SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:     SVAR BAZAR      SVAR INZERT      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARBAZAR - internetový bazar svářeček      SVARINZERT - akční nabídky svářecí techniky      SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 15-06-2019 00:31:35

Adamw140
Člen
Registrovaný: 12-03-2019
Příspěvky: 159

Ma smysl tig horak pro gamastar?

Mam tuhle svarecku: https://www.svartop.cz/svareci-technika … il-kabely/

Je to asi 5-6 let stary a na elektrody se mi neosvedcil to vari dost blbe proti konkurenci. No ale migmag je super to funguje vyborne a ted uvazuju ze bych chtel pohledovy hezky svary ktery nebudou mit pory a budu schopen svarit nerez ci ocel ruznych tloustek.
Ma to smysl zkouset kdyz bude tig pouze dotykovy a horak a bomba neco stoji tak abych s tim neco zavaril.
Driv jsem mel kitin 165 + tig. A nebylo to dobry radeji jsem to prodal.
Pokud nekdo mate zkusenost s horakem kterej funguje budu rad za odkaz.

Offline

 

#2 15-06-2019 06:06:36

ivko
Člen
Registrovaný: 13-03-2012
Příspěvky: 604

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

Aby neboli u ocele pri zváraní TIG-om póry, tak treba aby bola riadne očistená = žiadne okuje, mastnota, hrdza...
Taktiež je náročné zvárať tenké materialy, tam póry môžu vznikať aj nevhodným postupom, treba ideálne ochranu plynom aj zo spodu

A taktiež záleží aj od toho či má zváračka zapalovanie, alebo treba škrtnúť, nemá ovládanie plynu.

TIGom sa dobre zvára, ked je elektroda správne zabrúsená, škrtnutím si okamžite ničíš elektrodu a potom ten oblúk horí kadetade. Prvé, druhé škrtnutie ešte až tak nemusí vadiť ale potom sa to rapídne zhoršuje. Ono nie je problém si ten hrot poškodiť aj prvým škrtnutím

Offline

 

#3 15-06-2019 08:09:19

Adamw140
Člen
Registrovaný: 12-03-2019
Příspěvky: 159

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

Ovladani plynu tenhle stroj nema to by bylo jen pustit koleckem na tom kontaktnim horaku. Ma to jen cudlitko tig ktere ani nevim co dela protoze horak a argon uz nemam a rozhoduju se ze ho koupim nebo vyberu uplne jinej stroj kterej bude tigem varit dobre a to je vlastne moje otazka. Vyhoda gamastar je zrejma - uz ho mam horak nebude drahej a nezabere tolik mista jako dalsi stroj a k tomu veci.

Offline

 

#4 15-06-2019 09:15:22

rcp
Člen
Registrovaný: 28-08-2010
Příspěvky: 1867

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

U beznej ciernej ocele (nie nerez) nie je potrebne chranit koren - pokial to niekdo tvrdi, ze ano, tak chyba bude niekde inde
Taktiez nie je problem so zapalovanim skrtanim - kolke roky sa zvaralo tigom triodynou - potrubia na RTG? - opat, ak to niekto tvrdi, ze ano, tak je chyba niekde inde
Samozrejme s HF-kom je to ovela komfortnejsie
Tig je napak vhodny na tenky material vseobecne - opat, ak to nejde, chyba je medzi kuklou a zvarackou

Nevyhou je, ako uz bolo napisane, potrebna chirurgicka cistota

Tu fotku som tu uz daval niekolkokrat - je to cierne potrubie, varene samozrejme bez ochrany korena... ak si este dobre pamatam, nemci nam snimkovali 10% zvarov
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/2227_dsc_0052_1.jpg

Editoval rcp (15-06-2019 12:49:00)


Fronius MagicWave 3000 Job + FK 2500 FC + TTW 3000AF
Fronius MagicWave 230i + CU600t + THP300i + TTB300A/P
Fronius TransSteel 2200 + MTG 2100
Fronius Vizor 4000 AIR Professional, Fronius Vizor 3000 AIR Professional, Speedglas 9100XXi

Offline

 

#5 15-06-2019 17:00:53

ivko
Člen
Registrovaný: 13-03-2012
Příspěvky: 604

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

Nemusíš chrániť koren, ale pri tenkých materialoch - tým myslím 1,5-1mm ak to niekto nemá poriadne v rukách tak si prehreje material a ten mu následne zapóruje lebo nemá ochranu korena. Pri hrúbkach nad 2mm a viac je ten problém menší

Zapalovanie - dá sa škrtať, ale zabrúsená alektroda je skrátka zabrúsená - ako som písal, niekedy si ju človek poškodí hned na prvé škrtnutie a inokedy prežije aj 5 škrtnutí. Dá sa zvárať aj tak, ale zabrúsená je zabrúsená
No a ked máš možnosť variť s TIGom čo má HF a druhým čo HF nemá, tak pochybujem že by niekto dobrovolne zvolil mašinu bez HF

Ano je vhodný na tenké materialy, ale ako som vyššie písal ak to človek nemá v ruke tak to si vie narobíť póry a tak. Trebárs niekto by nemal problém zvariť nejakú trubku so stenou 3mm, ale pri 1mm by problém mohol mať, netreba vela amperov, treba trpezlivosť

Offline

 

#6 15-06-2019 20:59:52

Adamw140
Člen
Registrovaný: 12-03-2019
Příspěvky: 159

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

No tak foukat argon z druhy strany jisto jiste nebudu. Spis me zajima jestli kram jmenem gamastar ma na to pri prumerne sikovnym svareci udelat slusnej svar nebo budu potrebovat nervy jako obzalovanej predseda vlady.... a vysledek nejisty jak predcasne volby.
Invertory obecne vim jak funguji spis mi jde o tenhle konkretni kterej na mma neni vubec dobrej...!

Offline

 

#7 16-06-2019 08:14:33

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2589

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

Ten gamastar by měl mít LA. To není škrtačka. Slušný svár se s tím určitě dá udělat. Největší nervy si zažiješ než se to naučíš a dostaneš do ruky.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#8 16-06-2019 13:33:04

ivko
Člen
Registrovaný: 13-03-2012
Příspěvky: 604

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

Pokial už chce niekto investovať do flaše s Ar,  hodín, horáku, tak by som volil bez debaty zváračku s HF aby som mal normálne ovládanie plynu, normálne zapalovanie ...

Ono je to sakra rozdiel ak by človek potreboval pozvárať trebars 10 nejakých držiakov a bolo by ich treba najskôr zabodovať, ved by nerobil iné len brúsil elektrodu a ked má HF tak by ju nemusel brúsiť možno ani raz

Offline

 

#9 16-06-2019 14:06:34

ihlan
Člen
Místo: Nový Svet
Registrovaný: 11-05-2012
Příspěvky: 2278

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

Ivko: mozes sa roztrhat mozes poprosit aj tak budes za toho co mu radi zle alebo mu radi drahe riesenie...
nechcel som sa zapajat lebo GAMA + dokupenie TIG horaka som pisal asi 4x s rovnakym vysledkom.
ten stroj nema aj dalsie veci pomale znizenie vykonu ako bude spinat plyn ventilom na horaku ? (blbost)
pulz DC mu bude chybat lebo urcite pride potreba zvarit nieco tensie a kopa ineho aj ked by to malo LA (dotyk)
tak stale plati uz raz napisane
To ze niekto co caruje s TIGom stym nieco zvari neplati pre niekoho co to dostane 5-6x za rok do ruk
stratis prax a ked pojdes nieco zvarit viac sa natrapis kym to zase ziskas spat. Cinske DC TIG stroje isly dolu.

Ale ked sa niekto otom potrebuje presvedcit za svoje peniaze hura do toho, skusenost je neprenosna wink

Editoval ihlan (16-06-2019 14:08:22)


Link : Stavba kompresora www.bit.ly/2fywe1u  Lacne hobby CO2 zvaracky www.bit.ly/2EO3SQk Kukly www.bit.ly/2eSAlrB
Hladam zvaracku do XXX http://bit.ly/2wDObaP Pasove Pily www.bit.ly/2iOcpXj TIG www.bit.ly/2KdU02O

Offline

 

#10 16-06-2019 14:47:55

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2589

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

Na otázku má smysl tig hořák na gamu ("multifunkci") ?  se nedá jednoznačně odpovědět a nastane zase situace, kdy se sejde mnoho různých názorů. Moje odpověď je jak komu. Hodně těch co začínali s TIGem si myslelo. že jen tak občas něco  černého, nanejvýš snad nerez, skončili u ACDC stroje. Ona totiž s jídlem roste chuť a TIG dává mnoho možností.  Já pro sebe bych dnes volil plnohodnotnou TIG svářečku. Ale v situaci, že bych měl tuto svářečku, a chtel bych s tigem začít, tak bych koupil nějaký obyčejný hořák WP9 Flex s ventilkem. Lahev, nejméně 10l, red. ventil s průtokoměrem. Je téměř jisté, že pokud ho neodradí začátky, tak začne postrádat pokročilejší funkce. Když si pak koupí TIG svářečku, tak bude dodána s hořákem 26 (ev.17) a na drobné věci bude mít navíc malý lehký hořák, ke kterému doplní jen mikrospínač a ovládací kabel (cca 40Kč). S WP9 se dá do cca 120-130A. Tyto ampéry ale ani nevyužije. Anebo jít rovnou do TIG mašiny. V tom případě získá také MMA, které většinou u těchto svářeček funguje dobře.

Editoval Famater (16-06-2019 14:50:12)


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#11 16-06-2019 18:12:34

ivko
Člen
Registrovaný: 13-03-2012
Příspěvky: 604

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

Ja sa k tomu vyjadrujem tak ako to je...
Jednoducho pri TIGu je škrtanie elektrodou nežiadúca vec, ak raz zváračka nemá ovládanie plynu, tlačítko na spínanie tak to primárne nie je zváračka na TIG, ale na MMA.

Ono je to niečo podobne ako ked si niekto kúpi lacné CO-čko s pevným horákom a zvára trubičkovým drôtom, alebo kúpi seriozne CO-čko a má tam normálne flašu ideálne s AR+CO2. Človek si ušetrí nervy minimálne s podávačom drôtu, s údržbou horáku, lepšie sa s tým zvára, má to viac výkonu...

Editoval ivko (16-06-2019 18:13:48)

Offline

 

#12 16-06-2019 20:15:49

Adamw140
Člen
Registrovaný: 12-03-2019
Příspěvky: 159

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

Tenhle gamastar nema zadnou svorku na tig. Zapojeni misto kabelu k elektrodam a tlacitkama se nastavi metoda (mma,mig,tig) tig ale nezkousel jsem. Plyn svarecka reguluje pro mig ale dost pochybuju ze to jde nejak zapojit na tig. Me to ma slouzit tak 2x do roka a rozhodne nemam chut makat aby se mi investice vratila. Vydelava mi co2 nebo mma jenze i to je spis doplnek moji cinnosti.
Cinskemu stroji se nebranim ale spis bych dal na osobni zkusenost.

Offline

 

#13 16-06-2019 20:25:29

rcp
Člen
Registrovaný: 28-08-2010
Příspěvky: 1867

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

Adamw140 napsal(a):

....Cinskemu stroji se nebranim ale spis bych dal na osobni zkusenost.

https://www.naraditechnik.cz/svarecky-t … -tig-pulse
ma dobre referencie tu na fore, ale
- niekto moze zase namietat, ze ked uz tig, tak potom AC/DC - asi podla hesla "kto nevari hlinik, nie je zvarac" big_smile
- mne sa ju, narozdiel od tu pritomnych kolegov, podarilo dostat do servisu - skapalo HF zapalovanie - oprava po osi naraditechnik>fachowiec a naspat stala nieco cez 2000,- czk

co? zase nie si o moc mudrejsi? ja viem .... big_smilebig_smilebig_smilebig_smile
100 ludi = 100 nazorov, ja sa skor priklanam k famaterovmu nazoru - nepotrebujes hned ferrari, ked sa chces raz za mesiac odviest do tesca na nakup.....

Editoval rcp (16-06-2019 20:33:52)


Fronius MagicWave 3000 Job + FK 2500 FC + TTW 3000AF
Fronius MagicWave 230i + CU600t + THP300i + TTB300A/P
Fronius TransSteel 2200 + MTG 2100
Fronius Vizor 4000 AIR Professional, Fronius Vizor 3000 AIR Professional, Speedglas 9100XXi

Offline

 

#14 16-06-2019 20:45:01

Rellik
Člen
Registrovaný: 20-09-2011
Příspěvky: 2087

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

rcp: mám ji doma. Je to na 98% stejný stroj jako Alfin 200T... (a hromada dalších)... Svařuje parádně jak TIG tak i MMA...

Co se týká toho GAMASTAR 175D, tak to bude stále víc "céóčko" než tig... Pokud chceš opravdu svařovat tigem aby to i nějak vypadalo, tak pořiď něco z HF zapalováním... Klidně i toho partnera... Jak jsem psal, je to stejná svářečka jako "česká" alfina...
https://rellik.rajce.idnes.cz/PARTNER_T … er_Fantasy
https://rellik.rajce.idnes.cz/Alfin_PEG … _PULSE_HF/


JET TIG II + Parker SGT 18, Speedglas 9100X, KOWAX 730ARC, PARTNER TIG 200 DC PULSE, Spartus MASTERMIG 200 + LORCH ML2400
Není nic co by nebylo možné, stačí jen najít tu správnou cestu.
http://dv-foto.cz https://rellik.rajce.idnes.cz/

Offline

 

#15 16-06-2019 21:05:57

rcp
Člen
Registrovaný: 28-08-2010
Příspěvky: 1867

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

ja som ju mal tiez 2x pozicanu - ked som mal obe froniusky na montazi - prave ten druhy krat zdochlo to HFko
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/2227_img_20180629_182651.jpg

to samozrejme neznamena, ze je to zly stroj - mozno som mal akurat smolu

Editoval rcp (16-06-2019 21:10:53)


Fronius MagicWave 3000 Job + FK 2500 FC + TTW 3000AF
Fronius MagicWave 230i + CU600t + THP300i + TTB300A/P
Fronius TransSteel 2200 + MTG 2100
Fronius Vizor 4000 AIR Professional, Fronius Vizor 3000 AIR Professional, Speedglas 9100XXi

Offline

 

#16 16-06-2019 21:16:41

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2589

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

Ono opravdu bude záležet na tom, co si Adam představuje jak by TIG využíval. Měl jsem KITina LA.  Víc než HF mě chybělo ovládání Ar.  Při LA stačí se lekce dotknout elektrodou, aby se ohřála a oblouk po vzdálení naskočí. Pokud by se rozhodl pro "dospělou" TIG svářečku, tak se přikláním také k Partnerovi. Mám ho a také jsem s ním spokojený. Nejvíce mě vadil hluk ventilátoru, který jsem vyřešil regulací. Občas se může u všeho něco pokazit a RCP měl smůlu, že se to stalo právě jemu a na vypůjčené svářečce.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#17 16-06-2019 21:23:30

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2589

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

Ještě přidám fotku levného hořáku WP9 s dobastleným mikrospínačem. Je to ten vpravo. Doporučil bych stajný, ale s ventilkem.
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/3584_20190610_143842.jpg


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#18 16-06-2019 23:34:29

Adamw140
Člen
Registrovaný: 12-03-2019
Příspěvky: 159

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

Moc dekuju vsem za reakce. Alfin ve me nevzbuzuje moc dobre pocity stejne jako kitin ktery jsem mel v kontaktni verzi a s argonem a tig horakem + krasny kufrik jeste v zaruce prodal za 5000,- a rekl si nikdy vic... moje vize byla vzdy lepsi stroj ktery trochu vylepsi co ruce nedavaji. Tak a ted to nejhorsi: hlinik - branim se mu malo o tom vim postupne sbiram skusenosti a vim ze lepsi to nevarit a kdyz tak jen hrube nepohledove metodou mma jenze kolo ma hlinikovy ram na tom obcas potrebuju upravy, prevodovku mi varil znamej tu a tam nerez a pak interierovy svary.
Cena- na to kouka preci kazdy teprve az na prvnim miste takze se zda byt nejlepsim resenim koupit horak bombu treba u choboly jenze tim je ze hry hlinik podle vasich reakci i moje nervy s kontaktnim zapalovanim si uzijou a tak uvazuju spise tedy o ac/dc zdroji jenze zase prez 30 se mi nechce investovat tak je otazkou jestli existuje neco cinskeho, dobreho za rozum. Kdysi jsem videl nejaky stary zdroj asi za 17 s hromadou potenciometru ale jak to fungovalo nevim...

Offline

 

#19 17-06-2019 00:32:16

Adamw140
Člen
Registrovaný: 12-03-2019
Příspěvky: 159

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

Takze velice se omlouvam - nevim vlastne co ta moje svarecka umi protoze jsem necekal ze by existovalo toto: https://www.svarecky-obchod.cz/prisluse … gKM5PD_BwE
Timpadem nevim co to umi a jestli to spina plyn nebo i proud nebo jen proud nebo vubec nic.... zvazuju cim dal vic ze ten horak na zkousku tedy koupim at vim co to umi.

Offline

 

#20 17-06-2019 07:08:47

ihlan
Člen
Místo: Nový Svet
Registrovaný: 11-05-2012
Příspěvky: 2278

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

a preco miesto kupovania nepouzijes obycajnu sponku alebo drotik sak v tom EUro konektore mas 2 kontakty
a ked ich zopnes vies ci ti to v TIG rezime zopne alebo nezopne ventil.  A potom by som uvazoval o kupe....
Hentaky horak ti potom bude na dve veci lebo aj tak casom ziskas TIG stroj a kupis si dalsi horak?
Odfiknes EUROkonektor? alebo si spravis redukciu ?  big_smile - sak ked chces setrit tak setri uz pred nakupom!


Osobne by som si vytiahol kontakty na zadnu/prednu stenu a tam si pripojil externy el mag ventil do 20e stoji
na to si pichol normalny horak (s hadickou) ktory neskor mozem pouzit aj na inom stroji a nie hento s eurokonektorom.

Sak sa rozhodni kup si a zistis ze tlacis to smerom ktory nema perspektivu. 2-3x za rok je prave lepsi HF stroj a nie toto.
Lebo nebudes mat dost praxe a to zapalovanie a udrzanie obluku robi velku cast uspechu. Sak zistis...

Cina je vsetko ciste EU stroj nekupis ved aj GAMA DC TIG je cina aj JASIC aj Fachowiec je cina len inej krabici a fabriky.
EWM a Fronius nepocitam v tejto cenovej kategorii aj ked EWM sa tusim robi kdesi v CZ pri nemeckyh hraniciach wink

Editoval ihlan (17-06-2019 07:49:56)


Link : Stavba kompresora www.bit.ly/2fywe1u  Lacne hobby CO2 zvaracky www.bit.ly/2EO3SQk Kukly www.bit.ly/2eSAlrB
Hladam zvaracku do XXX http://bit.ly/2wDObaP Pasove Pily www.bit.ly/2iOcpXj TIG www.bit.ly/2KdU02O

Offline

 

#21 17-06-2019 08:10:36

Rellik
Člen
Registrovaný: 20-09-2011
Příspěvky: 2087

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

Jestli chces ACDC za 17000 hledej JET TIG MINI... wink


JET TIG II + Parker SGT 18, Speedglas 9100X, KOWAX 730ARC, PARTNER TIG 200 DC PULSE, Spartus MASTERMIG 200 + LORCH ML2400
Není nic co by nebylo možné, stačí jen najít tu správnou cestu.
http://dv-foto.cz https://rellik.rajce.idnes.cz/

Offline

 

#22 17-06-2019 19:35:34

Adamw140
Člen
Registrovaný: 12-03-2019
Příspěvky: 159

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

Zkusim to co to dela ono zjistit jak reaguje staci i mig mag horakem ten spinac ma. Mam to na dilne tak to ve ctvrtek zkusim

Offline

 

#23 20-06-2019 06:53:43

ihlan
Člen
Místo: Nový Svet
Registrovaný: 11-05-2012
Příspěvky: 2278

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

Ale sporilkovia mozu vyskusat aj taketo riesenie ale zvarat s krompacom v ruke je radost big_smile
https://www.youtube.com/watch?v=y0uZO9vwE5o


Link : Stavba kompresora www.bit.ly/2fywe1u  Lacne hobby CO2 zvaracky www.bit.ly/2EO3SQk Kukly www.bit.ly/2eSAlrB
Hladam zvaracku do XXX http://bit.ly/2wDObaP Pasove Pily www.bit.ly/2iOcpXj TIG www.bit.ly/2KdU02O

Offline

 

#24 20-06-2019 07:39:21

Výska
Člen
Místo: Šluknov
Registrovaný: 11-07-2016
Příspěvky: 20

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

ihlan napsal(a):

a preco miesto kupovania nepouzijes obycajnu sponku alebo drotik sak v tom EUro konektore mas 2 kontakty
a ked ich zopnes vies ci ti to v TIG rezime zopne alebo nezopne ventil.  A potom by som uvazoval o kupe....
Hentaky horak ti potom bude na dve veci lebo aj tak casom ziskas TIG stroj a kupis si dalsi horak?
Odfiknes EUROkonektor? alebo si spravis redukciu ?  big_smile - sak ked chces setrit tak setri uz pred nakupom!


Osobne by som si vytiahol kontakty na zadnu/prednu stenu a tam si pripojil externy el mag ventil do 20e stoji
na to si pichol normalny horak (s hadickou) ktory neskor mozem pouzit aj na inom stroji a nie hento s eurokonektorom.

Sak sa rozhodni kup si a zistis ze tlacis to smerom ktory nema perspektivu. 2-3x za rok je prave lepsi HF stroj a nie toto.
Lebo nebudes mat dost praxe a to zapalovanie a udrzanie obluku robi velku cast uspechu. Sak zistis...

Cina je vsetko ciste EU stroj nekupis ved aj GAMA DC TIG je cina aj JASIC aj Fachowiec je cina len inej krabici a fabriky.
EWM a Fronius nepocitam v tejto cenovej kategorii aj ked EWM sa tusim robi kdesi v CZ pri nemeckyh hraniciach wink

Ano, jsme u hranic s Německem. Jiříkov a Rumburk jsou výrobní závody. Benešov u Prahy a Ostrava potom prodejní.


EWM Phoenix 301 Concept puls FKG
EWM Triton 180 AC/DC

Offline

 

#25 20-06-2019 22:22:47

Adamw140
Člen
Registrovaný: 12-03-2019
Příspěvky: 159

Re: Ma smysl tig horak pro gamastar?

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/8972_e163e887-34fa-4888-bfdd-0f4e260f1b24.jpeg
Tak tady u toho stroje je dotykovy tig ale plyn to pri metode tig spina spinacem na horaku. To je fakt kombinace. Celkem uvazuju ze se s tim fakt naucim trochu pracovat a asi si ten horak koupim a nejaky plyn.

Offline

 

Zápatí

REKLAMA na SvarFóru

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 137  -  2019


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče  ♦  Svářečky MIGO a ELDYS