá so vzduchovou medzerou. Akurát takto??? Čo je to? Malá cievka veľké jadro. Je to vidieť jasne podľa rozdielnych výšok stĺpčekov. Nákupca to posral. Aj keby som toto prekusol, nedá sa prekusnúť uchytenie cievky. Po tom spomínanom páde kedy mi vyrazila na kryte svoj odtlačok som len zistil že je uzavretá v hliníku a packami priskrutkovaná na dištance. a predstavte si to, ono sa to vymačklo na packách a skrutky zostali takmer voľné Pretože ani podložky ktoré by rozložili silu pri ohnutí paciek nie sú namontované. Lepidlo v závitoch nebolo. Pokiaľ ste mali 1700L PFC rozobratú a videli ste ako je tá cievka zmontovaná a ako sú ohýbané plechy a ako je dimenzované uchytenie a máte za sebou aspoň učňovku so strojárskym výcvikom tak tu nevypisujete somariny.

Európske čidlo vyrobené v írsku - proti čidlu ako takému tam nebolo v zásade nič. Proti umiestneniu a uchyteniu čidla tu toho bolo proti veľa. Áno má snímač v prednej časti, ja viem tiež čítať datasheety. Preto by som očakával pricapenie prednou časťou priamo na chladič a potom ogrcaním silikónom okolo. Nie zarazenie do diery v chladiči a potom ogrcanie silikónom. Ta predná časť nemá žiaden priamy kontakt s chladičom a ešte celé čidlo ani nie je v závetrí ale v plnom nápore ventilátora. Ešte raz si naštudujte fotky lebo máte medzery.

Uznanie záruky? No to ma nenapadlo. Nikdy som nemal problém priznať si chybu namiesto toho aby som riskoval že mi niekto na to príde a budem za odrbávača!!! Ja mám vzťahy vo svojom súkromnom živote s predajcami tak urobené, že ja obvykle ak je vec skladom okamžite dostanem novú a reklamácia sa rieši dodatočne. A keď niečo hodím o zem tak to obvykle aj priznám. To som mohol rovno po zistení že ventilátor hlučí hodiť to speť do krabice a poslať preč, dokonca u nás bez udania dôvodu. Nebolo treba čakať až ju napojím na káble pošlem zo stola k zemi.
Hodnocení je nasrané, to si pište. Házení špiny? Ťažko, to je realita.
Argumentovať že firma XY vyrobila tisíce kusov produktov tak ani toto predsa nemôže byť zlé je v dnešnej dobe hlúpe a naivné. To isté platí aj o servise. KAŽDÝ kto chce predávať a udržať sa musí aj servisovať.
Pre porovnanie
Služobné auto VW. od nova a 3 roky pokiaľ som sa ho zbavil a šlo do výkupu. Minimálne 25x servisované s tým že rok nebolo schopné normálne naštartovať a servis ma rok ťahal za nos a mal som vraj parkovať dole kopcom.
Po tejto preipetii som si postavil hlavu a dostal možnosť vybrať  podľa seba.
Služobné auto Renault grand scénic 1,5 EDC. Za dva a štvrť roka len na bežných prehliadkach každých 30 000km čiže 3 krát. akurát raz bola zvolávačka na nový soft do automatickej prevodovky ale to mi vyšlo spolu s prehliadkou po 60 000 km. Koncom roka ide do výkupu.
Obidvaja výrobcovia predsa vyrobili tisíce kusov a obidvaja majú servis. Predsa nie je možné teraz vyrobiť nič zlé, že, len potom nechápem prečo tie octavie od kolegovcov od nás furt chodia do servisu na prehrávanie softwéru, porúch v naklápaní svetlometov, nemožnosti naštartovať a furt dokola. Aspoň že sa im už občas samovoľne neotvárajú okná spolujazdca po zamknuti diaľkovým ovládaním. To ma sralo na tom VW s nemeckou kvalitou, českými ručičkami a poľskou koperáciou najviac!

Celá ta dokumentácia čo tu bola vyvesená je myslím si dobré vodítko pre výrobcu. Čo si zobere z toho k srdcu je už jeho vec.

Akurát neviem ako moc myslíte ten prípevok vyššie vážne, alebo ma len skúšate :-)

Offline

 

#179 03-04-2013 09:52:50

jole
Člen
Místo: Ústí nad Labem
Registrovaný: 26-05-2010
Příspěvky: 535

Re: Gama 1700L PFC

Chlapi, přestaňte se již donekonečna hádat a napadat kvůli malichernostem a pojďte se zabývat věcnými problémy, které pomohou většině zde přítomných uživatelů. Tyto žabomyší války mohou uspokojovat pouze vaše vlastní ego, ale ostatním jenom berou čas a chuť na kvalitní odborné diskuse. Děkuji Jole.

Offline

 

#180 03-04-2013 10:14:42

bobobo
Člen
Registrovaný: 20-08-2009
Příspěvky: 4086

Re: Gama 1700L PFC

Ale proč , když má někdo názor , ať ho napíše . Je přece na každém zda vůbec přečte a už vůbec je jeho problém , zda se k názoru připojí .

Offline

 

#181 03-04-2013 10:44:11

josefec
Člen
Registrovaný: 29-03-2013
Příspěvky: 6

Re: Gama 1700L PFC

Pane Damos

opravdu jsem se přehlédl že porovnáváte objem zdroje a ne váhu, nicméně podle Vašeho příspěvku ze dne 14.3 má UTA obrovskou výhodu oproti GAMĚ (a jiným moderním invertorům ) ve vysoké hmotnosti.

Vaše fotky jsem neřešil protože jsou zavádějící:

1. rohy ventilátoru jste si ubrousil sám - na fotce složeného stroje je vidět že ventilátor je má, a nevím co tam nacvičujete s tím pravítkem, to jako že ventilátor má střed vrtule níž než okraj nebo co ?

2. fotka ventilátoru s provlečeným vodičem v rožku je nafocená tak aby to vypadalo že šroub zasahuje do vodiče - proč jste nevyfotil mezeru mezi vodičem a šroubem která tam je a je dostatečná ( aha, teď jsem pochopil že to je následek tuningu made in DAMOS )

3. Šrouby uchycující objímku kabelu jdou vyšroubovat a zašroubovat bez problému - nevím jaký s tím máte problém objímka drží kabel 100% a Vy si asi děláte srandu z lidí že ??

4. Ventilátor ADDA je kvalitativně na stejné úrovni jako sunon ,jejich největší odběratelé jsou (podle nich) Flextronics, Emerson, 3COM, Intel, Sony, HP, Gateway, takže myslím že jsou dost dobré i pro OMICRON smile,  distanční podložka tam je kvůli snížení hlučnosti s zvýšení průtoku vzduchu.
Nevím jaký výkonnější ventilátor s 200CFM tam chcete osadit, ale nevěřím že napájecí zdroj v Gamě utáhne ventilátor s 2x větší spotřebou než ten co tam je osazeny, ventilátory kolem 170CFM už mají odběr kolem 0,7 - 0,8A. AC ventilátor nelze použít protože se při poklesu napětí zastavuje.

Na příkladu s auty jste to ukázal dobře, protože podle mých kritérií je např ŠKODA OCTAVIA lepší vůz než jakýkoli RENAULT, a to jsem měl od nova jak Octavii tak Renault Espace 3,0L automat tak si taky myslím že vím o čem mluvím.

V podstatě je mi jedno co si myslíte, jen jsem se chtěl zastat tuzemského výrobce proti podle mě zbytečnému a hulvátskému osočování.
Nebudu již dále okrádat o čas svého zaměstnavatele - nepracuji bohužel u nadnárodní společnosti.

S pozdravem

Editoval josefec (03-04-2013 10:44:27)

Offline

 

#182 03-04-2013 11:44:21

erik
Člen
Registrovaný: 03-06-2012
Příspěvky: 3

Re: Gama 1700L PFC

josefec napsal(a):

Pane Damos

opravdu jsem se přehlédl že porovnáváte objem zdroje a ne váhu, nicméně podle Vašeho příspěvku ze dne 14.3 má UTA obrovskou výhodu oproti GAMĚ (a jiným moderním invertorům ) ve vysoké hmotnosti.

Vaše fotky jsem neřešil protože jsou zavádějící:

1. rohy ventilátoru jste si ubrousil sám - na fotce složeného stroje je vidět že ventilátor je má, a nevím co tam nacvičujete s tím pravítkem, to jako že ventilátor má střed vrtule níž než okraj nebo co ?

2. fotka ventilátoru s provlečeným vodičem v rožku je nafocená tak aby to vypadalo že šroub zasahuje do vodiče - proč jste nevyfotil mezeru mezi vodičem a šroubem která tam je a je dostatečná ( aha, teď jsem pochopil že to je následek tuningu made in DAMOS )

3. Šrouby uchycující objímku kabelu jdou vyšroubovat a zašroubovat bez problému - nevím jaký s tím máte problém objímka drží kabel 100% a Vy si asi děláte srandu z lidí že ??

4. Ventilátor ADDA je kvalitativně na stejné úrovni jako sunon ,jejich největší odběratelé jsou (podle nich) Flextronics, Emerson, 3COM, Intel, Sony, HP, Gateway, takže myslím že jsou dost dobré i pro OMICRON :),  distanční podložka tam je kvůli snížení hlučnosti s zvýšení průtoku vzduchu.
Nevím jaký výkonnější ventilátor s 200CFM tam chcete osadit, ale nevěřím že napájecí zdroj v Gamě utáhne ventilátor s 2x větší spotřebou než ten co tam je osazeny, ventilátory kolem 170CFM už mají odběr kolem 0,7 - 0,8A. AC ventilátor nelze použít protože se při poklesu napětí zastavuje.

Na příkladu s auty jste to ukázal dobře, protože podle mých kritérií je např ŠKODA OCTAVIA lepší vůz než jakýkoli RENAULT, a to jsem měl od nova jak Octavii tak Renault Espace 3,0L automat tak si taky myslím že vím o čem mluvím.

V podstatě je mi jedno co si myslíte, jen jsem se chtěl zastat tuzemského výrobce proti podle mě zbytečnému a hulvátskému osočování.
Nebudu již dále okrádat o čas svého zaměstnavatele - nepracuji bohužel u nadnárodní společnosti.

S pozdravem

Úplný súhlas

Offline

 

#183 03-04-2013 20:24:25

evik
Člen
Registrovaný: 20-04-2010
Příspěvky: 438

Re: Gama 1700L PFC

Hmm, tak tady se už řeší kvalita nafocení, já marně čekám že se tu ozve nějaký šťastný majitel této mašinky který ji pořádně potejral na elektrocentrále, pokud z toho bude topinka tak aspoň v záruce ne? Jestli to bude shit tak to firma z trhu stáhne sama a nebo to inovuje jiným názvem že?No a pokud se tomu někdo podíval na střeva a zdokumentoval že zpracování není hig-tech, třeba to v praxi neva, a nemusíte ho za to napadat, jestli to nevadí výrobci, tak bych předpokládala že to má důkladně odzkoušené a proto to vyndejte ze skříně a pořádně tomu dejte pohulit, měla by vypnout ta ochrana proti přehřátí ne? Protože jsme to ještě nekoupili tak si raději počkám na recenze...zatím máme čím svářet a MMA se používá čím dál míň.......

Offline

 

#184 03-04-2013 20:51:48

Joe66
Člen
Místo: Vranov nad Toplou-Presov
Registrovaný: 20-04-2010
Příspěvky: 1665
Web

Re: Gama 1700L PFC

Evik ak tu masinu niekto zapoji na elektrocentralu-tak zavisi na aku elektrocentralu? na prditko to bude nic moc a ked to bude neaka kvalitna ,vykonna aspon12kw elektrocentrala tak o nej zvaracka ani nebude vediet :-)


Kutil s.r.o.

Offline

 

#185 03-04-2013 21:48:40

evik
Člen
Registrovaný: 20-04-2010
Příspěvky: 438

Re: Gama 1700L PFC

No taková 6kw by stačila, to PFC by 3,2 basic nerez mělo vyrovnat tak že by se to nemělo dát poznat ne?Stejně se větším klackem moc nevaří.My na tohle máme 6,5 Hondu klasic bez AWR a honíme s tím Pico162 a Picomig180puls,má to 16A a 21A 230V jistič, kolikrát je na tím napojená sbíječka a jen se to houpe, ale oblouk konstantní, vyrovná se to...minule tam bylo ještě cca 60m prodlužky, tahali jsme to přes řeku....

Offline

 

#186 03-04-2013 22:49:54

ivko
Člen
Registrovaný: 13-03-2012
Příspěvky: 680

Re: Gama 1700L PFC

Pán josefec sa registroval pravdepodobne len kôli tomu aby tu hájil výrobky určitého výrobcu, možno sa za prezývkou skrýva pán Omicronx, ktorý sa viac neozval po tom ako som ho žiadal aby vysvetlil pôvod výrobkov - kto vymyslel a kto kopíruje. Nakolko som sa odpovede nedočkal považujem to automaticky za to že Omicron je ten kto kopíruje...

Ja netvrdím že to zvára zle, ale ked sa to poserie, tak bude velký problém, je to ako s autami, čim viac elektroniky tým viac problémov, len tu si skupina jedincov myslí, že modernejší  poddimenzovaný stroj je lepší ako starší poctivý. Kludne aj Omicrona, ale obyčajné primitívne jednoúčelové stroje

Offline

 

#187 04-04-2013 02:32:42

Damos
Člen
Registrovaný: 28-08-2008
Příspěvky: 36

Re: Gama 1700L PFC

UTA ma v hmotnosti tu vyhodu, ze ju nestahnu tazke kable len tak zo stola na zem.
1 - pravitko kopiruje presne vrtulu ako bola ulozena v tele ramu a ak ste si vsimli- ide do kopca, ze mu uz chybahu rohy nic neznamena. Napadlo ma to sfotit az ked som sa rozhodol vyhodit plech o ktory vrtula drhla vonkajskom listov a prisel som na to ze sa neda namotnovat koli spodnym skrutkam sasi. A namotovat som ho teda veru chcel, aby som aspon konecne vyskusal ci to zvara.
2- keby som ho zaskrutkoval uplne, strihnem kable k ventilatoru o driek srobu - uz tam chybal plechovy medzikus aby vyrobca vobec mohol do sasi tento ventilator pouzit. Inak by musel rezat rohy sam.
3 - jo jdou. Akurat mi potom vadi ze privod je navrchu a na vrchu sa nachadza jedna jedina multifunkcna skrutka zaskrutkovana v plaste ktora drzi zaroven aj celu elektroniku v zadnej hornej casti stroja aj plechovy kryt a zaroven drzi aj napor na kabel pokial nim kdesi pri prenasani zavadim a podobne.
4- Dizajn na doske je ked sa pozriete urceny povodne zrejme pre trafo. Ukazuje to prepojka na spojenie dvoch vinuti do serie na DPS kde je trafo. Topswitch je dobastleny na tento stroj. O tom este napoveda aj pouzity klasicky graetz na hlavnej DPS. Topswitch je ak sa nemylim jednocinny priepustny menic. Ten graetz nevyuzije. Klasicke trafo na ktore bola hlavna DPS navrhnuta vsak ano.
Ten topswitch pojde vyhodit. Tam pojde komplexnejsia elektronika aj s teplotnym managementom nech to stale nehuci jak blbe. Nebojte viem o narokoch ventilatora. Uz som pisal, ja citat datasheety viem. Momentalne ma cez vikend vsak caka vymena vsetkych kapacitorov okrem tych nestatnych z medziobvodu. Je tam problem momentalne nieco zohnat od dodavatelov v znacke nippon. Uz som vam vyssie pisal naco je tam ta distancna podlozka. Tak ma neoblbujte zvysenim prietoku a hlucnostou. Bez nej proste ventilator neosadite.
Urcite je ten ventilator dobry pre mnoho vyrobcov elektroniky, ale nesmie byt capaty. Fotil som ten ktory prisiel v game mne. Nebojte, vymenil som par stoviek sunonov z maglev rady a tiez sa im presmykne k zakaznikovi kadeco...

Ste magor nebo co??? s tymi auty. To bol PRIKLAD!!! Schvalne som to slovo tam uviedol pre takych ktori by to chceli prehodit na autarsku temu.  To ake je auto lepsie v skutocnosti si dokaze v hlave prebrat kazdy sudruh snad sam, nie? Tak a este raz a pomaly pre vas - PRIKLAD toho ze aj vyrobca s x tisicami vyrobenych kusov mava svoje hrobecky. A nebojte aj renault ich ma dost ako aj vy tvrdite a ja sa tomu vobec nehodlam branit.

Prajem vam pracu v nasej nadnarodnej spolocnosti a hlavne s nami servisakmi. Tri krat do tyzdna odchadzat o piatej- siestej rano do roboty a vracat sa medzi 22:00 - 02:00 domov, pripadne prist az za 2-3 dni a popri tom stihat rodinu. Ten zbytok tyzdna striedavo oblacno. Takych chytrakov tu uz par bolo. Ale pokazde zostalo len tvrde jadro o 3 ludoch.

Elektrocentralu mam doma novu vojensku 6kW. Ale toto by som Game asi neurobil. To by bolo za trest, ked viem ako nezvlada regulator narazove zatazenie. Ked som to skusal s halogenmi a pripojenim a odpojenim indukcnej zataze popri tom, myslel som si ze mi halogeny daju facku. To by chcelo slusnu AVR regulaciu. Myslim ze samotna Gama ma na AC vstupe hned na kabloch pri vypinaci do fastonov spolu s kablami prikrimpovany aj varistor na 275V  co po usmerneni vychadza priblizne na 385V DC. PFC ale boostuje iba do cca 330V ak si dobre pametam. Takze pri napeti nad tuto hranicu nad uz nefunguje vyrovnanvanie ucinniku predpokladam. Teoreticky by sa mali mierne zmenit zvarovacie vlastnosti navysenim napetia na primari inverterovej cievky, ale zase by to mohla uskrtit samotna regulacia inverteru. Samozrejme pri poklese napetia pod 230V  by mala fungovat v pohode. Mal by to skusit kto ju ma momentalne pojazdnu :-)

Ivko, myslim ze pan omicronx to asi zapotrebi nema a pokazde tu dal moznost ist na prehliadku vyroby... V tej game zas az tolko elektroniky nieje a pokial ti neprdne ATMEGA a nemas do druhej data a nezhori DPS na uhol tak sa to da jednoducho opravit. Proti zapojeniu ako takemu sa moc namietat neda, ale ta forma prevedenia ma dostala. Pokial by si presunul PFC cievku inam alebo odsunul vystupnu tlmivku a pridal na diody vecsiu plochu chladenia tak netreba ani tak silny ventilator. Diody su polozky ktore generuju maximum tepla a samotny chladic uz predohrievaju tranzistory z invertera. Keby si si dal ruku pred zatazenu gamu tak by si prisiel na to ze polovica ventilatora sa flaka a fuka pomerne chladny vzduch  - to je strana cievky invertera a vystupnej cievky a druha strana ti pali na ruku - to je strana chladicov. A evidentne to maju v omicrone naratane ze to vydrzi pretoze moj test na 130A prezila ako mala. Skoda ze som ju pri 170A nepresmazil cez tych 110 stupnov. Som bojko, uz by sme vedeli ci stihne vypnut alebo buchnu sekundarne diody.
Ano pan josefec haji ich tuzemskeho vyrobcu a to predsa nie je mozne mat nikomu za zle, ale pokial by poriadne cital tak by mali prispevky asi vyssiu uroven a nemuseli sa tu vysvetlovat a opakovat dokola urcite veci.
Ja by som mal asi zas bezhlavo obhajovat podla tejto metody asi toho colta co som tu sfotil. Ale tam kde nic pozitivne nieje ani smrt nebere.
Uz som to tu raz napisal. Nech da omicron tomuto modelu normalnu formu aby to nevypadalo ako prasopes a bude to pre kutila velmi slusny stroj. Omicron je stale aj po tomto mojom sklamani znacka ktora si u mna dvere nezabuchla narozdiel od tej tiez ceskej modrej farby. A aj ked tu pomerne nadavas na mig mag omicron, vidavam ich po firmach hlavne v CR a udrzbari na to nenadavaju. Zato dneska som bol v leviciach a tam okrem inych strojov bola modra bestia kit309 processor a predstav si, neospevovali ju. Mozno preto ze mali aj froniusy...
Tos tak

Offline

 

#188 04-04-2013 02:59:08

Joe66
Člen
Místo: Vranov nad Toplou-Presov
Registrovaný: 20-04-2010
Příspěvky: 1665
Web

Re: Gama 1700L PFC

Damos ak by niekto bol na blizku s tou gamou tak mam tiez 6kw vojensku centralu-sice ma uz 4taktny motor aby nepapala ako s tym 2takntym-tak mozme vyskusat a mozme porovnat aj s12kw centralou CKD-ta ani nepociti taky invertor:-)-aspon ju pripravim na sezonu:-)  Inak ako si tu opisal tvoje zamestnanie nezavidim Ti -klobuk dole.


Kutil s.r.o.

Offline

 

#189 04-04-2013 06:49:15

Damos
Člen
Registrovaný: 28-08-2008
Příspěvky: 36

Re: Gama 1700L PFC

Ja mam este dvojtatkny dvojvalec. Dovliekol som to od Topolcian a regulator je moc pomaly a po odlahceni to hystericky vyskoci vysoko s napetim.
JJ. Auto uz mam akurat zbalene a sup do prerova. Nenavidim betonarky v zime....

Offline

 

#190 09-05-2014 14:25:59

evik
Člen
Registrovaný: 20-04-2010
Příspěvky: 438

Re: Gama 1700L PFC

Hmm, pánové rok se s rokem sešel a myslím že by jste se už mohli pochlubit kdo tenhle stroj zkoušel na elcentrále a s jakým výsledkem, v okolí si to pár lidí koupilo, reakce na to jsou smíšený ale nikdo z nich to na centrále nechtěl zkusit....

Offline

 

#191 18-05-2014 11:07:57

stále se učící
Člen
Registrovaný: 11-12-2013
Příspěvky: 21

Re: Gama 1700L PFC

Článek napsaný tendenčně. Všichni přispěvatelé co tady nyní sténají nad značkami Omicr a Kitin před několika lety hovořili úplně jinak. Předbíhajíc se v doporučování těchto značek. Pobavila mně ukázka svárů toho pána. Vařím jako kutil 30 let. Svářečky jsem si pro sebe a přátele vyráběl sám. Nyní jsem si na doporučení zdejšího fóra zakoupil Kitin 150LA. Vaří přímo nádherně. Je třeba vědět na co jakou elektrodu použít. Např.svár s  elektrodou Lincoln Supra vypadá, jako svár stvořený 'Tigem.Nebo svár vařený shora dolů EB 121 je rovněž paráda. Tož tak a teď trhejte a rduste. Budu se bavit. Přeji svářečům, kteří svoji neschopnost nesvádějí na použitý stroj hezkou neděli.

Editoval stále se učící (18-05-2014 11:14:50)

Offline

 

#192 11-06-2014 22:40:24

peprnik
Člen
Registrovaný: 07-05-2014
Příspěvky: 431

Re: Gama 1700L PFC

Tak na el.centrále provozuju Gama 131. Centrála max výkon 2.5kW s AVR. Svařování max 80A (2mm elektroda). Centrála sice trošku skáče, ale jde to. Na občasné (domácí) použití v pohodě. Zkoušel jsem i jiné a stačí znát výkon centrály a tomu přizpůsobit i svařování.

Offline

 

#193 01-03-2015 14:15:48

nnntomas
Člen
Registrovaný: 11-11-2014
Příspěvky: 14

Re: Gama 1700L PFC

Zdravím,
pro zajímavost jsem při čištění okoukl svůj KITin 170 TIG LA:

- foliové kondíky WIMA
- malé elyty Jamicon
- dva vyhlazovací elyty EPCOS 680uF/400V, low ESR, 10 000h/85°C
-  2x trojice IGBT GW35HF60W
- 5x diody STTH6002C
- ventilátor SUNON DP200A

Což mi součástkově nepřijde jako to nejhorší co je dostupné smile

Kuhtreiber udává zatěžovatele: 100% 125A, 60% 140A, 25% 170A.

Editoval nnntomas (01-03-2015 17:02:53)

Offline

 

#194 25-06-2015 10:18:12

jees
Zablokovaný
Registrovaný: 14-01-2013
Příspěvky: 1709

Re: Gama 1700L PFC

Včera jsme zkoušeli Gamastar 195L na centrále s výkonem max 7/std 6,3 kW, MAG do ca 21V, elektrody do 190A, rutil 2,0-2,5, basic 3,2-4,0. Vařilo to, zdálo se mi, že to má nějaký měkčí oblouk, ale vše drželo jak mělo, i s tím šlo pálit železo

Ještě je v plánu zkouška na prodlužovačce ca 20m a pak přidat ještě rozbrus při sváření a obráceně, při broušení začít svářet

Editoval jees (25-06-2015 11:56:33)

Offline

 

#195 16-01-2016 09:36:51

autocross
Člen
Místo: Bystřice
Registrovaný: 08-12-2015
Příspěvky: 476

Re: Gama 1700L PFC

Tak jsem to tu celé pročetl a opět jsem si všiml rozdílu mezi slováky a většinou čechů.

Češi si budou pořád obhajovat jak jsou ve všem nejlepší, kdežto slováci mají daleko objektivnější názor. Je to podobné jako u aut - nejlepší je Škoda Octavia 1.9TDi - podle čecha, slovák dokáže bejt k octavii kritičtější a stejné je to s produkty Omicron, Kuhtrieber, Desta, Zetor, Tatra, Belet (díky bohu čínská ještěrka, kopie Nissan, která se vydává za českou)

Omicron Gama 160 dostal můj ex-šéf od ježíška a hned od nova se svářečka hned po zapnutí musí nechat vyfoukat - vychladit, protože svítí, že je přehřátá. Po 10-ti minutách funguje normálně. Když volal do Omicronu, tak mu tvrdily, že u jejich produktu to není možné a že se to ještě nikdy nikomu nestalo, ať si přečte návod a používá to jak se má.


Sharks 250-Y10 MIG/MMA IGBT - čínská šmajda, ale fungovala dobře, další čínské šmajdy WF Bi-Pulse 201, Parkside PPS 40, Spartus Multipro 200 a maska Predator

Offline

 

#196 16-01-2016 12:04:00

jole
Člen
Místo: Ústí nad Labem
Registrovaný: 26-05-2010
Příspěvky: 535

Re: Gama 1700L PFC

autocross napsal(a):

Tak jsem to tu celé pročetl a opět jsem si všiml rozdílu mezi slováky a většinou čechů.

Nejitři zde prosím emoce takovýmito hloupými výmysly. Děkuji Jole.

Offline

 

#197 16-01-2016 14:04:10

Evita
Člen
Registrovaný: 27-05-2015
Příspěvky: 915

Re: Gama 1700L PFC

No, hele, já jsem z Vysočiny, montovnu zázraků mám v kraji a přesto mám na to jak by měl vypadat profi strojek svůj názor, no, chci mít jistotu že je to elementárně spolehlivý, za spolehlivost a váhu se připlácí, že?.A technická úroveň už se vyrovnává i u hobby strojků made in China, převlečení kabátku s logem na zázrak z Čech mě netankuje,  a za ty lováky, když to samý můžu sehnat laciněji?......jsou to Vaše chechtáky, třeba jste sběratelé barevných krabek, já s tím jenom  makám....zdravím

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče