SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:     SVAR BAZAR      SVAR INZERT      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARBAZAR - internetový bazar svářeček      SVARINZERT - akční nabídky svářecí techniky      SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 15-11-2007 21:24:24

Hipet
Člen
Registrovaný: 08-11-2007
Příspěvky: 2

WTU200

Zdravím,
mám problém se svářečkou WTU 200.Při spouštění vypíná hlavní jistič domovní elektroinstalace 25A.Nevím, zdali je to způsobeno zvýšeným odběrem proudu při sycení transformátoru, nebo něčím uplně jiným.Poradíte mi prosím někdo, jak tento problém vyřešit?
Díky Petr.

Offline

 

#2 17-11-2007 14:51:17

imro
Člen
Registrovaný: 25-06-2007
Příspěvky: 10

Re: WTU200

pozri si nejaky softstart to je take zariadenie ktore zaistuje pomaly nabeh prudu

Offline

 

#3 17-11-2007 14:54:04

imro
Člen
Registrovaný: 25-06-2007
Příspěvky: 10

Offline

 

#4 21-01-2008 08:25:46

furst.petr
Člen
Registrovaný: 21-01-2008
Příspěvky: 7

Re: WTU200

Mám stejný problém domovní jistič je 25/B, a v pojistkovnici je před zásuvnkou 20/B, občas vypadne jen ta 20 a občas oba, mám strach jestli ta 20 není moc slabá (jsem elektroanalfabet) jeden známej mi radil dát jistič charakteristiky c nebo D.
Myslíte že mi softstart pomůže? Bylo by to lepší než měnit jističe.
díky za odpovědi.

Offline

 

#5 21-01-2008 21:11:20

admin
Administrator
Registrovaný: 07-06-2006
Příspěvky: 1155
Web

Re: WTU200

A taky na WTU 200? Pokud je ta svářečka jinak OK, softstart určitě pomůže. Softstart dokáže spustit UTA 200 na jističi 16A. Jestli vám občas vypadne i domovní jistič 25/B, tak změna charakteristiky toho podružného jističe 20A nic nevyřeší. Jo, kdyby padala jen ta dvacítka a domovní jistič by držel, tak to smysl má, dát tam třeba 20/D. Ale takhle ne. Možná, že nejvíce pomuže obojí: 20/D a softstart.

Offline

 

#6 23-01-2008 22:54:15

Kamil
Člen
Registrovaný: 18-10-2006
Příspěvky: 5

Re: WTU200

Obecně je známo že starší svářečky byly původně na 380V.Po zvýšení napětí v rozvodné sítí tyto stroje vyhodí jističe,než se trafo (nabudí).Pokud se někomu nechce jít do softstartu může svářečku zapínat tak že hlavní vypínač zapínám velice pomalu,tím dojde k zajiskření na kontaktech vypínače a to stačí k nabuzení transformátoru aniž by jistič zareagoval.(Záleží na konstrukci vypínače).Při opravách starších strojů např.KS250.WTU315 atd.to funguje bez problémů.

Offline

 

#7 25-01-2008 16:12:38

killer
Zablokovaný
Registrovaný: 19-09-2007
Příspěvky: 549

Re: WTU200

staci hodit na vypinac vykonovy odpor, ale musi se zasahnout do vypinace aby vacky pri 45 stupnich spinaly pres odpor a na 90 stupnich musi pustit naplno.


Servis, revize, MIG/MMA/TIG/PLASMA/SPOTTERY - svářeč amatér.
Hlášky z praxe: "Včera bylo pozdě!" "Neexistuje nejde" "Nemožné na počkání, zázraky do tří dnů" "Já jsem tak dobrej, kdybych byl ještě lepší, tak mě zakážou!"

Offline

 

#8 26-01-2008 06:55:09

furst.petr
Člen
Registrovaný: 21-01-2008
Příspěvky: 7

Re: WTU200

díky všem za reakce, už pracuju na tom softstartu tak uvidim a dám vědět jak to dopadlo.

Offline

 

#9 10-03-2014 08:16:01

djpit11
Člen
Registrovaný: 10-03-2014
Příspěvky: 1

Re: WTU200

Dobry den. zdravim vsetkych. Neviete kde by som zohnal zapalovaci modul ZK20-00do wtu 200 Vdaka za odpoved

Offline

 

#10 11-03-2014 13:16:35

abaddon
Člen
Registrovaný: 27-02-2014
Příspěvky: 18

Re: WTU200

Offline

 

#11 11-03-2014 13:55:53

bobobo
Člen
Registrovaný: 20-08-2009
Příspěvky: 3269

Re: WTU200

Loupežnický ceny .

Offline

 

#12 17-02-2021 13:07:02

kovboj2000
Člen
Registrovaný: 18-10-2019
Příspěvky: 15

Re: WTU200

Hipet napsal(a):

Zdravím,
mám problém se svářečkou WTU 200.Při spouštění vypíná hlavní jistič domovní elektroinstalace 25A.Nevím, zdali je to způsobeno zvýšeným odběrem proudu při sycení transformátoru, nebo něčím uplně jiným.Poradíte mi prosím někdo, jak tento problém vyřešit?
Díky Petr.

Neviem či to len u mňa je nejaký špecialny prípad ako u iných ktorým to píšu vyhadzuje ističe.

Mám v dome ističe 25A staré typy tie veľké čierne bakelitové , zváračku WTU 200 bez softstartu, a ešte NIKDY sa mi nestalo že by ich vyhodilo ani pri zapínaní ani pri zváraní . Tieto staré typy ističov sa vyrábali len jeden druh na isté ampére, nie A B C D ako tie dnešné malé ištiče.

Inak viete že WTU 200 môže pracovať a funguje aj na 230V ? Je to jednofázový stroj s jednou cievkou na primári. Tam kde neni k dispozici 3x380V môžete spraviť krátky kábel s redukciu a pripojiť ho na 230V mám odskúšané varí to pekne, samozrejme že nedosiahnete plný prúd ale 2,5 mm elektrodu v pohode utiahne.

Editoval kovboj2000 (17-02-2021 13:17:13)

Offline

 

#13 18-02-2021 22:38:08

Kramlik
Člen
Registrovaný: 21-08-2010
Příspěvky: 711

Re: WTU200

kovboj2000 odpovídáš na 13let starou otázku ale to je jedno ono to platí trvale, ale k těm černým jističům, oni to po těch letech jsou spíš jen vypínače a možná odpínače tvrdého zkratu jinak že by to jistilo a to zejmena tu zátěž která je psaná to málokdy, většinou to vydrží být zapnuté i při 1x vyším přetížení aniž by se ten jistič vypnul a ještě kde si přišel na to že se vyráběli jen jeden druh, byli IJV a IJM pro vedení - rychlé a pro motory - pomalé a ještě speciální bez magnetické spouště jen s tepelnou spouští ale to možná byli ty motorové to už nevím

Offline

 

#14 19-02-2021 10:10:16

ihlan
Člen
Místo: Nový Svet
Registrovaný: 11-05-2012
Příspěvky: 3156

Re: WTU200

Kramlik a ostatny....  kovboj striela do WTU tem uz asi polroka a vzdy trafi 3 temy copy-paste ako BOT.

Tema ISTICE napsal(a):

Neviem čo to len u mňa a či ostatní máte iné prípady......

Mám v dome ističe 25A staré typy tie veľké čierne bakelitové , zváračku WTU 200 bez softstartu, a ešte NIKDY sa mi nestalo že by ich vyhodilo ani pri zapínaní ani pri zváraní . Tieto staré typy sa vyrábali len jeden druh na isté ampére, nevoli tam A B C D ako tie dnešné malé ištiče. Pochlubte se.....

http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 07#p166407

Vtejto teme prispevok #12 napsal(a):

Mám v dome ističe 25A staré typy tie veľké čierne bakelitové , zváračku WTU 200 bez softstartu, a ešte NIKDY sa mi nestalo že by ich vyhodilo ani pri zapínaní ani pri zváraní . Tieto staré typy ističov sa vyrábali len jeden druh na isté ampére, nie A B C D ako tie dnešné malé ištiče.

Inak viete že WTU 200 môže pracovať a funguje aj na 230V ? Je to jednofázový stroj s jednou cievkou na primári. Tam kde neni k dispozici 3x380V môžete spraviť krátky kábel s redukciu a pripojiť ho na 230V mám odskúšané varí to pekne, samozrejme že nedosiahnete plný prúd ale 2,5 mm elektrodu v pohode utiahne.

Rozdiel WTU315 napsal(a):

Tiež mám WTU200. Inak viete že WTU 200 môže pracovať a funguje aj na 230V ? Je to jednofázový stroj s jednou cievkou na primári. Tam kde neni k dispozici 3x380V môžete spraviť krátky kábel s redukciu a pripojiť ho na 230V mám odskúšané varí to pekne, samozrejme že nedosiahnete plný prúd ale 2,5 mm elektrodu v pohode utiahne.
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 09#p166409

a tak dalej a tak dalej je na vas ci budete na to reagovat a hlavne 2-3 ozivenych zombikoch - tj 13 rokov stare veci ..

velmi pekne to bolo vidno na jeho prvom RODEU

"Zváral som s 3 rôznymi typy invertorov, a moja skúsenosť je taká že VŠETKY klamú a udávajú premrštené údaje "

http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 98#p162698 prvy vystrek
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 93#p162693 druhy vystrek
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 98#p162698 treti vystrek
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 91#p162691 stvrty vystrek pardon vystel...

ked pise nech pise ale niesme v detskom kutiku staci raz wink pripadne aspon jedno vlakno a nie pomaly uz desat.
napisal som to verejne lebo som dostal par emailov co sa ludia pytaju...

Editoval ihlan (19-02-2021 10:47:15)


Link : Stavba kompresora www.bit.ly/2fywe1u  Lacne hobby CO2 zvaracky www.bit.ly/2EO3SQk Kukly www.bit.ly/2eSAlrB
Hladam zvaracku do XXX http://bit.ly/2wDObaP Pasove Pily www.bit.ly/2iOcpXj TIG www.bit.ly/2KdU02O
som pichlavy od narodenia a co je horsie picham z kazdej strany rovnako wink

Online

 

#15 19-02-2021 20:46:10

Kramlik
Člen
Registrovaný: 21-08-2010
Příspěvky: 711

Re: WTU200

tak nějak důsledně to tady nesleduju tak sem si nevšiml, nicméně je to správné pokud má někdo nový poznatek ke svářečce WTU200 tak nezakládá nové vlákno ale píše do starého, někoho kdo o tom nevěděl že existuje třeba zajímá i to co se psalo před 13lety

Offline

 

Zápatí

REKLAMA na SvarFóru

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 137  -  2021


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče  ♦  Svářečky MIGO a ELDYS