SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:     SVAR BAZAR      SVAR INZERT      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARBAZAR - internetový bazar svářeček      SVARINZERT - akční nabídky svářecí techniky      SVARINFO - magazín o praktickém svařování


Oznámení

Upozornění! Kategorie Všeobecná diskuse - pokec je dočasně nepřístupná. Je nutné zvážit, zda je v současné podobě na specializovaném fóru vůbec žádoucí. Po nezbytných úpravách bude znovu zpřístupněna!

#1 15-07-2018 20:41:58

janik20
Člen
Registrovaný: 01-03-2013
Příspěvky: 32

Plazma, problém s horákom

Zdravím, prosím Vás o pomoc mam plazmu MAGNUM CUT 45 pôvodný horák s 45 sa rozpadol respektíve sa roztavil objednal som nový ž činy po namontovaný to nerobí nič iba fučí vzduch pilotný oblúk sa nezapáli horák je taký to nechcel som nič drahé profi

http://s.aliexpress.com/iAfueaUn?fromSns

Prosím Vás o pomoc vopred ďakujem za odpoveď

Offline

 

#2 15-07-2018 21:19:52

huat
Člen
Místo: Komárno
Registrovaný: 17-06-2009
Příspěvky: 668

Re: Plazma, problém s horákom

A máš to dobre zapojené?K tomuto horáku ešte treba extra spínač niečo takéto    https://www.aliexpress.com/item/bowarep … autifyAB=0


malý PB autogen,kitin tig 170 LA,fronius transpocket 1500,magnum mig,mag 190II,tuson tucana 200 dc multi
+Všetko možné z Lidlu  a Obi a z blšáku

Offline

 

#3 16-07-2018 07:25:10

Atlan
Člen
Registrovaný: 18-07-2011
Příspěvky: 1228

Re: Plazma, problém s horákom

Vyhodit 16 E za somarinu ked za 22E mas horak s lepsou rukovetou mikrospinacom, a kablikom pre pilot.
Ale kto sa nepyta.....

Ten kablik co je vnutri horaku si pripojil?
Okrem toho keby si najprv dal foto stareho horaky lepsie by si urobil.

Tak ze daj foto stareho aj noveho rozobrateho horaka a uvidi sa.

Offline

 

#4 16-07-2018 18:59:05

janik20
Člen
Registrovaný: 01-03-2013
Příspěvky: 32

Re: Plazma, problém s horákom

Takže tu sú tie fotky starého a nového horák 
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/4613_20180716_180909.jpg

Offline

 

#5 16-07-2018 19:00:12

janik20
Člen
Registrovaný: 01-03-2013
Příspěvky: 32

Re: Plazma, problém s horákom

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/4613_20180716_180936.jpg

Offline

 

#6 16-07-2018 19:01:34

janik20
Člen
Registrovaný: 01-03-2013
Příspěvky: 32

Re: Plazma, problém s horákom

A tu je nový horák

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/4613_20180716_181120.jpg

Offline

 

#7 16-07-2018 19:03:06

janik20
Člen
Registrovaný: 01-03-2013
Příspěvky: 32

Re: Plazma, problém s horákom

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/4613_20180716_181246.jpg

Offline

 

#8 16-07-2018 19:04:13

janik20
Člen
Registrovaný: 01-03-2013
Příspěvky: 32

Re: Plazma, problém s horákom

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/4613_20180716_181414.jpg

Offline

 

#9 16-07-2018 19:06:18

janik20
Člen
Registrovaný: 01-03-2013
Příspěvky: 32

Re: Plazma, problém s horákom

Takže nejaké nápady čo by tam mohol byť za problém
Ďakujem

Offline

 

#10 16-07-2018 19:28:03

vyrobca
Člen
Místo: Bratislava
Registrovaný: 05-05-2012
Příspěvky: 1034
Web

Re: Plazma, problém s horákom

Naozaj si stary horak utavil? Pretoze vacsina horakov odide nepozornostou obsluhy ked si nevsimne ze hafnium v elektrode je prec a veselo sa pali dalej.. Tu nevidim utavenu cast horaku kde je elektroda.
A inak je paradny rozdiel medzi horakmi co si dal link a co si sem vlozil fotku noveho horaku. :-)
Nehnevaj sa. Mne sa to pri monitore vidi, ze povodny aj novy horak je OK. Nie je pricina v samotnom stroji?


Formica FOR mig 169, Kuhtreiber KIT in 1500 HF, ALFA in Pegas 40A Plazma, Welder Fantasy JET TIG III AC/DC 200 3w1 IGBT PFC PLASMA, Dnipro M SAB 210,
Speedglas 9100XX, Kowax KWX820, Bomar STG 120, Kompresor Parkside PKO 400 B2, Profi3Dmaker, Ender 3 PRO, pieskovaci box Lincos 110L, klima Whirlpool PACW12CO :-)
https://lnk.sk/pE05 - vypocet rozostupov tyciek v rame

Offline

 

#11 16-07-2018 19:57:36

janik20
Člen
Registrovaný: 01-03-2013
Příspěvky: 32

Re: Plazma, problém s horákom

Ten link čo som dal je správny to som skombinoval dve horáky
Starý  sa roztopil vo vnútri v tom mechanizme čo sa pohybuje s elektródou ten starý my aj tak akosi nespadol do ruky 
Po namontovaní nového nič len fučí vzduch

Offline

 

#12 16-07-2018 21:46:40

huat
Člen
Místo: Komárno
Registrovaný: 17-06-2009
Příspěvky: 668

Re: Plazma, problém s horákom

Kukni do stroja na iskrište či niesú spálené kontakty  možno ich treba doštelovať tiež by niekde asi na prednom panely mala byť poistka pre pilotný oblúk možno je prepálená.

Editoval huat (16-07-2018 21:47:56)


malý PB autogen,kitin tig 170 LA,fronius transpocket 1500,magnum mig,mag 190II,tuson tucana 200 dc multi
+Všetko možné z Lidlu  a Obi a z blšáku

Offline

 

#13 17-07-2018 03:21:48

bourač
Člen
Místo: Doksy, Máchovo jezero
Registrovaný: 01-06-2009
Příspěvky: 3497
Web

Re: Plazma, problém s horákom

ale vzduch mu to sepne...


Likvidace ocelových konstrukcí. Excelentní paliči železa. HOWGH!

Offline

 

#14 17-07-2018 07:33:51

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2909

Re: Plazma, problém s horákom

Asi by bylo dobré zjistit, jak původní hořák zapaloval. Píšeš, že "mechanismus co pohyboval elektrodou", "pilotní oblouk". Nezapaloval pilotní oblouk třeba mechanickým oddálením elektrody?


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#15 17-07-2018 08:17:39

janik20
Člen
Registrovaný: 01-03-2013
Příspěvky: 32

Re: Plazma, problém s horákom

Problém nebude v pinoch na druhej strane horáku lebo ak stlačil tlačidlo pustí sa vzduch

Skôr by to mohlo byť to iskrilo alebo poistka ak tam je nejaká to iskrisko ako vyzerá prípadne kde ho mám hľadať

Offline

 

#16 17-07-2018 08:18:42

janik20
Člen
Registrovaný: 01-03-2013
Příspěvky: 32

Re: Plazma, problém s horákom

Na starom horáku ta elektróda bola namontovaná v tom mechanizme ktorý sa pohyboval asi 5mm na pružinke ale keď sa horák zahral tak sa to zasekol a potom to už nezapaľovalo elektróda bola príliš vysoko

Offline

 

#17 17-07-2018 09:52:05

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2909

Re: Plazma, problém s horákom

Já si myslím, že je nový hořák na jiný systém zapalování a tedy nevhodný.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#18 17-07-2018 10:44:48

Zdenek11
Člen
Místo: kousek od Brna
Registrovaný: 23-02-2010
Příspěvky: 1914

Re: Plazma, problém s horákom

Pojistky v elektronických zařízeních jsou převážně na odpojení vadného zařízení nebo jeho části, aby nemohlo třeba trvalým zkratem způsobit požár. Vlastní elektroniku samozřejmě nechrání.

Offline

 

#19 17-07-2018 11:43:52

Atlan
Člen
Registrovaný: 18-07-2011
Příspěvky: 1228

Re: Plazma, problém s horákom

Ved o yo ide vyrobcovy predat dosku za 100E a nie varistor za 0.50E.

Offline

 

#20 17-07-2018 16:40:32

huat
Člen
Místo: Komárno
Registrovaný: 17-06-2009
Příspěvky: 668

Re: Plazma, problém s horákom

Myslel som 10 Ampérovú  poistku čo je pre pilotný oblúk,mám ju aj na tusone.   http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/1201_img_0754.jpg


malý PB autogen,kitin tig 170 LA,fronius transpocket 1500,magnum mig,mag 190II,tuson tucana 200 dc multi
+Všetko možné z Lidlu  a Obi a z blšáku

Offline

 

#21 17-07-2018 19:49:37

janik20
Člen
Registrovaný: 01-03-2013
Příspěvky: 32

Re: Plazma, problém s horákom

Takúto poistku tam nemám
Spýtam sa takto š tým novým horákom by to po napojení malo fungovať keď v starom bola ta elektroda pohyblivá a v tomto nie je to s pilotom tak si myslím že by to mohlo fungovať alebo sa mýlim prípadne aký horák by bol použiteľný

Offline

 

#22 17-07-2018 20:11:21

Atlan
Člen
Registrovaný: 18-07-2011
Příspěvky: 1228

Re: Plazma, problém s horákom

Nie nebude to fungovat. Je to iny princip.

Offline

 

#23 17-07-2018 20:22:05

janik20
Člen
Registrovaný: 01-03-2013
Příspěvky: 32

Re: Plazma, problém s horákom

Tak aký horák mam potom objednať ideálne aby sedeli do neho tie elektródy aj trysky ako sú v tomto čo mám k tomu novému horáku

Offline

 

#24 17-07-2018 21:12:13

bourač
Člen
Místo: Doksy, Máchovo jezero
Registrovaný: 01-06-2009
Příspěvky: 3497
Web

Re: Plazma, problém s horákom

janik20 napsal(a):

MAGNUM CUT 45 pôvodný horák s 45 sa rozpadol respektíve sa roztavil

příčinou klidně může být málo vzduchu, tuto značku neznám ale dospělé plasmy mají tlakový spínač a proud se nespustí dokud není tlak jak má být. Myslím že tyto čínské křápy tuto ochranu nemají, takže klidně mohlo dojít k poruše v hořáku vlivem špatného chlazení a následně i v přístroji.
Jaký kompresor k tomu používáš? Kolik dává vzduchu?


Likvidace ocelových konstrukcí. Excelentní paliči železa. HOWGH!

Offline

 

#25 18-07-2018 08:17:06

janik20
Člen
Registrovaný: 01-03-2013
Příspěvky: 32

Re: Plazma, problém s horákom

No zo začiatku som používal malý 24l kompresor gude no nestíhal to teraz používam veľký 100l dvoj valec ten to stíha š prehľadom

Offline

 

Zápatí

REKLAMA na SvarFóru

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 137  -  2020


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče  ♦  Svářečky MIGO a ELDYS