SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
ač nejsem zkušený, tipnu si: nedostatečná ochraná atmosféra?
Skôr žiadna.
Housenku asi někdo přejel ale chyba bude v plynu .
Malo ochraneho plynu zanesena hubice na hořaku rozstřikem a tak dale..
svařuji drátem 0,8mm a průtok plynu mi to ukazuje 8l, ale dělá to i při 15l.
A nie je ten plyn namiesto CO2 iba O2 a to C niekde utieklo?
Vyladit předfuk,průtok plynu a dofuk.těch 15litrů je na 08 drát strašně moc.Rozmezí 8-10 musí stačit.Zkusil bych taky větší hubici jestli vlivem velkého průtoku a úzké hubice není do sváru strháván vzduch.
plyn mám 82% argon 18%co2
hubici mám klasickou kónickou, ale mám i válcovou tak to zejtra vyzkouším. průtok plynu mám nastavenej na 8l
Změřeno na hubici, nebo to ukazuje manometr?
ukazuje manometr
Plyn z hubice syčí? Pokud ne, může být špatný elektroventil, který ho má pouštět...
Bylo by hezké vědět jaká mašinka toto dělá.Jestli jde o napevno připojený hořák (absence elektroventilu,možnost zlomení hadičky v bužírkovém vedení,průchodnost mechanického ventilku v rukojeti hořáku).Podle fotky ta svářečka nesvařuje ale kope.Velká rychlost v podávání drátu a již zmíněná absence plynu.
stepakek napsal(a):
... při svařování jak koutových svarů tak tupých svarů ...
Nebyla by fotka těch svarů?
plyn z hubice syčí! Je to svářečka omicron 405, hořák: Binzel MB EVO PRO 36, je to euro hořák! (nechá se odpojit).
Propad sváru=Slabý materiál+velké proudy a zpomalení v postupové rychlosti.Na těch svárech ale nevidím takové póry co na fotce v #1.To se podařilo vyřešit ?
Velký výkon, zmenšit napětí a úměrně k tomu posun, nebo okamžik před propadnutím přestat na moment svařovat. Mirakoci byl rychlejší
Editoval KMU1 (29-12-2017 13:02:31)
To pórování mi občas dělá i když se svařuje hodně zkorodovaný materiál. Sám si doma nebo v práci místa kde mají být sváry brousím, ale když vám to chystá někdo jiný.
Ty propadlé sváry jsou buď že máte moc velký proud vůči tl. materiálu, nebo moc velká mezera.
problém jsem možná vyřešil nebo se to aspoň zlepšilo tak že jsem přidal průtok plynu na cca 15l (svařuji venku kde fouká vítr), materiál neni zrezlí je to čistej novej plech. Sváry moc nevypadají, vím. svařuji teprve pár dní. předtím jsem svařoval jen autogenem a mma. (takže se teprve učim, dělám to stylem pokus omyl.)
No pokud svarujes venku ve vezru, tak muzes mit prutok jaky chces... Ti se odfoukne razdva... venku muzes varit pokud nefouka, nebo jen malo... na to je ideal mma...
Nebo svařovat v nějakém krytu.
hurikán to nebyl, jen takovej mírnější větřík. Bohužel v garáži svařovat nemohu nerad bych si podpálil barák, tak musím venku.
je normální že zlehka namrzl redukční ventil, plyn mám 82% argon 18% co2 průtok mám 15l a venku je -3?