SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 22-07-2021 20:50:58

Zvarmi
Člen
Registrovaný: 22-07-2021
Příspěvky: 18

Sváření dnes

Kdysi po revoluci jsem mel základný svarecký kurz. Chtel bych pozvarovat na schody , steny a stríšku z nejakých jaklu a uhelníku. Nejlépe nerez , nemuselo by se to natírat.
Teď jsou takové malé svárečky inventorové. Normálne elektrodou se dá svarovat taky nerez a hliník ? Jak to varí, neprská to nejak moc? Je to stejné jako pri oceli?

Svarečka na CO2 muže podle toho co jsem zjistil svarovat i bez plynu , prej je takový drát obalovaný co nahradí plyn? Drát je tenký , má jenom pod 1 mm prumer. Jak se s tým svaruje hrubší materiál?

Svárečka TIG s wolframovou elektrodou. Tam se udelá oblouk a pridáva se drátem materiál. Dala by se s tým svarovat trubka jako s autogenem? U zdi bych se asi kolem trubky nedostal. Ta wolframova elektroda se musí nekdy menit a nebo je tam nastálo?

Existuje inventorová indukčná ohrívačka kovu taková nejlevnejší. Dá se s tým ohnout trubka? A nahřát kov tak že se dá spájkovat? Svarovat asi ne. Ohrívačka na hliník asi nebude fungovat ,že? A na nerez?  Tohle je muj prvý,nový príspevek .

Offline

 

#2 23-07-2021 08:54:31

Radim
Člen
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 17-12-2008
Příspěvky: 4477

Re: Sváření dnes

Vzpomeň  si  na ten  způsob  svařování,  který  jste na tom  zákaldním kurzu  brali  a zkoušeli, kup  si na to mašinu a příslušný  přídavný  materiál, sežeň  si  pár kýblů  šrotu a takových  10 - 20 hodin  se na tom  cvič a můžeš začít. Za těch 30 let se toho  zas tolik  moc nezměnilo.

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče