SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 07-02-2021 19:15:54

haychonanh
Člen
Registrovaný: 07-02-2021
Příspěvky: 3

Gama 160

mám Gamu 160 a dnes, když jsem svařoval asi 5 minut tak se mi rozsvítila kontrolka přehřátí . Chvíli jsem počkal asi 25 minut a kontrolka zhasla a tak jsem pokračoval,..a uz to nejde svarit ! o nekolikrat zapojeni do zasuvky a hned rozsvítila kontrolka přehřátí a bezi kolem za pulky hodiny a kontrolka zhasla...kdyz s ni pripravit svarit a hned rozsvítila kontrolka přehřátí .. tak  mi bylo divné. (mam koupenove pres 4 roky a jen parkrat svarit kolem barakem) . Neví někdo čím by to mohlo být? Napadlo mě že je v háji termostat, dal by se odpojit aby svářečka fungovala než bych sehnal jiný nebo je to ještě nějak chráněno? Nebo můžeto být způsobeno i něčím jiným?
Předem děkuji za rady.

Offline

 

#2 07-02-2021 20:02:45

atishajn
Člen
Místo: ČeskoSlovensko
Registrovaný: 30-05-2010
Příspěvky: 1398

Re: Gama 160

Gama 160  presný typ , plechový nebo plastový ...  Svítí žlutý kontrolka , a jiskrí na cca 10-15A a nezapaluje ? Termostat neodchází , nejšpíš studenák .  To jen díky EU , kvuli cínu .

Editoval atishajn (07-02-2021 20:13:49)

Offline

 

#3 07-02-2021 20:45:54

haychonanh
Člen
Registrovaný: 07-02-2021
Příspěvky: 3

Re: Gama 160

Přesně mám typ plechové...nevím čím je možné!

Offline

 

#4 07-02-2021 21:08:21

atishajn
Člen
Místo: ČeskoSlovensko
Registrovaný: 30-05-2010
Příspěvky: 1398

Re: Gama 160

plechová se už vyše 5 let nevyrábí , a kde to koupil ?  maš známyho elektronika ?  kde bydlíš ? kvuli nejblišímu servisu ...

Offline

 

#5 07-02-2021 21:28:00

haychonanh
Člen
Registrovaný: 07-02-2021
Příspěvky: 3

Re: Gama 160

koupil jsem na internet a bydlim v ceske lipy ..muzete mi napiste adresa email ? aby mohu vam poslat fotky nebo video ..dekuji

Offline

 

#6 07-02-2021 21:41:06

varok
Člen
Místo: Havířov
Registrovaný: 20-11-2009
Příspěvky: 7630

Re: Gama 160

Česká lípa? A co ta hatla matla?


Omicron GAMA 1900L HF, Omicron GAMASTAR 176L, kukla BOHLER Guardian 62

Offline

 

#7 07-02-2021 23:16:29

bourač
Člen
Místo: Doksy, Máchovo jezero
Registrovaný: 01-06-2009
Příspěvky: 4300
Web

Re: Gama 160

no co by - kolega je asi cizinec ne?  smile
plechovou Gamu 160 vyhodit a koupit jiný krám. Oprava dražší než koupit jiný.
Vyzkoušet několik elektrod (3,15) hned za sebou. Pak koupit (zaplatit).
Plechové Gamy lidi dávat na internet když jsou kaput.big_smile


Likvidace ocelových konstrukcí. Excelentní paliči železa. A nově také dřevorubci.
Plasmy. Přímočaré pily ocasky. Ruční orbitální pila (za studena). Utahováky. Sbíjecí kladiva. Plošiny. Jeřáby.
Vaření obalenou elektrodou (Lorch).
Práce ve vysokých výškách a v hlubokých hloubkách. Práce v jedovatých a výbušných atmosférách. Nic levného.

Offline

 

#8 08-02-2021 14:35:19

Atlan
Člen
Registrovaný: 18-07-2011
Příspěvky: 1365

Re: Gama 160

Hold blba komstrkucia.....

Offline

 

#9 14-02-2021 18:31:08

silvia95
Člen
Registrovaný: 28-02-2011
Příspěvky: 7

Re: Gama 160

plechove maju aj teraz v ponuke   https://www.zvaracka.eu/gama-160 aj ja som si kupil tuto asi pred 3 rokmi zatial je funkcna sice pouzivana malo.
bourač  za aku vymenit okolo 200 € ?

Offline

 

#10 31-07-2022 15:24:21

silvia95
Člen
Registrovaný: 28-02-2011
Příspěvky: 7

Re: Gama 160

Zdravim 

Mam gamu 160 plechovu , zle zapaluje obluk tj. prilozim elektrodu k materialu a nezapali ani ziadne iskrenie ani sa nepripali elektroda k materialu , po viacerich opakovaniach sa zapali  drzi obluk ale obcas nie, pocas zvarania je pocut zo zvaracky -suchot, vrzganie- nie je to ventilator, niekto nahodou nemate podobny problem , co to moze robit , zvaracka ma cca 3 roky a malo pouzivane  cca 2-3 baliky elektrod, tak isto sa sprava aj ked to skusal profi zvarac.

Offline

 

#11 31-07-2022 15:31:34

ihlan
Člen
Místo: Obec Ihĺany
Registrovaný: 11-05-2012
Příspěvky: 3370
Web

Re: Gama 160

uz sa to tu riesilo X krat - daj to omc.cz poziadavku na servis za 20e ti to opravia inak prides k sedinam
to iste aj moja G166 proste 2roky v skrini a nezapalis ked ma KRAM kramy.... das to opravit rok to ide a znova...
ked zapali tak paradne a ked nie tak mozes tukrat tahat a ani na 100A neudrzis obluk skape....

https://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?pid=101760


Link : Stavba kompresora www.bit.ly/2fywe1u  Lacne hobby CO2 zvaracky www.bit.ly/2EO3SQk Kukly www.bit.ly/2eSAlrB
Hladam zvaracku do XXX http://bit.ly/2wDObaP Pasove Pily www.bit.ly/2iOcpXj TIG www.bit.ly/2KdU02O
som pichlavy od narodenia a co je horsie picham z kazdej strany rovnako wink

Offline

 

#12 31-07-2022 17:04:15

Radim
Člen
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 17-12-2008
Příspěvky: 3734

Re: Gama 160

No,  dokud se to  bude "spravovat"  takovou  formou,  že se to  bude dávat  do  servisu  nebo  se toho  zbaví  a koupí  nový  invertor, tak  toto forum tady nemusí  být,  protože nebude k ničemu. Chce to  napsat,  co  konkrétně tam  je špatně.

Editoval Radim (31-07-2022 17:19:51)

Offline

 

#13 31-07-2022 17:17:23

Joe66
Člen
Místo: Vranov nad Toplou-Presov
Registrovaný: 20-04-2010
Příspěvky: 1456
Web

Re: Gama 160

Tie gamy stali okolo 200e a ked porovnam cinana rilona z 2009 roku za podobne prachy  a furt funguje + zapaluje bezproblemovo na ocistenom zeleze-na neocistenom uz je to horsie oproti froniusu .Ale stale funguje a zazil uz xy stavieb v prachu  alebo vonku  na horucavach . Tak soudruzi v cechach niekde urobili chybu big_smile


Kutil s.r.o.

Offline

 

#14 31-07-2022 18:39:15

sttefo86
Člen
Registrovaný: 25-08-2021
Příspěvky: 190

Re: Gama 160

Len teoreticky-ak sa chyba prejavuje po nepoužívaní nebude to nejaký vyschnutý kondenzátor?

Offline

 

#15 31-07-2022 19:20:19

atishajn
Člen
Místo: ČeskoSlovensko
Registrovaný: 30-05-2010
Příspěvky: 1398

Re: Gama 160

Silvio , na spodku zváračky je nalepka vyroby ... co tam je vyrazené ?  to bude len prkotina pre elektronika na opravu , ked ho mas po ruke ... 

silvia95 napsal(a):

plechove maju aj teraz v ponuke   https://www.zvaracka.eu/gama-160 aj ja som si kupil tuto asi pred 3 rokmi zatial je funkcna sice pouzivana malo.
bourač  za aku vymenit okolo 200 € ?

Offline

 

#16 31-07-2022 20:19:57

silvia95
Člen
Registrovaný: 28-02-2011
Příspěvky: 7

Re: Gama 160

atishajn    -    04/19

Offline

 

#17 31-07-2022 21:18:03

bobobo
Člen
Registrovaný: 20-08-2009
Příspěvky: 3433

Re: Gama 160

Jen drobnosti i gama je čína a kondík odejde hodinami provozu , ne po vypnutí . Kdyby ti někdo odhalil konstrukční chybu , tak by přišel o kšeft ....

Offline

 

#18 01-08-2022 07:20:32

Radim
Člen
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 17-12-2008
Příspěvky: 3734

Re: Gama 160

Tak  na to  jsou  taková  fóra jako  to  tady,  kdy někdo  v něm  může odhalit konstrukční  chybu  a přitom  nikdo  zůčastněný  nepřijde o  kšeft.

Offline

 

#19 01-08-2022 08:45:37

bobobo
Člen
Registrovaný: 20-08-2009
Příspěvky: 3433

Re: Gama 160

Myslím , že na pohádky jsme Radime moc staří , a já určitě na ně skoro 60 let nevěřím . Znám několik případů lidí , kteří na forech čerpali a dnes jsou to servisáci . Tož tak . Přezdíval jsem je internetoví opraváři , hrozně se čertili , dnes to nechávám tak .

Offline

 

#20 01-08-2022 13:54:32

Charon
Člen
Místo: Praha
Registrovaný: 17-08-2014
Příspěvky: 985

Re: Gama 160

Pánové, mam obavu, že máte pravdu oba. Pokud se tady začnou množit odpovědi ve stylu: dejte to do servisu, nechte to udělat někoho za úplatu, nebo někomu kdo tomu rozumí, nebo někomu kdo se tím živí … tak forum zanikne jako nezajímavé. Naopak při podnětných řešeních na opravu se míň strojů dostane k opravářům. Doba pro opraváře a servisy je a bude zlá. A nejen v elektrotechnice. Kdokoliv průměrně zdatný si sežene náhradní díly, potřebné nářadí a opravu by si udělal. Opraváři zbývá to poslední, znalost postupu na zjištění závady a její detekce, schema zapojení. A pak to, že hodně lidí do toho nechce investovat čas a úsilí. Většina závad je banálních na materiálu za pár korun.

Moje nedávná zkušenost z praxe byla s nefunkční TV u příbuzné přes 100 km daleko. Celá nešťastná mi telefonovala, že nefunguje televize. Po pár dotazech jsem věděl, že setobox bliká červeně a televize je asi v pořádku. Pak jsem prošel internet a zjistil konstrukční vadu - odchází napájecí zdroj, projev závady sedí na popsané chování a že je třeba vyměnit kondenzátor. Přijel jsem, zapůjčil podobný zdroj, doma pak vyměnil kondenzátor za nic (šuplíkové zásoby). Příbuzná šťastná, opraveno hned a ušetřila dost peněz, já jsem za kinga.

Tak že z mého hlediska díky Bože za odborný fora kde členové sdílí informace.

Offline

 

#21 01-08-2022 14:32:34

bobobo
Člen
Registrovaný: 20-08-2009
Příspěvky: 3433

Re: Gama 160

100x2x8=1600 a to nepočítám čas . Bohužel za menší peníz je celý seťák a když bys ji navedl jen na koupi zdroje , tak to bylo tak za dvě kilča .....

Offline

 

#22 01-08-2022 15:06:27

Radim
Člen
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 17-12-2008
Příspěvky: 3734

Re: Gama 160

Já jsem jednou  takhle "spravil" modem na internet na ADSL. Dost  rozšířený  modem  dali  z  marketingových  důvodů  - ušetřili  napáječ, na napájení  z počítače z  USB z + 5 voltů,  které  tehdy dávalo  nějak  jen 200 mA. A hned se začaly množit stížnosti,  že modem je pomalý, pořád padá,  lidi  ho  vraceli  atd. Mě blbnul  taky a nějak  mně napadlo,  že to  je slabým  napájením. Modem jsem  začal napájet  místo  z  USB z 4 tužkových NiMh akumulátorů,  které  jsou  schopny bez  problémů  dávat  i několik  ampér. Okamžitě to  začalo  bezchybně běžet. Pak  jsem  k  tomu  ještě dodělal dobíjení  těch  akumulátorů z + 12 V z počítače přes srážecí  odpor,  abych  baterky nemusel  dobíjet  zvlášť  v nabíječce. Dlouho  mně to  bezchybně fungovalo ,až  jsem  jednou  nějak  zazmatkoval a připojil  + 12 V z  počítače mimo  baterku přímo  na modem. A kupoval  jsem  nový  modem.

Offline

 

#23 01-08-2022 19:13:19

Charon
Člen
Místo: Praha
Registrovaný: 17-08-2014
Příspěvky: 985

Re: Gama 160

bobobo souhlas, koupě nového zdroje byla alternativou pro případ, že by příbuzná nevydržela do víkendu bez televize a nový setobox by to vyřešil levněji než opravář. Jenže paní je sama, starší a huře vidí a tak je zde potřeba i ten prvek, že není na všechno sama, určitě to znáš i ze svého okolí.

Radime, vyřešil jsi to šikovně. Trochu mě to připomíná stabilizaci napětí v autě pomocí autobaterie, včetně následků, když by se autobaterie při spuštěném motoru odpojila. USB port se podle specifikace choval správně. Pokud není připojené zařízení rozpoznáno počítačem, tak proud přes USB má být omezen. K tomu často na USB portu není 5V, ale míň, + nějaké ztráty na kabeláži a napájené zařízení naříká.

Editoval Charon (01-08-2022 19:14:48)

Offline

 

#24 01-08-2022 19:29:20

varok
Člen
Místo: Havířov
Registrovaný: 20-11-2009
Příspěvky: 7630

Re: Gama 160

Já kdybych už šel kupovat nějakou mašinku od Omicronu, tak bych si raději připlatil a koupil nějakou lepší, třeba řadu 1550 apod. Ty taky nejsou nějak extra drahé a podle mě kvalitou slušné. Nebo se mýlím?


Omicron GAMA 1900L HF, Omicron GAMASTAR 176L, kukla BOHLER Guardian 62

Offline

 

#25 01-08-2022 20:19:49

jopo166
Člen
Registrovaný: 07-07-2012
Příspěvky: 69

Re: Gama 160

Ked su s omicronom take problemy tak ja by som kupil radšej kitin.

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2022


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče