SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 … 11 12 13 14 15 … 17
Akurat mam teraz napojeny horák na 2Kg PB fľašu a skušal som to zatkať prstom z vytočenou tryskou a šlo to v pohode udržať.
Najlepšie by to bolo spraviť cez hadicu , aby RV netrčal hore na fľaši , len tak ho položiť a pripojiť pomocou hadice....
No jo , ale nieje to lepšie na fľaši ?
ja si myslím že hej no , povedz daake výhody i nevýhody
.
Nevýhoda asi len ta , že to môžeš otrhnuť.
Ventil je dosť ťažky,potiahneš hadcu a puk....
Aha no keď len to
. Počuj a na tých PB RV ventiloch sa nedá vimeniť matica ? Lebo uvažujem dať PB RV ventil sporákový , je ľahší ale či sa dá zmeniť matica
.
Nebude mít redukční ventil od sporáku nízký tlak? Sporáky mají 30 nebo 50mbar, v katalogu GCE uvádějí tlak plynu 0,1 - 1bar (pro řezací i svařovací hořáky).
No asi , ale len tak , nebude to somarina ak to spojím cez hadice ? ![]()
alofok napsal(a):
Nebude mít redukční ventil od sporáku nízký tlak?
bude ![]()
bourač napsal(a):
alofok napsal(a):
Nebude mít redukční ventil od sporáku nízký tlak?
bude
![]()
Čiže radšej to mám urobyť tak ako vravel evil ? Hadica na AC unesie tlak do 2 MPa ?
kam ten PB potrebuješ dostat a na co ho použiješ?
Väčšinou na ohrievanie
a vypaľovanie malých dier
. Potrebujem vobec nejaký reduktor ? Ak to budem redukovať len ventilom na fľaši ?
Asi samarina
.
pokial opravdu neveríš že flaša 2kg je pro řezání malá, tak to klidně připoj bez RV - vůbec nič sa nemůže stát, tlak v 2kg flašce nebude víc než 1kPa, štelovat to můžeš kohoutkem na pistoli (cool)
A nemôže to zašľahnuť ak to bude bez RV ? Stačí kus kyslíku do hadice
, ale to je asi dosť banálna predstava
.
záleží na pistoli (hořák) který chceš použít, já jsem kdysi zkoušel 2kg flašu připojit ke klasickému autogenímu hořáku (Chotěbořské strojírny) ale nefungovalo to, dodávka PB z 2kg flaše je opravdu malá, začlo to fungovat teprve s 10kg a když nebyla úplně plná tak ji bylo třeba položit naležato - PB je vo flaši kapalný a je potřebné mít "velkou" plochu hladiny pro zplynování, už tyto pokusy spoustu let nedělám, pro řezání železa používám řezací nástavce Harris - nic lepšího neznám.
nějaká pistol, původně na ofukování vzduchem, nebo co se chystáš použít (čet jsem některé tvoje príspevky) tak ta by ti mohla zpětně šlehnout ![]()
zpětný zášleh jsem několikrát měl, vyndal jsem ochranu, výbuch skončil vždy v hadicích - až do flašek to nikdy nedošlo.
Jen si tu tak píšem na verejnom foru, nikoho nenutím aby se řídil mýmy návody ![]()
Nie ta pištoľ na vzduch je na úplne niečo iné
ja chcem použiť normálny autogenný horák na AC rezací . Myslíte že ten by my mohol niekedy zašľahnúť ? Respektíve či potrebujem nejaké poistky . Myslím , že horák nezašľahne kým má plyn
ale jak dôjde ?
k zpětnému zášlehu dojde tím že při práci s plamenem zasáhneš proudem kyslíku "studenou" část materiálu = tím dojde k prsknutí rozžhaveného materiálu proti plamenu až dovnitř - do trysky. V té plyn ještě nehoří a má malou rychlost: tedy vybuchne a hoří uvnitř hořáku, plamen se může dostat až do hadic.
Když plyn dojde, tak proud kyslíku, ktorý zatial nedošel, plamen uhasí.
Čiže ak dôjde plyn tak sa nestane nič . A ako sa dá predísť tomu zášľahu ?
praxe, pevná ruka a profesionalní nářadí ![]()
No tak pevnú ruku mám a profesionálne náradie tiež . Aspoň myslím , rezací horák AC RN6 nejak tak , ten klasický na kolečko , normálne hadice aj ventile
. Môže sa niečo stať ? ![]()
Uvidiš jak to vyskušaš ![]()
No to sa ti povie , ak my buchne fľaška tak my rozbie celú dielňu aj mňa v nej .
rozmiešaj mýdlo s vodou a štětcom vyzkoušej jestli ti PB někde ve spojích neuchází, potom zkus zapálit hořák, když něco bouchne nebo bude hořet někde jinde než by malo => chytro zavřít flašu! Najprv PB!!
Stejně ti to řezat nebude, keby náhodou ano tak pozor na hadice, aby ti roztavený kov na ně neprskal ![]()
Ale tie spoje utesním poriadne to sa nebojte , ja sa len bojím že keď budem niečo ohrievať a tak či my to môže zašľahnúť , rezať budem málo . Lebo nakoniec kšeft nevyšiel tak budem to používať len na ohrev , poťiažno rezať na tenký materiál , do 3 mm
.
Malo by to aspoň čo to vydržať bez zašľahu , nie ? ![]()
No vidiš a zas sme pri problematike poistiek proti spätnému šľahu , ktore si tvrdil že netreba.....
Lebo aj keď si vždy tvrdil že ich netreba ,stale si sa nedôverčivo pýtal či je to pravda....
Stránky: 1 … 11 12 13 14 15 … 17