SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím
Zhruba před třemi lety jsme řešili zakázku, kde jsme svařovali zasklívací rámečky z nerezi. Pořídil jsem chlapům do výroby TIG, ale moc se nám s ním nedařilo. Pozval jsem dodavatele k nám do výroby, jestli by nám nepomohli navrhnout něco jiného.
Výsledkem byl nákup svářecího poloautomatu Digistar 250 Dual Pulsed za cca 135 000,00 Kč, který nám vyřeší nejen problém s nerezí, ale také prý nebudeme muset obrušovat pozinkovanou vrstvu u plechů.
Po pěti měsících jsme svářečku odvezli do skladu a je tam dodnes.
- Přestože jsme od dodavatele dostali celkem 3 školení, nikdo z chlapů neumí svářečku nastavit tak, aby se nemusel obrušovat zinek.
- Nerez svařujeme normální MIG/MAG svářečkou, kde jen vyměníme plyn a drát.
- Nastavení svářečky je takové, že mi každý chlap vzal starou svářečku, na kterou byl zvyklý, než aby si tam něco upravoval.
Nedávno jsem ji našel ve skladu a nemyslím, že ji budeme používat. Zkoušel jsem hledat ještě nějaké informace, ale jak jsem pochopil, pulzní svařování má smysl u tlustších materiálů a ne u 0,8 a 1,25mm plechů, které vaříme my.
Nepoužíváte někdo podobný stroj? Nehodí se někomu? Kolik bych za ni při prodeji mohl chtít?
Děkuji, Goo
U svařování nerezu se mi nejvíc osvědčila kombinace procesů pulz zkrat na Aristo mig 4000i panel U8.
Když jsem panel dostal,bylo mi řečeno,že je pro "hračičky".
Jen na doplnění - svařování pozinkovaných dílů není zrovna moc dobrý nápad. Proto celý systém AUTOMOTIVE přešel již dávno na strojní pájení pozinkovaných dílů metodou MIG, plazmou nebo laserem.
Nejsem svářeč, takže nebudu schopen dostatečně argumentovat, ale také doplním:
O pájení jsem uvažoval cca 3 roky nazpět. Jak říkám, nejsem svářeč, takže hledám informace na internetu a pokouším se komunikovat s dodavateli a tehdy jsme řešili pájení slitinou bronzu, kde jsem narazil na teplotu tání. U bronzu to bylo kolem 800-900 stupňů a to je kámen úrazu. Některé z našich konstrukcí jsou testovány na teplotu vyšší (po třicáté minutě v peci je to nad 1000°) a zde předpokládám, že by se nám spoje rozpadly.
Možná je to na samostatné téma, ale jen upřesňuji, protože žiji s informacemi od dodavatele, který nám například prodal výše zmíněný stroj, který je nám také k ničemu...
Ta poslední informace o teplotách je trochu podivná, protože zinek na povrchu dílů taje při 930 st.C.
Zinek ať si taje. Když už je požár, tak je nám jedno, zda povrchová úprava přežije, nebo ne
Stránky: 1